Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Zapečené brambory s mletým masem

Žampiony zapečené se sýrem a vejci

Žampiony zapečené se sýrem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g žampionů, 8 vajec, 125 g másla, 150 g Eidamu (Edam), špetka soli

Žampiony nakrájíme na plátky, smícháme s rozšlehanými vejci, osolíme, vložíme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme nastrouhaným eidamem, pokropíme rozpuštěným máslem a ve vyhřáté troubě zapečeme. Pečeme při 170 °C, cca 15 minut.

Sýr zapečený s vajíčky

Sýr zapečený s vajíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tvrdého sýra, 4 vejce, 250 ml sladké smetany, 1 lžíce másla, pepř, sůl

Zapékací misku vymažeme máslem a vyložíme polovinou sýra nakrájeného na plátky. Na sýr rozklepneme vajíčka, pokropíme smetanou, osolíme, opepříme a posapeme nastrouhaným sýrem. Pečeme v mírné troubě tak dlouho, až se sýr roztaví. Podáváme s pečive...

Falešná pizza alias zapečená ciabatta

Falešná pizza alias zapečená ciabatta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká ciabatta, 1 lžíce steakové omáčky Barbecue nebo pepřové, 1 lžíce olivového oleje, 2 rajčata, 1 jarní cibulka, 1 stroužek česneku, 2 plátky šunky, 0,5 papriky, 2 plátky sýra nebo 2 lžíce strouhaného sýra, sůl, pepř, bazalka

Ciabattu podélně rozkrojíme a na rozkroji ji lehce pokropíme olivovým olejem a pak ji potřeme steakovou omáčkou. Nadrobno nakrájíme cibulku a papriku, česnek nakrájíme na plátky a rajčata nakrájíme na tenká kolečka. Na lžíci oleje orestujeme cibul...

Kotlety zapečené se sýrem

Kotlety zapečené se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové pečeně, 4 plátky tvrdého sýra, 1 jablko, 1,5 lžíce mleté papriky , 0,5 lžičky pepře

Kotlety lehce naklepeme, mírně opepříme a na rozpálené pánvi prudce opečeme po obou stranách. Potom na každou kotletu položíme kolečko syrového jablka a plátek tvrdého sýra. Poprášíme sladkou paprikou a pod pokličkou zapékáme až se sýr roztaví.

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velký květák, 6 plátků anglické slaniny, 200 g červených naložených paprik v oleji, 200 ml zakysané smetany, 180 g strouhaného Čedaru (cheddaru), pepř, sůl

Květák rozdělíme na růžice a vaříme sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice scedíme a rozložíme do zapékací formy. Ještě jemně osolíme a opepříme. Rozpálíme gril v troubě. Slaninu nakrájíme na proužky,...

Houby zapečené s brambory

Houby zapečené s brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 1 cibule, 300 g hub, 1 lžička kmínu, 100 g uzeného boku, troška pepře, 4 brambory, 1 lžička soli, 2-3 slepičí vejce, 5 lžic polotučného mléka

Na polovině másla zpěníme na hluboké pánvi oloupanou, nakrájenou cibuli, přidáme omyté, pokrájené houby, koření dle potřeby a vše promícháme a podusíme. Do podušených hub přidáme na kostičky nakrájený uzený bůček, na silné plátky pokrájené vařen...

Kabanos zapečený se zelím

Kabanos zapečený se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Kabanosu, 1 balení kyselého zelí, 1 cibule, 20 ml olivového oleje, 100 ml sladké smetany, špetka mleté papriky

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, přidáme pokrájené zelí, trochu vody nebo nálevu ze zelí a krátce podusíme. Polovinu zelí urovnáme do 4 zapékacích misek, na ně vložíme na kolečka nakrájený kabanos, na ně opět z...

Fazolky zapečené se šlehačkou

Fazolky zapečené se šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g zelených fazolových lusků, 150 g strouhanky, 1 smetana ke šlehání , sůl, 5 lžic másla

Na másle osmahneme nakrájené fazolky, podlijeme je vodou a dusíme do měkka. Polovinu vložíme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče, posypeme opraženou strouhankou, pokračujeme další vrstvou fazolek a opět posypeme strouhankou. Vše z...

Hrášek zapečený s uzeninou

Hrášek zapečený s uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrášku, 50 g másla, 150 g uzeniny, šálek mléka, 2-3 vejce, 50 g tvrdého sýra

Na másle osmahneme na nudličky nakrájenou uzeninu, přidáme okapaný sterilovaný hrášek, promícháme a dáme do trouby zapéct. Za chvíli zalijeme vejci rozšlehaným v mléce, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pečeme tak dlouho, až vejce ztuhnou a sýr...

Artyčok zapečený s celerem

Artyčok zapečený s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks artyčoku, 2 ks celeru, 500 g mletého masa, 1 kelímek smetany, 4 lžíce olivového oleje, 2 ks cibule, 2 stroužky česneku, špetka pepře, špetka soli

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme ji na rozpáleném oleji. Když je cibule orestovaná, přidáme mleté maso, na kostičky nakrájené artyčoky, na kostičky nakrájené celery, utřený česnek se solí, opepříme, osolíme a dusíme. Dle potřeby po...

Bramborová kaše zapečená s mletým masem

Bramborová kaše zapečená s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 lžíce oleje, 0,5 kg hovězího mletého masa, 1 lžíce nasekané petrželové nati, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce másla, kousek nastrouhaného eidamu, 3 lžíce strouhanky, pepř, sůl, 0,5 kg brambor

Brambory uvaříme ve slané vodě a ušťoucháme s máslem. Dle chuti dosolíme. Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme cibulku. Přidáme mleté maso a petželku, nastrouhanou trošku muškátového oříšku a sůl. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200°C a do vymaza...

Zabaione zapečené s ovocem

Zabaione zapečené s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 4–5 lžic krupicového cukru, 4–5 lžic bílého dezertního vína nebo sherry (nejlepší je Marsala nebo Vin Santo), směs čerstvého ovoce (maliny, jahody, borůvky) , několik lístků čerstvé máty, trochu moučkového cukru

Na sporák připravte hrnec s vyšším okrajem a napusťte do něj vodu asi do výšky 8 cm. Sežeňte si kovovou misku, která bude pasovat na hrnec tak, aby se nedotýkala dnem vody. Do té pak dejte žloutky, cukr a víno. Přiveďte vodu v hrnci k varu, poté z...

Papriky zapečené s balkánskou směsí

Papriky zapečené s balkánskou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 červené masité papriky (kapie), 1/2 žluté papriky (kapie), 200 g balkánského sýra, 100 g anglické slaniny, 2 jarní cibulky, 1 balení zakysané smetany, 1-2 lžičky pepře, 1 lžíce rostlinného oleje, 2-3 lžičky koření Texas steak

Nejdříve připravíme balkánskou směs: balkánský sýr, anglickou slaninu a půlku žluté papriky nakrájíme na malé kostičky, jarní cibulky nasekáme nadrobno i s natí. Vše dáme do misky, opepříme, přidáme koření Texas steak a nakonec spojíme se zakysano...

Treska zapečená se sýrem a brokolicí

Treska zapečená se sýrem a brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tresky, 120 g eidamu (Edam), 1 brokolice, troška pepře, troška koření na ryby

Pekáček vyložíme pečícím papírem, poklademe okořeněnými kousky tresky, přidáme na malinké růžičky nakrájenou a spařenou brokolici a vložíme do středně vyhřáté trouby. 10 minut před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem.

Levné zapečené brambory

Levné zapečené brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších brambor, 400 g kyselého zelí, 100 g anglické slaniny, 250 ml zakysané smetany

Brambory oloupeme, uvaříme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobné, brambory na větší kostičky. Zapékací mísu vypláchneme vlažnou vodou a nasypeme brambory a slaninu, poklademe kyselým zelím a zalijeme důkladně kysanou smetanou. Pečeme ...

Lančmít zapečený s eidamem

Lančmít zapečený s eidamem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Luncheon Meatu, 4 plátky Eidamu (Edam), 5 lžic másla, 50 g slaniny, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce nadrobno nasekané petrželové natě

Pekáček vymažeme máslem, poklademe plátky slaniny, na ni urovnáme vedle sebe plátky lančmítu. Na každý plátek lančmítu položíme plátek sýra a dáme zapéct. Podáváme s pečivem, při podávání posypeme mletou sladkou paprikou a petrželovou natí.

Těstoviny zapečené se smetanou

Těstoviny zapečené se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 4 žloutky, 4 bílky, 2 dcl sladké smetany, 80 g cukru moučka, nastrouhaná citrónová kůra, tuk a mouka do zapékací mísy

Máslo utřeme se žloutky, přidáme smetanu, moučkový cukr a citrónovou kůru. Vmícháme uvařené a scezené těstoviny, nejlépe široké nudle. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Hmotou naplníme vymaštěnou a moukou vysypanou zapékací mísu. Povrch zakapeme ...

Majoránkové zapečené brambory

Majoránkové zapečené brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 400 g uzeného masa, 5 vajíček (3 vařená, 2 syrová), 1 konzerva sterilovaného hrášku, sůl, pepř, 1 hrst majoránky, 1 lžička másla, 1 lžíce strouhanky, 1/2 dcl mléka, 100 g strouhaného sýra

Brambory uvaříme ve slupce. Scedíme a necháme vychladit. Uzené maso (plecko nebo krkovičku) a vajíčka také uvaříme. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme na drobno pokrájené uzené maso a vajíčka a zcezený hrášek. Osolíme, op...

Plněná zapečená cuketa Rox

Plněná zapečená cuketa Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg mletého vepřového masa, 2-3 vejce, špetka mletého barevného pepře, špetka soli, 6 stroužků česneku, troška Solamylu, 1-2 cibule , 2 cukety, troška kečupu (jemného či ostrého)

Cibuli osmažíme dozlatova na sádle, přidáme mleté maso, pepř, lisovaný či jemně pokrájený česnek, a vejce, dle potřeby zahustíme Solamylem. Mladé cukety neloupeme, vydlabeme jádra, mírně osolíme, naplníme přichystanou směsí a zakapeme kečupem....

Rybí filé zapečené s nivou

Rybí filé zapečené s nivou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks rybího filé, 10 dkg másla, 10 dkg Nivy, 200 - 250 ml sladké smetany, sůl dle potřeby, pepř dle potřeby, trochu koření na ryby

Porce filé osolíme, opepříme, posypeme lehce Kořením na ryby a vložíme do pekáčku. Na jednotlivé plátky filé dáme kousek másla a vložíme do trouby na 15 minut zapéct. Mezitím si rozmícháme smetanu (šlehačku) a nastrouhanou Nivu. Směs nalijeme n...

Brokolice zapečená v bešamelu

Brokolice zapečená v bešamelu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší brokolice, troška hladké mouky, anglická slanina, 1 ks taveného sýra, 10 dkg tvrdého sýra, muškátový ořech, sůl, Vegeta, troška mléka, kousek másla na vymazání pekáčku a na zhotovení bešamelu

Brokolici uvaříme v osolené vodě - krátce, aby se nerozpadla. Uvařenou brokolici nakájíme na větší kusy, které naskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Navrch rozprostřeme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a zalijeme bešamelem, do kterého j...

Brambory zapečené se zelím

Brambory zapečené se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 1 sklenka sterilovaného zelí, 400 g uzeného masa, 3 vejce, špetka soli, špetka pepře

Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu brambor, osolíme opepříme a navršíme na kostičky nakrájené uzené maso a zelí. Postup opakujeme a končíme vrstvou brambor. Zalijeme rozš...

Uzené maso zapečené se špenátem

Uzené maso zapečené se špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špenátového protlaku, 200 g uvařeného uzeného masa, 5 lžic olivového oleje, 5 lžic strouhanky, 2 vejce, 2 dcl mléka, 4 lžíce strouhaného Eidamu (Edamu), 4 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře

Špenátový protlak osolíme, ochutíme pepřem a utřeným česnekem a promícháme s uzeným masem nakrájeným na kostičky. Směs dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky, prohřejeme v troubě, pak zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a strouhan...

Brokolice zapečená s jogurtem

Brokolice zapečená s jogurtem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 150 g bílého jogurtu, 1 lžička plnotučné hořčice, 100 g Eidamu (Edamu), 5 lžic strouhanky, špetka soli, špetka pepře

Uvaříme brokolici v mírně osolené vodě téměř doměkka, poté ji vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme na malé růžičky. Jogurt smícháme s hořčicí a strouhaným sýrem, osolíme a opepříme. Připravenou brokolici urovnáme do zapékací misky, zalijeme jogurto...

Brambory zapečené s kopřivami a dvěma sýry

Brambory zapečené s kopřivami a dvěma sýry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších brambor uvařených ve slupce, velká mísa mladých kopřiv, sůl a pepř dle chuti, 3 stroužky česneku, 250 g goudy, 120 g Mozzarelly, 200 ml smetany, olej na vymazáví pekáčku

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kopřivy dáme do cedníku, dobře propláchneme studenou vodou a poté přes cedník spaříme horkou vodou, aby přestaly pálit. Necháme je vychladnout, dobře z nich vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme je na menší...