Volská oka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

2min
Čas vaření
10min

Celkový čas

12min

Porce


Nutriční hodnoty

442 kalorií
1.0g cukrů
37.0g tuků
24.0g bílkovin


Příprava

Na pánvi rozehřejeme olej, nad kterým rozklepneme vejce. Žloutek s bílkem necháme dopadnout na pánev, vejce se lehce rozlije a začne se smažit. Smažíme na mírném plameni, dokud se okraje nezačnou barvit do hněda. Vejce opepříme a osolíme dle chuti.

Tip k receptu

Pro lepší vzhled můžeme volská oka posypat kari kořením nebo mletou paprikou.

přidejte na:
Milena

14. 07. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Volské oko je rychlovka :) Děláme ho ale spíš jako přílohu např. ke špenátu.
Lucie 05. 11. 2012, 21:58
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
docela zajímavé je ukrojit plátek chleba, vykrojit třídu a do volného prostoru vyklepnout vejce
planeta 08. 11. 2015, 16:58
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi jednoduché, nič nové
majka 25. 01. 2017, 20:24
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
klasika, dobré
katka16031 16. 02. 2019, 21:02
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jednoduché
dušanka 22. 02. 2019, 20:21
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Ještě znám další možnost,rozdělit bílek od žloutky a nejdříve zhotovit žloutek a pak přidat bílek... a se slaninou ;-)
Tomáš Sedláček 16. 11. 2022, 01:22