Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Zapékané brambory s česnekem

Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem

Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 2 střední rajčata, 1 zelená paprika , 1 jarní cibulka, 2 lžíce kečupu, 50 g šunky, 2 lžíce medvědího česneku, bylinkové koření, sůl, olej, 150 g tvrdého sýra

Lilek nakrájíme zhruba na 1,5 cm kolečka. Osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Mezitím si spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme je. Papriku, cibulku a rajčata nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji. Přidáme šunku, česnek a po chvíli i keč...

Zapékané brambory s mletým masem a špenátem

Zapékané brambory s mletým masem a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg brambor, 40 dkg mletého masa, 25 dkg listového špenátu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžička koření na mleté maso, 2 vejce, 1 dcl mléka, 10 dkg strouhaného sýra, olej, máslo

Brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Potom necháme vychladit, oloupeme a nakrájíme na kolečka (asi 0,5 cm). Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a přisypeme koření na mleté maso. Rozmíc...

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pórky, 2 plátky sýra, 400 g uzeného masa, 40 g másla, 1 lžička Vegety kari, 1 šálek vývaru z kostí

Dobře očištěné a omyté středně velké pórky vložíme do vymazané ohnivzdorné misky, osolíme, posypeme kořením, zalijeme šálkem vývaru z masa a 20 minut dusíme. Potom na pórek položíme plátky sýru, přikryjeme pokličkou a dusíme na velmi mírném ohni ...

Zapékané brambory se šunkou

Zapékané brambory se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 100 g šunky od kosti, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžíce majoránky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Brambory důkladně umyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které dobře usušíme utěrkou nebo papírem. Plátky naskládáme do vymaštěného pekáče, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na kostičky a rozdělíme na brambory. Ve sklenici smícháme šle...

Krůtí řízek zapékaný se šunkou

Krůtí řízek zapékaný se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g krůtích prsou, 25 g šunky, 10 g tvrdého sýra (max. 30%), 1/4 lžičky hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, 1/2 lžičky řepkového oleje

Omyté krůtí prso osolíme a opepříme, zaprášíme moukou a zprudka orestujeme na pánvi s rozehřátým olejem (cca 3 minuty z každé strany). Následně na něj položíme plátek šunky a posypeme tvrdým nastrouhaným sýrem. Takto připravené maso vložíme do tro...

Brambory zapékané s čerstvým kyselým zelím

Brambory zapékané s čerstvým kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, 2 lžíce petrželové natě, 1 cibule, 1 lžíce margarinu, 500 g kyselého zelí, 1 jablko, 1 šálek zeleninového vývaru, 50 g strouhaného parmazán/parmezán

Brambory uvaříme ve slupce v malém množství vody asi 30 minut, poté je slijeme a necháme vystydnout. Pak oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Smetanu dobře promícháme se solí, pepřem,muškátovým oříškem a na jemno nasekanou petrželkou. Cibuli olou...

Zapékané brambory s jablkem

Zapékané brambory s jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 2 vejce, 1 cibule, 1 jablko, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka rozmarýnu, špetka pepře, špetka soli

Brambory a jablko nakrájíme na úzké proužky, cibuli nadrobno. Přidáme rozmarýn, pepř, sůl a vše promícháme. V pekáčku rozehřejeme olej, přidáme směs a vše zalijeme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme 20-30 min dorůžova.

Portugalská zapékaná rýže

Portugalská zapékaná rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dlouhozrnné rýže, 1 l vody, 1 lžička soli, 100 g šunky, 200 g uzené klobásy, 2 cibule, 2 mrkve, 1 kořenová petržel, 1 lžíce olivového oleje

Rýži důkladně propláchneme. Osolenou vodu přivedeme k varu a vsypeme rýži – vaříme asi 10 min. V zapékací míse rozpustíme sádlo, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, kolečka klobásy, kostičky cibule a kolečka mrkve a vše osmahneme. Přidáme rýži s...

Zapékanky

Zapékanky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, 50 g másla, 200 g šunky, 200 g eidamu, 1 pórek, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce tatarské omáčky

Bagetu rozkrojíme nejprve příčně napůl a pak ještě každou půlku rozkrojíme podélně. Všechny 4 části tence pomažeme máslem, obložíme šunkou a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéct cca na 5 minut na 250°C. Pak posypeme nadrobno nakrájeným...

Zapékaný kapr po selsku podle mistra Vrabce

Zapékaný kapr po selsku podle mistra Vrabce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední kapr, sůl a pepř a sladká paprika podle chuti, kousek másla, 1 cibule, 4 velké brambory uvařené ve slupce, 4 vejce, 4 lžíce smetany

Očištěného a vykuchaného kapra přepůlíme, obě půlky vykostíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme kousek másla a porce ryby ze všech stran opečeme dozlatova. Opečené maso vyndáme z pánve stranou a na pánvi osmahneme dozl...

Zapékané artyčoky se šunkou

Zapékané artyčoky se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 artyčoky, 30 ml citronové šťávy, 100 g šunky, 5 vajec, 200 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 60 g strouhaného parmazánu

Z artyčoků odkrojíme spodní část a nůžkami ustřihneme špičaté konce listů. Artyčok potřeme citronovou šťávou a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Scedíme a necháme okapat. Lžící vybereme "chmýří" a artyčoky narovnáme na plech, vzniklými dolíky naho...

Palačinky zapékané se špenátem a sýrem

Palačinky zapékané se špenátem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1 stroužek česneku, 200 ml smetany ke šlehání, 400 g mražených špenátových listů, 8-10 palačinek, 100 g eidamu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu taky nakrájíme nadrobno. Na olivovém oleji osmahneme cibulku se slaninkou a přidáme nožem utřený stroužek česneku. Zalijeme smetanou a přidáme špenát, který necháme zavadnout. Vaříme přibližn...

Zapékané brambory s uzeným a okurkou

Zapékané brambory s uzeným a okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g uzeného masa, 1 střední cibule, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky koření na americké brambory, 100 g sladkokyselých okurek, 300 g brambor vařených ve slupce, 3 plátky eidamu, 3 vejce, mletý pepř dle chuti

Do zapékací mísy dáme olej a krouživým pohybem ho rozlijeme po dně i po stěnách. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a protlačíme přes kolečko na salát. Cibuli a okurky nakrájíme na drobné kostičky. Sýr nastrouháme na jemno. Vejce rozšleháme s 1 ...

Zapékané brambory s česnekem

Zapékané brambory s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cibule, 3-5 stroužků česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, 300 g brambor vařených ve slupce, 2 lžičky koření na americké brambory, 2 vejce, 50 ml mléka, špetka pepře

Brambory umyjeme a dáme vařit ve slupce. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a česnek si nastrouháme na jemné nudličky. Na oleji osmažíme cibuli do světlerůžova, do odstavené vmícháme česnek a promícháme. Přendáme jí do zapékací misky a...

Zapékané brambory s cibulí

Zapékané brambory s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg uzeného bůčku, 40 dkg brambor vařených ve slupce, 5 menších cibulí, 1 lžička koření na americké brambory, 3 lžíce slunečnicového oleje, 3 vejce, 3 lžíce mléka, troška mletého pepře

Dáme si vařit asi na 1 hodinu uzený bůček na pařák, nerozbalený, v původním obalu. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Menší cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Do menší dózy s víčkem dáme 3 lžíce oleje, 1 lžičku koření na americké b...

Zapékané medailonky se žampióny a sýrem

Zapékané medailonky se žampióny a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové plátky, 200 g žampionů, 1 červená paprika (kapie), 1 cibule, 1 vejce, 150 g strouhané Nivy, olej nebo sádlo na smažení

Maso omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na stranu. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky (nebo použijeme sterilované plátkové), papriku vyjádříme a nakrájíme na malé proužky. Na pánvi...

Zapékaná rýže se šunkou, květákem a hráškem

Zapékaná rýže se šunkou, květákem a hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky dlouhozrnné rýže, 1 menší květák, 1/2 hrnečku čerstvého nebo mrazeného hrášku, 10 plátků sendvičové šunky, špetka soli, 1/2 hrnečku mléka, 1 žloutek, 2 lžíce másla, 2 lžíce strouhaného sýra, trochu oleje, trošku Vegety

Omytou rýži necháme okapat. Máslo rozpustíme, rýži orestujeme, osolíme, posypeme vegetou a podlijeme vodou nebo vývarem. Na nejslabším plameni dusíme přikryté 25 minut. Květák rozebereme na růžičky, očistíme, opláchneme, šunku nakrájíme na kostky....

Zapékané žampiony se smetanou

Zapékané žampiony se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibule, 40 g slaniny, 500 g žampionů, 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky rozmarýnu, 1 lžička citronové šťávy, sůl a pepř dle chuti, 150 ml zakysané smetany, 1 žloutek, 1 lžíce posekané pažitky, 1 lžíce másla

Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Žampiony pečlivě očistíme a oloupeme. Větší hlavičky rozpůlíme, menší necháme vcelku. Předehřejeme troubu na 220°C (horkovzdušnou na 200°C). V kastrolu rozehřejeme olej a s...

Zapékané  plněné papriky s kečupem

Zapékané plněné papriky s kečupem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 papriky, 350 g mletého masa, 1 hrst povařené rýže, špetka soli, špetka pepře, Zapékací omáčka: 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 balení rajčatového protlaku, 2 dcl červeného vína, špetka oregana, 1-2 lžíce cukru, 2 lžíce kečupu

Papriky očistíme, vyjádříme. Rýži uvaříme a necháme vychladnout, potom smícháme s mletým masem, osolíme, opepříme a papriky naplníme masovou směsí. Naplněné papriky dáme do pekáčku dnem dolů. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno. Do hrnce dáme trochu...

Zapékané brambory se zelím

Zapékané brambory se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 500 g kysaného zelí, 2 cibule, 1 balení bílého jogurtu, špetka pepře, 2 lžíce másla

Syrové a oškrábané brambory nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, z kysaného zelí vymačkáme šťávu. Do máslem vymazané zapékací mísy nebo pekáčku klademe těsně k sobě kolečka brambor a lehce je opepříme. Poklademe vrstvičkou kysa...

Zapékaná šunka z Provence

Zapékaná šunka z Provence

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g šunky nakrájené na plátky, 1 cibule, 4 kuličky jalovce, sůl, 5 kuliček pepře, lžíce octa, lžíce másla, lžíce hladké mouky, 4 lžíce bílého vína, 100 ml smetany, lžička provensálského koření

Do kastrůlku dáme vařit hrneček vody, přidáme do ní cibuli nakrájenou nadrobno, rozdrcené kuličky jalovce, sůl, pepř a ocet. Necháme asi 10 minut povařit. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji přecezeným cibulovým vývarem, přidáme ...

Zapékaný pórek se strouhankou

Zapékaný pórek se strouhankou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pórků, 150 g Ementálu, 100 g strouhanky, 100 g másla, 1 lžička soli

Pórek řádně očistíme, nařežeme podélně dle velikosti kastrolu a svážeme nití, aby se nerozpadal. Ve slané vodě jej vaříme doměkka, necháme okapat a narovnáme do máslem vymaštěné zapékací misky či kastrolu. Vrstva by měla být asi 3 cm vysoká. ...

Zapékané plněné broskve

Zapékané plněné broskve

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké broskve, 4 cukařské piškoty, 50 g tvarohu, 4 lžíce cukru krystal, 8 mandli, troška citronové kůry, 100 ml bílého vína, 40 g másla

Broskyne umyjeme, olúpeme, rozpolíme, vyberieme kôstky a časť dužiny, aby sme zväčšili dutinu na plnenie. Urovnáme ich do zapekacej misy vymastenej maslom a poprášime cukrom. Mandle posekáme, dáme ich do šálky, pridáme dužinu z broskýň, 1 lyžicu c...

Zapékané houbové kloboučky

Zapékané houbové kloboučky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kloboučků hub, špetka soli, 2 lžičky kmínu, 100 g strouhané Nivy, 50 g strouhaného sýra, 1 balení smetany, 2 plátky másla

Kloboučky očistíme a posolíme. Pekáček vymažeme jedním plátkem másla a vložíme do něj posolené kloboučky hub výtrusnicemi nahoru, pokmínujeme, dáme plátek másla a dáme do trouby vyhřáté na 200°C. Zmírníme na 170°C a necháme cca 10 - 15 minut, poto...

Zapékaný Ementál

Zapékaný Ementál

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g plátků Ementálu, 150 g plátků chléba, 1 velké jablko, 200 ml sladké smetany, 3 vaječné žloutky, 50 g másla, troška mletého pepře, troška muškátového ořechu, sůl podle potřeby

Tenké krajčeky chleba opečieme na masle. Nakrájane plátky ementálu poukladáme na chlieb spolu s tenkými rezmi olúpaného jablka. Syr aj jablka krájame tak, aby plátky syra aj jablka vždy zodpovedali rozmerom chleba. Maslom vymastíme zapékaciu misu ...