Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Základní ředkvičková omáčka

Pudinkový základní krém

Pudinkový základní krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pudinky vanilkové příchuti, 500 ml mléka, 250 g másla, 150 g cukru moučky

Mléko s pudinky přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme do pudinkové hmoty. Důkladně vyšleháme.

Základní bešamelová omáčka, bílá

Základní bešamelová omáčka, bílá

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g másla, 70 g hladké mouky, 20 g cibule, špetku muškátového ořechu, trošku hřebíčku, 1 bobkový list, 0,75 l mléka, špetka soli, několik semínek pepře

Do mléka přidáme nastrouhaný muškátový ořech, hřebíček, bobkový list. Necháme projít varem a odstavíme. Mezitím si rozpustíme máslo a v něm zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Za stálého míchání přidáváme hladkou mouku a vytvoříme tím světlou jíšku...

Základní bílková poleva

Základní bílková poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vaječné bílky, 220 g cukru moučky

Bílky s cukrem šleháme tak dlouho, až vznikne hladká hustá poleva.

Základní cheesecake

Základní cheesecake

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g máslových sušenek, 100 g rozpuštěného másla, 500 g tvarohu, 200 ml smetany ke šlehání, 50 g cukru krupice, citronová kůra ze dvou citronů, 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce jemné krupice, 3 žloutky, 1 sáček vanilkového cukru

V robotu rozmixujeme sušenky nadrobno. Zalijeme rozpuštěným máslem a znovu promixujeme, dokud se nám hmota nespojí. Formu o průměru 20 cm si vymažeme olejem nebo máslem a na dno formy natlačíme hmotu ze sušenek. Dáme do lednice. Mezitím si umy...

Základní máslový krém

Základní máslový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 2 g másla, 150 g cukru moučky, 1/2 lžíce solamylu, 2 vanilkové cukry

Ve vodní lázni smícháme cukr moučku se solamylem. Přidáme mléko a šleháme do husté pěny. Za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo s vanilkovým cukrem a postupně přidáváme vychladlou pěnu.

Základní rajčatová omáčka

Základní rajčatová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g rajčat nebo 100g rajčatového protlaku, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, 20 g másla, špetka tymiánu, 1 bobkový list, lžička cukru, špetka soli, špetka pepře, 20 g slaniny, 1 mrkev, 600 ml hovězího bujónu, 20 g hladké mouky

V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm na malé kousky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nasekanou cibuli, naporcovanou mrkev, tymián, bobkový list a hladkou mouku a vše promícháme a necháme chvilku smažit. Do hrnce vložíme na čtvrtky pokr...

Základní ředkvičková omáčka

Základní ředkvičková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g ředkviček, 10 g jíšky, 1/8 kostky zeleninového bujónu, 1 dcl vody, špetka pepře, špetka soli

Z jíšky a bujónu připravíme omáčkový základ, osolíme, okořeníme a před koncem vaření přidáme ředkvičky (strouhané na křenovém struhadle). Podáváme se zelenou natí.

Základní těsto do domácí pekárny

Základní těsto do domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vlažného mléka, 0,5 lžičky soli, 100 ml oleje, 3 lžičky cukru krystal, 300 g polohrubé mouky, 300 g hladké mouky, 0,5 kostky droždí nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Suroviny vložíme do pekárny podle uvedeného rozpisu. Když dáváme slané náplně, zapékáme klobásy, nebo děláme těsto na pizzu, dáme do těsta místo 3 lžiček cukru jen jednu. Nastavení pekárny: Program Těsto Těsto lze použít na cokoliv, co se dělá ...