Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Vídeňský lahodný koláč

Vídeňská bábovka s rozinkami a pomerančovou kůrou

Vídeňská bábovka s rozinkami a pomerančovou kůrou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 120 g cukru moučka, 80 g změklého másla, 3 lžíce vaječného likéru, 150 ml mléka, 4 bílky, 160 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 160 g Solamylu, 1 lžička citronové kůry, 2 lžíce kandované pomerančové kůry, 2 lžíce rozinek

Utřeme spolu žloutky s cukrem a změklým máslem. Po chvíli přilijeme vaječný likér a mléko. Střídavě přidáváme sníh ušlehaný z bílků a mouku předem promíchanou s kypřícím práškem, Solamylem a citronovou kůrou. Do bábovkové formy vymazané tukem a vy...

Káva vídeňských fiakristů

Káva vídeňských fiakristů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 šálku kávy, 2 lžičky třešňovice, 1 lžička cukru krupice, 2 lžička kondenzovaného mléka, trochu šlehačky na ozdobu

Do šálku nalijeme třešňovici, zalijeme ji horkou kávou a osladíme. Doplníme kondenzovaným mlékem a podáváme se šlehačkou.

Vídeňské pusinky

Vídeňské pusinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce moučkového cukru, 250 g mletých vlašských ořechů, 1 tabulka čokolády na vaření, 4 ks bílků

Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj přišleháme moučkový cukr. Dále přišleháme nastrouhanou čokoládu a ořechy. Na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech poté lžičkou dáváme těsto a tvarujeme hrudky. Poté dáme do trouby péct, pečeme ...

Vídeňský lahodný koláč

Vídeňský lahodný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 100 g moučkového cukru, 2 ks vajec, 200 g hladké mouky, 4 lžíce mléka, 1 lžička sody, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 4 banány, 1 lžička vanilkového cukru, hrst nasekaných vlašských ořechů, špetka soli

Smícháme máslo a cukr, přidáme vejce, sodu rozpuštěnou ve čtyřech lžících mléka. Poté rozmačkáme banány, smícháme s těstem a vmícháme všechny další ingredience. Pečeme ve vymazaném a moukou vysypaném hřbetu ve vyhřáté troubě na 160 °C zhruba 40 mi...

Vídeňský zákusek

Vídeňský zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 vejce, 250 g cukru krupice, 2 vanilkové cukry, 2 dcl rostlinného oleje, 5 dcl mléka, 300 g polohrubé mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1,25 l pomerančového džusu, 9 lžic cukru moučky, 80 g škrobové moučky, 125 g másla, 1 pudink vanilkové příchuti, 1-2 sáčky piškotů dětských, 2 lžíce rumu, 1 čokoládovou polevu

Celá vejce ušleháme s cukrem krupice a 1 vanilkovým cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, 2 dcl mléka a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme 10 minut dorůžova v p...

Vídeňská roštěnka

Vídeňská roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky (po 190g), 5 velkých cibulí, 1/4 l hovězího bujónu, 80 g másla, 3 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, sůl, čerstvě mletý pepř

Očistíme si cibule. jednu z nich si najemno nakrájíme a zbytek nakrájíme na kolečka. Osolíme a opepříme roštěnky. Rozehřejeme si na pánvi máslo a osmažíme na něm kolečka cibule. Na druhé pánvi rozehřejeme olej, na kterém krátce osmahneme (asi 2 mi...