Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Zakysaná smetana s vaječným likérem a čokoládou

Zakysaná smetana s vaječným likérem a čokoládou

Zakysaná smetana s vaječným likérem a čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml zakysané smetany, 1 dcl vaječného likéru, 50 g bílé či mléčné čokolády

Veškeré ingredience smícháme dohromady.

Třešňový koktejl se zakysanou smetanou

Třešňový koktejl se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení zakysané smetany, 4 sáčky vanilkového cukru, 1/2 hrnečku kompotovaných třešní (bez pecek), 10 ml Griotky

Zakysanou smetanu, třešně, cukr a griotku vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Dáváme si záležet, protože výsledná směs musí jít pít brčkem. Přelijeme do dvou vysokých sklenic.

Ovocný salát se zakysanou smetanou

Ovocný salát se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 konzervy ananasového kompotu, 1 konzerva mandarinkového kompotu, 1 banán, 2 jablka, troška citronové šťávy, 1 balení zakysané smetany, 1 sáček vanilkového cukru

Ovoce z kompotů necháme okapat. Banán nakrájíme na kolečka, jablka na menší kousky. Vše dáme do mísy, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme. Salát rozdělíme do misek a ozdobíme kopečkem zakysané smetany promíchané s vanilkovým cukrem.

Jahodový koktejl se zakysanou smetanou

Jahodový koktejl se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jahod, 125 ml zakysané smetany, 300 ml polotučného mléka, 6 kostek ledu, 1 balení vanilkového cukru, 100 g cukru krupice

Do mixéru nalijeme mléko, vhodíme kostky ledu a rozmixujeme. Poté přidáme omyté, očištěné, na půlky nakrájené jahody a mixujeme dohladka. Do rozmixované hmoty postupně přidáváme cukr a opět mixujeme. Po lžičkách přidáváme také zakysanou smetanu...

Cuketové placičky s uzeným lososem a zakysanou smetanou

Cuketové placičky s uzeným lososem a zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukety, 150 g bílého jogurtu, 2 vejce, 100 g hladké mouky, sůl, pepř a kousek čerstvého oregána, olej, 1 kelímek zakysané smetany, 100 g uzeného lososa

Oloupanou cuketu nastrouháme na hrubé slzy, dáme do mísy, přimícháme bílý jogurt, rozšlehaná vejce a mouku. Směs osolíme, opepříme a přidáme i nasekané oregáno. Na pánvi na rozehřátém oleji usmažíme menší placičky. Zakysanou smetanu ochutíme solí ...

Kedlubny se zakysanou smetanou

Kedlubny se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks velkých kedlubnů, 3 lžíce másla, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička sojové omáčky, 500 ml zakysané smetany

Kedlubny dobře omyjeme, oloupeme a nastrouháme. V hrnci rozehřejeme máslo a kedlubny na něm osmažíme. Podlijeme několika lžícemi vody a dusíme doměkka (asi 10 minut). Osolíme, opeříme, ochutíme sojovou omáčkou a zamícháme kysanou smetanu. Prohřeje...

Kuřecí směs se zakysanou smetanou

Kuřecí směs se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g drůbežího masa, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 1 balení zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kečupu, špetka soli

Kuřecí nudličky osmahneme na oleji, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a za stálého mícháni smažíme asi 4 minuty. Směs zaprášíme moukou a zalijeme zakysanou smetanou, do které jsme přidali 4 lžíce vody. Povaříme 2 minuty a přidáme kečup, osolíme....

Tvarohové šátečky z těsta ze zakysané smetany

Tvarohové šátečky z těsta ze zakysané smetany

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 150 ml mléka, 1 žloutek, 190 g zakysané smetany, 2 lžíce rumu, 200 g hrubé mouky, špetka soli, 300 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 1/2 kostky droždí (20 g), Náplň: 500 g měkkého tvarohu, 1 žloutek, 1 sáček vanilkového cukru, 2 - 3 lžíce cukru moučka, 2 lžíce rumu, 1 lžička strouhané citronové kůry, hrst rozinek, Na potření šátečků: 1 vejce, 1 lžíce rumu

Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a spustíme program na těsto. Na náplň rozmícháme tvaroh s oběma cukry, žloutkem, citronovou kůrou a rumem a nakonec přidáme propláchnuté okapané rozinky. Vykynuté těsto vyválíme, nakr...

Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou

Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl oleje nebo másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce gulášového koření, 1 lžíce sladké papriky , 1,5 l hovězího vývaru, bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl, pepř, 2 brambory, 2 frankfurtské párky, 200 ml sladké smetany, 1 hrst petrželové natě

Do hrnce nalijeme trošku oleje nebo másla. Necháme rozehřát, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Přidáme gulášové koření, sladkou papriku, zamícháme a zalijeme vodou nebo hovězím vývarem (vývar je lepší). Vhodíme divoké koření (bobkov...

Rychlý ovocný koláč s tvahorem a zakysankou

Rychlý ovocný koláč s tvahorem a zakysankou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

těsto: 1 hrnek hladké mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, 100 g másla, 1/4 hrnku polotučného mléka, Náplň: 250 g jemného tvarohu, 150 g zakysané smetany, 60 g cukru moučka, 1 vejce, 2 lžíce pudinkového prášku, 250 g ovoce, 2 lžíce třtinového cukru

V míse vyšleháme (ideálně ručně metličkou) dohladka všechny ingredience na těsto. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a v té stejné míse si vyšleháme všechny ingredience na náplň kromě ovoce a třtinového cukru. Jemně navrstvíme na těsto a posype...

Vynikající wafle ze zakysané smetany

Vynikající wafle ze zakysané smetany

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky zakysané smetany, 100 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 200 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, ovocnou marmeládu na namazání

Všechny ingredience smícháme a upečeme ve waflovači. Wafle jsou krásně měkoučké a voňavé. Namažeme marmeládou a ozdobíme.

Piškot se zakysanou smetanou

Piškot se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 130 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 6 g kypřícího prášku do pečiva, 250 ml smetany ke šlehání, 400 ml zakysané smetany, 4 lžíce ovocné marmelády, 4 lžíce nastrouhané čokolády na vaření

Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme zlehka tuhý bílkový sníh. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečený piškot necháme vychladnout, ...

Brambory v alobalu se zakysanou smetanou

Brambory v alobalu se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic olivového oleje, 2 lžičky koření na americké brambory, 1 lžička soli, 2 špetky rozmarýnu (pokud možno čerstvého), 8 ks brambor, 1 kelímek zakysané smetany, 2 ks jarní cibulky

Ve čtyřech lžících olivového oleje rozmícháme dvě lžičky koření na americké brambory vrchovatou lžičku soli a rozmarýnu. Potom směsí potřeme brambory. Každou bramboru zabalíme do dvojitého obalu a dáme brambory do žhavých uhlíků do ohniště. Pečeme...

Polévka se zakysanou smetanou

Polévka se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 brambory, 1 balení zakysané smetany, 1/2 l mléka, 1 vejce, 4 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, špetka soli, špetka kmínu, 1 kostka zeleninového bujónu, 3 lžíce hladké mouky

Do hrnce s vodou dáme vařit zeleninový bujón, koření, vaříme asi 15 minut. Brambory oloupáme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit do polévky. Zakysanou smetanu rozmícháme s moukou a mlékem a vlijeme za stálého míchání do polévky, necháme povařit. N...

Houbové rizoto se zakysanou smetanou

Houbové rizoto se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dlouhozrnné rýže, 150 g anglické slaniny, 4 jarní cibulky, 3 lžíce másla, 300 g hub, sůl a pepř dle chuti, 500 ml zeleninového vývaru, 2 dcl bílého vína, 1 hrníček strouhaného parmazánu, 200 ml zakysané smetany

Na másle v hluboké pánvi osmahneme cibulku, slaninu a hříbky nakrájené nadrobno. Jakmile nám vše začíná zlátnout, nasypeme opláchnutou a okapanou rýži a necháme ji obalit v omastku. Jakmile vydává praskavý zvuk, zalijeme jí bílým vínem. Necháme vs...

Dušené kedlubny se zakysanou smetanou

Dušené kedlubny se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks kedlubnů, 3 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 balení zakysané smetany, ocet, cukr, sůl, zelená petrželka

Kedlubny okrájíme, omyjeme a pak nakrájíme na tenčí nudličky. Vložíme do hrnce a zalijeme 200 ml vody. Vše osolíme a necháme pod pokličkou dusit do změknutí. Když kedlubny změknou, přebytečnou vodu slijeme a přidáme 3 lžíce másla. Zaprášíme hladko...

Buchta ze zakysané smetany

Buchta ze zakysané smetany

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 slepičí vejce, 250 g cukru moučka, 500 g polohrubé mouky, 125 ml rostlinného oleje, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 balení zakysané smetany

Žloutky oddělíme od bílků,ze kterých vyšleháme sníh. Žloutky smícháme s cukrem a za stálého šlehání přiléváme vlažné mléko a olej. Šleháme dokud nevznikne pěna. Do pěny zamícháme zakysanou smetanu a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec le...

Studené bramborové knedlíky se zakysanou smetanou a kaviárem

Studené bramborové knedlíky se zakysanou smetanou a kaviárem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g brambor, 4 lžíce pomazánkového másla, 1 lžíce nasekané pažitky, mletý pepř, sůl, 1 sklenička lososového kaviáru, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce bílého vína, 1 lžička limetkové šťávy, 1/2 lžičky vinného octa, nasekaný kopr

1. brambory uvaříme ve slupce doměkka 2. mezitím si připravíme omáčku: smetanu smícháme s vínem, limetkovou šťávou a trochou nasekaného kopru, osolíme, opepříme a odložíme do ledničky 3. uvařené vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na drobné...

Zapečený řízek se zakysanou smetanou

Zapečený řízek se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 balení zakysané smetany, 1 lžíce grilovacího koření, 2 stroužky česneku, 8 velkých brambor

Kuřecí prsa naklepeme, můžeme rozkrojit na tenčí plátky, rozložíme je po pekáči. Na ně položíme na plátky nakrájené brambory. Česnek prolisujeme a smícháme se zakysanou smetanou a grilovacím kořením. Vzniklou směs nalijemena brambory. Dáme péci na...

Koláč s malinami a zakysanou smetanou

Koláč s malinami a zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400-500 g malin, 150 ml zakysané smetany, 220 g hladké mouky, 170 g másla pokojové teploty, 3 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 170 g cukru krupice, 200 g tvarohu, 100 g cukru moučka

V míse rozmícháme máslo, cukr, vejce, kypřící prášek do pečiva, vanilkový cukr a prosátou mouku. Směs mícháme jemně vařečkou, dokud se ingredience krásně nespojí. Poté zamícháme polovinu malin a 4 lžíce zakysané smetany a opět opatrně promícháme. ...

Jablečný koláč s krémem ze zakysané smetany

Jablečný koláč s krémem ze zakysané smetany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

těsto: 150 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 50 g cukru krupice, 80 g másla, 1 vejce, špetka soli, krém: 175 ml zakysané smetany, 1 vejce, 1 lžíce cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, špetka skořice, asi 750 g jablek, 1/2 citrónu

Všechny suroviny na těsto dobře propracujeme, vytvoříme hladké těsto, zabalíme ho do potravinové folie a dáme na 30 minut do chladu. Jablka oloupeme, malá přepůlíme, máme-li větší, tak je překrojíme na čtvrtiny. Každý kousek navrchu po milimetru ...