Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Zapečené brambory s mletým masem

Majoránkové zapečené brambory

Majoránkové zapečené brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 400 g uzeného masa, 5 vajíček (3 vařená, 2 syrová), 1 konzerva sterilovaného hrášku, sůl, pepř, 1 hrst majoránky, 1 lžička másla, 1 lžíce strouhanky, 1/2 dcl mléka, 100 g strouhaného sýra

Brambory uvaříme ve slupce. Scedíme a necháme vychladit. Uzené maso (plecko nebo krkovičku) a vajíčka také uvaříme. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme na drobno pokrájené uzené maso a vajíčka a zcezený hrášek. Osolíme, op...

Okurky zapečené s masem

Okurky zapečené s masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 5 lžic tuku, 500 g vepřové plece, špetka soli, 2 okurky, 5 lžic hladké mouky, 3 stroužky česneku, 1 hrneček mléka, 3 vejce

Cibulku nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozpáleném tuku na pánvi. Na ní dáme nakrájené plecko, které jsme osolily a dusíme bez podlévání doměkka. 2 okurky oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme semeníky a nakrájíme na kousky. Poté je obalíme v mouce a při...

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 1 cibule, 1 balení kysané smetany, 1 lžička soli, 1 lžička tymiánu (Mateřídoušky obecné), 2 lžíce citronové šťávy

Nejdříve si připravíme filety z kapra. Do pekáče rozložíme na plátky pokrájenou cibuli a porce kapra, které osolíme, okořeníme a pokapeme citrónovou šťávou. Zalijeme částí smetany, vložíme do trouby a pečeme. Během pečení podléváme smetanou. Por...

Sýr zapečený s vajíčky

Sýr zapečený s vajíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tvrdého sýra, 4 vejce, 250 ml sladké smetany, 1 lžíce másla, pepř, sůl

Zapékací misku vymažeme máslem a vyložíme polovinou sýra nakrájeného na plátky. Na sýr rozklepneme vajíčka, pokropíme smetanou, osolíme, opepříme a posapeme nastrouhaným sýrem. Pečeme v mírné troubě tak dlouho, až se sýr roztaví. Podáváme s pečive...

Brokolice zapečená s eidamem

Brokolice zapečená s eidamem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 400 g brokolice, 6 slepičích vajec, 100 g šunky, 100 g eidamu, 3-4 cibule, 1 balení zakysané smetany, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1 lžička soli, 1 svazek pažitky

Dáme vařit brambory ve slupce a mezitím omyjeme brokolici a rozdělíme na růžičky. Šunku a eidam nakrájíme na silnější proužky, cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji dozlatova. Do olejem vymazané hlubší zapékací mísy naklademe vrstvu na...

Brambory zapečené se sýrem

Brambory zapečené se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor, 400 g uzeného sýra, 80 g másla, 2 dcl sladké smetany, troška soli, troška pepře

Omyté brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Skleněnou varnou mísu vytřeme máslem a vložíme část pokrájených brambor, které posolíme, opepříme a poklademe kousky uzeného sýra, takto vrstvy střídáme, až do s...

Hrášek zapečený s uzeninou

Hrášek zapečený s uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrášku, 50 g másla, 150 g uzeniny, šálek mléka, 2-3 vejce, 50 g tvrdého sýra

Na másle osmahneme na nudličky nakrájenou uzeninu, přidáme okapaný sterilovaný hrášek, promícháme a dáme do trouby zapéct. Za chvíli zalijeme vejci rozšlehaným v mléce, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pečeme tak dlouho, až vejce ztuhnou a sýr...

Vrtule zapečené s tvarohem, hráškem a šunkou

Vrtule zapečené s tvarohem, hráškem a šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin-vrtulí, špetka soli, 150 g mrkve, 1 cibule, 1 lžíce másla, 150 g mraženého hrášku, 250 g šunky, 250 g odtučněného tvarohu, 150 g crème fraîche, 2 vejce, špetka pepře, špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 50 g tuku

Vrtule uvaříme podle návodu na skus a hned je zprudka zchladíme ledovou vodou a necháme okapat. Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Máslo rozpustíme v hrnci a na něm nakrájené kostičky mrkve a cibule necháme asi 5 minut podusit. Hráše...

Kapr zapečený s houbami

Kapr zapečený s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g očištěného kapra, 200 g másla, 800 g uvařených brambor ve slupce, 200 g čerstvých nebo mražených hříbků, 1 cibule, 2 vejce uvařené natvrdo, 100 g strouhaného Ementálu, sůl podle potřeby, OMÁČKA: 300 ml sladké smetany, 100 g hladké mouky, 100 g másla, cca 300 ml masového vývaru, špetka soli

Očisteného kapra rozdelíme na porcie, čiastočne vykostime, posolíme, opečieme na masle a dáme do maslom vymastenej zapekacej misy.Prikryjeme uvarenými zemiakmi pokrájanými na plátky a udusenými na masle a hríbikmi, už skôr podusenými na cibuli pok...

Houby zapečené s brambory

Houby zapečené s brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 1 cibule, 300 g hub, 1 lžička kmínu, 100 g uzeného boku, troška pepře, 4 brambory, 1 lžička soli, 2-3 slepičí vejce, 5 lžic polotučného mléka

Na polovině másla zpěníme na hluboké pánvi oloupanou, nakrájenou cibuli, přidáme omyté, pokrájené houby, koření dle potřeby a vše promícháme a podusíme. Do podušených hub přidáme na kostičky nakrájený uzený bůček, na silné plátky pokrájené vařen...

Hovězí maso zapečené se žampiony

Hovězí maso zapečené se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g zadního hovězího masa , 30 g přepuštěného másla, 1/2 lžičky mleté sladké papriky , 250 ml masového vývaru, 500 g žampionů, 2 lžíce citronové šťávy, 40 g másla, 75 g slaniny, 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, špetka pepře, špetka soli, 0,2 l bílého vína, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 125 g strouhaného ementalu, 2 lžíce pažitky

Maso omyjeme a nakrájíme na jemné plátky a opečeme ze všech stran na přepuštěném másle. Okořeníme a zalijeme masovým vývarem. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi zahřej...

Makaróny zapečené v sýrovém krému

Makaróny zapečené v sýrovém krému

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g makaronů, 4 rajčata, 200 g taveného sýru, 80 g másla, 100 g strouhaného tvrdého sýru, 50 g postrouhaného plísňového sýru, 3 lžíce hladké mouky, 300 ml mléka, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, troška mletého pepře, troška čerstvé bazalky, sůl podle potřeby

Makaróny polámeme na menšie kúsky, uvaríme v osolenej vode, prepláchneme a scedíme. Rajčiny pokrájame na kolieska, syry postrúhame. V kastroli roztopíme maslo, pridáme múku a urobíme svetlu zápražku. Zalejeme mliekom, rozmiešame, povaríme. Pridáme...

Candát zapečený s květákem v bešamelu

Candát zapečený s květákem v bešamelu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g candáta, 1 měnší květák, 3 lžíce rozpuštěného másla, špetka soli, 30 g strouhaného sýra, Bešamel: 500 ml mléka, 40 g hladké mouky, 40 g másla, špetka soli

Candáta osolíme a na másle, na pánvi opečeme. Květák uvaříme. Na zapékací pánev vymazanou máslem dáme květák rozdělený na růžičky. Na květák položíme rybu a polijeme šťávou zbylou z pečení a potom hustším bešamelem, posypeme strouhnaným sýrem, pok...

Rybí filety zapečené s cuketou a brambory

Rybí filety zapečené s cuketou a brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé, 2 mladé cukety, 1 cibule, 4 rajčata, troška pepře, špetka soli, 50 ml slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 500 g brambor

Brambory povaříme v osolené vodě 5 minut. Vyndáme je, oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Filety osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme v oleji máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájenou cuketu a rajčata a...

Rybí filé zapečené s křenem, kečupem a sýrem

Rybí filé zapečené s křenem, kečupem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks rybího filé, sůl, kmín, sladká mletá paprika , 50 g strouhaného křenu, 2 lžíce kečupu, 1/2 cibule, ciitrónová šťáva, 2 plátky anglické slaniny, strouhaný sýr, 1 lžíce másla

Rybí filé osolíme, posypeme kmínem a sladkou paprikou. Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj filé. Kečup smícháme s křenem. Filé pokapeme citrónovou šťávou a navrstvíme směs kečupu s křenem. Poklademe cibulí nakrájenou na plátky a anglickou sla...

Flíčky zapečené s masem

Flíčky zapečené s masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřového jazyku, 150 g vepřového mletého masa, 150 g vepřových jater, 1 cibule, sůl a pepř dle chuti, špetka kmínu, špetka sladké mleté papriky, 100 g másla, 100 ml hovězího vývaru, 350 g těstovinových flíčků, 100 g zakysané smetany, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, špetka muškátového květu

Vařený vepřový jazyk nadrobno posekáme. Vepřová játra odblaníme, nakrájíme na hranolky, opepříme, opaprikujeme a pokmínujeme. Cibuli oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na třetině rozehřátého másla. Poté přidáme játra a opečeme ze všech stra...

Špenátové flíčky zapečené se sýrem

Špenátové flíčky zapečené se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

370 g hrubé mouky, 2 vejce, 150 g špenátu, 20 ml olivového oleje, 150 g tvrdého sýra, 150 g másla, sůl

Z mouky, vajec, jemně sekaného nebo mletého špenátu a oleje připravíme těsto. Vyválíme je a necháme oschnout. Potom z něho nakrájíme větší čtverečky - flíčky. Uvaříme je v osolené vodě, scedíme, promastíme polovinou másla a vmícháme polovinu strou...

Kuře zapečené s mandlemi a se zázvorovou smetanou

Kuře zapečené s mandlemi a se zázvorovou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 150 g spařených mandlí, 250 ml sladké smetany, 150 g másla, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička zázvoru, špetka soli

Kuře rozdělíme na 4 porce, osolíme, rozpálíme si olej a porce kuřete na něm ze všech stran opečeme. Poté mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když je kuře měkké, porce kuřete vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, promícháme, přidáme mletý zázvor, zp...

Brambory zapečené se zelím

Brambory zapečené se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 1 sklenka sterilovaného zelí, 400 g uzeného masa, 3 vejce, špetka soli, špetka pepře

Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu brambor, osolíme opepříme a navršíme na kostičky nakrájené uzené maso a zelí. Postup opakujeme a končíme vrstvou brambor. Zalijeme rozš...

Brambory zapečené s česnekem

Brambory zapečené s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 120 g másla, 1/2 l polotučného mléka, 1 hlávka česneku, špetka soli, špetka pepře

Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací misku vymažeme tukem, do ní naskládáme na kolečka brambory. Mezi ně dáme drobně nasekaný česnek, kousky másla, sůl, pepř. Zalijeme mlékem, dáme do trouby a zvolna pečeme asi 30 minut.

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 malých raných brambůrek, 2 cibule, 2 mrkve, 1 stroužek česneku, 1 kg jehněčí kýty, sůl a pepř dle chuti, 3/8 l masového vývaru, 8 plátků slaniny, 375 g zelených fazolek, 40 g másla, 0.5 svazku řapíkatého celeru, 4 rajčata, 25 g parmazánu

Bramborky pořádně umyjeme a nejlépe okartáčujeme. Poté je vaříme ve slupce asi 15 minut. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Oloupeme. Rozehřejeme 30 g másla a oloupané brambory na něm opečeme dozlatova. Osolíme a opepříme. Cibuli i č...

Nudle zapečené a s povidly

Nudle zapečené a s povidly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g širokých nudlí, 50 g másla, 200 g švestkových povidel, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1-2 lžíce másla na vymazání, 1-2 lžíce strouhanky na vysypání, troška cukur moučky na posypání

Široké nudle uvaříme v mírně osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme je a necháme okapat. Do ještě teplých nudlí vmícháme máslo. Švestková povidla podle potřeby rozmícháme s horkou vodou do krémové hustoty a vmícháme je do nudlí. Pak je rozlož...

Houby zapečené s rajčaty

Houby zapečené s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 5 rajčat, 1 cibule, 5 lžic másla, 3 vejce, 125 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 50 g strouhaného Eidamu (Edam), špetka soli, špetka pepře

Na máslem osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme doměkka. Poté osolíme, opepříme, vložíme do máslem vymazané zapékací misky, poklademe plátky oloupaných rajčat a zalijeme žloutky rozmíchanými se smetanou, ...

Kuřecí stehna zapečená v omeletovém těstíčku (recept po babičce)

Kuřecí stehna zapečená v omeletovém těstíčku (recept po babičce)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 8 vajec, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku hladké mouky, 1 lžička soli (dle potřeby), špetka pepře, špetka muškátového ořechu, sádlo na vymazání pekáčku

Kuřecí stehna (je možné použít jakékoliv části kuřete) vaříme v osolené vodě v tlakovém hrnci asi na 10-15 minut. Mezitím si uděláme omeletové těsto z vajec, mléka, mouky a koření. Vařená stehna vyjmeme, vyndáme kosti a naklademe na sádlem vymaz...

Vepřové zapečené s barevnými fazolemi

Vepřové zapečené s barevnými fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva bílých a červených fazolí, sůl dle chuti, 2 lžíce sádla, 500 g vepřové kýty, 4 dietní párky, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení zakysané smetany, 4 vejce, špetka muškátového oříšku, 8 malých cibulek, 1 pórek, špetka bílého pepře

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách zprudka opečeme. Vymažeme pekáček sádlem. Pórek nakrájíme na kolečka, cibulky oloupeme a rozkrojíme napůl. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu sl...