Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Zapékané brambory se zelím

Zapékané brambory se šunkou

Zapékané brambory se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 100 g šunky od kosti, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžíce majoránky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Brambory důkladně umyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které dobře usušíme utěrkou nebo papírem. Plátky naskládáme do vymaštěného pekáče, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na kostičky a rozdělíme na brambory. Ve sklenici smícháme šle...

Zapékané brambory s uzeným a okurkou

Zapékané brambory s uzeným a okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g uzeného masa, 1 střední cibule, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky koření na americké brambory, 100 g sladkokyselých okurek, 300 g brambor vařených ve slupce, 3 plátky eidamu, 3 vejce, mletý pepř dle chuti

Do zapékací mísy dáme olej a krouživým pohybem ho rozlijeme po dně i po stěnách. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a protlačíme přes kolečko na salát. Cibuli a okurky nakrájíme na drobné kostičky. Sýr nastrouháme na jemno. Vejce rozšleháme s 1 ...

Zapékaný Ementál

Zapékaný Ementál

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g plátků Ementálu, 150 g plátků chléba, 1 velké jablko, 200 ml sladké smetany, 3 vaječné žloutky, 50 g másla, troška mletého pepře, troška muškátového ořechu, sůl podle potřeby

Tenké krajčeky chleba opečieme na masle. Nakrájane plátky ementálu poukladáme na chlieb spolu s tenkými rezmi olúpaného jablka. Syr aj jablka krájame tak, aby plátky syra aj jablka vždy zodpovedali rozmerom chleba. Maslom vymastíme zapékaciu misu ...

Zapékanky

Zapékanky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, 50 g másla, 200 g šunky, 200 g eidamu, 1 pórek, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce tatarské omáčky

Bagetu rozkrojíme nejprve příčně napůl a pak ještě každou půlku rozkrojíme podélně. Všechny 4 části tence pomažeme máslem, obložíme šunkou a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéct cca na 5 minut na 250°C. Pak posypeme nadrobno nakrájeným...

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pórky, 2 plátky sýra, 400 g uzeného masa, 40 g másla, 1 lžička Vegety kari, 1 šálek vývaru z kostí

Dobře očištěné a omyté středně velké pórky vložíme do vymazané ohnivzdorné misky, osolíme, posypeme kořením, zalijeme šálkem vývaru z masa a 20 minut dusíme. Potom na pórek položíme plátky sýru, přikryjeme pokličkou a dusíme na velmi mírném ohni ...

Zapékaný pórek se strouhankou

Zapékaný pórek se strouhankou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pórků, 150 g Ementálu, 100 g strouhanky, 100 g másla, 1 lžička soli

Pórek řádně očistíme, nařežeme podélně dle velikosti kastrolu a svážeme nití, aby se nerozpadal. Ve slané vodě jej vaříme doměkka, necháme okapat a narovnáme do máslem vymaštěné zapékací misky či kastrolu. Vrstva by měla být asi 3 cm vysoká. ...

 Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 1 lžíci olivového oleje, 250 g Mozzarelly (čerstvé), 4 rajčata, kousek Eidamu (hrst), špetka provensálského koření, špetku soli

Oloupeme lilek, okraje odkrojíme. Pak lilek nakrájíme na kolečka o tloušťce cca 1 cm. Ve velkém hrnci necháme vřít vodu, do které lilky vhodíme a necháme je max. na 2 minuty povařit (tím lilek změkne a urychlí se nám pečení). Vodu z hrnce vylijeme...

Zapékané brambory s rajčaty

Zapékané brambory s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g nerozvařených brambor, sůl, 500 g masitých rajčat, 2 cibule, 1 snítka šalvěje, 3 lžíce olivového oleje, čerstvě mletý pepř, 125 g plátkového pikantního sýra

Omyté, neloupané, pokud možno stejně velké brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě, pak je scedíme. Brambory necháme trochu opařit, oloupeme je a nakrájíme na tenčí plátky. 1/2 kg masitých rajčat omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou u...

Zapékané houby se sýrem

Zapékané houby se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g klouzků, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 50 g másla, sůl, pepř bílý, 200 ml smetany, 2 ks žloutků, 2 lžíce nasekané pažitky, 80 g strouhaného parmazánu/parmezánu

Houby očistíme, zbavíme nožek a klobouky nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme 40 g másla a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Přidáme houby a dusíme, dokud se neodpaří voda. Zapékací form...

Zapékané brambory s česnekem

Zapékané brambory s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cibule, 3-5 stroužků česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, 300 g brambor vařených ve slupce, 2 lžičky koření na americké brambory, 2 vejce, 50 ml mléka, špetka pepře

Brambory umyjeme a dáme vařit ve slupce. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a česnek si nastrouháme na jemné nudličky. Na oleji osmažíme cibuli do světlerůžova, do odstavené vmícháme česnek a promícháme. Přendáme jí do zapékací misky a...

Krůtí řízek zapékaný se šunkou

Krůtí řízek zapékaný se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g krůtích prsou, 25 g šunky, 10 g tvrdého sýra (max. 30%), 1/4 lžičky hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, 1/2 lžičky řepkového oleje

Omyté krůtí prso osolíme a opepříme, zaprášíme moukou a zprudka orestujeme na pánvi s rozehřátým olejem (cca 3 minuty z každé strany). Následně na něj položíme plátek šunky a posypeme tvrdým nastrouhaným sýrem. Takto připravené maso vložíme do tro...

Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem

Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 2 střední rajčata, 1 zelená paprika , 1 jarní cibulka, 2 lžíce kečupu, 50 g šunky, 2 lžíce medvědího česneku, bylinkové koření, sůl, olej, 150 g tvrdého sýra

Lilek nakrájíme zhruba na 1,5 cm kolečka. Osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Mezitím si spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme je. Papriku, cibulku a rajčata nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji. Přidáme šunku, česnek a po chvíli i keč...

Kotlety zapékané se sýrem

Kotlety zapékané se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 lžíci vody, 1 lžičku Solamylu, 1 lžičku sojové omáčky, 4 plátky Eidamu (Edamu), 2 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 1 konzervu hub, pepř, sůl

Ze 4 kotlet uděláme přírodní řízky, které hotové položíme na vymaštěný plech. Na každou kotletu dáme houby zahuštěné Solamylem (lžička Solamylu rozpuštěná ve lžíci studené vody a lžičky sójové omáčky). Každou porci přikryjeme plátkem sýra a dáme z...

Zapékaný kapr po selsku podle mistra Vrabce

Zapékaný kapr po selsku podle mistra Vrabce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední kapr, sůl a pepř a sladká paprika podle chuti, kousek másla, 1 cibule, 4 velké brambory uvařené ve slupce, 4 vejce, 4 lžíce smetany

Očištěného a vykuchaného kapra přepůlíme, obě půlky vykostíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme kousek másla a porce ryby ze všech stran opečeme dozlatova. Opečené maso vyndáme z pánve stranou a na pánvi osmahneme dozl...

Zapékané maso se šlehačkou

Zapékané maso se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 250 ml sladké smetany, 3-5 cibulí, 500-750 g brambor, sůl, pepř, troška másla

Krkovici omyjeme a nakrájíme na menší plátky - takové medailonky a osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 1/2 cm široké. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vezmeme zapékací mísu a vymažeme jí máslem. Poklademe masem,...

Zapékané nudle s jahodami

Zapékané nudle s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nudlí, 125 g rozpuštěného másla, 120 g mletých vlašských ořechů, 150 g moučkového cukru, 2 konzervy jahod, 1 lžíce mleté skořice

Nudle uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a dáme do misky, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme mletými ořechy, moučkovým cukrem a promícháme. Jahody scedíme, pokrájíme na menší kousky, posypeme mletou skořicí. Zapékací mísu vymažeme máslem, vy...

Zapékané špagety

Zapékané špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 1 balení hovězího mletého masa, 2 balení boloňské omáčky, 1 balení strouhaného sýru, 1 lžička koření na mleté maso, sůl, 2 lžíce rostlinného oleje

Špagety vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 10-15 minut do měkka. Poté je scedíme a dáme do vysokého plechu. Mleté maso dáme na rozehřátý olej na pánvi, posypeme kořením na mleté maso a osmažíme. Pak k masu přidáme boloňské omáčky a necháme mí...

Rajčatová omáčka na zapékání

Rajčatová omáčka na zapékání

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 lžic rostlinného oleje, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 500 g rajčat, 300 ml rajčatového protlaku, 500 ml zeleninového bujónu, 1 lžíce cukru krystalu, 3 lžíce citrónové šťávy, 150 ml bílého vína, sůl, pepř, 1 lžička sušeného oregana

Na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule. Přidáme rozetřený česnek a smažíme do měkka. Přidáme oloupaná nakrájená rajčata, rajčatový protlak, zeleninový bujón, oregano, cukr a citrónovou šťávu. Důkladně promícháme, přikryjeme pokličkou a vařím...

Zapékané brambory

Zapékané brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 500 g brambor, 3 stroužky česneku, 200 ml mléka, sůl, pepř, eidam (Edam) na zapékání

Brambory 10 minut vaříme ve vroucí slané vodě. Necháme okapat, nakrájíme je na kousky a dáme do zapékací formy. Přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, osolíme a opepříme dle chuti. Zalijeme mlékem a hrubě posypeme nastrouhaným eidamem. Zapék...

Zapékané houbové kloboučky

Zapékané houbové kloboučky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kloboučků hub, špetka soli, 2 lžičky kmínu, 100 g strouhané Nivy, 50 g strouhaného sýra, 1 balení smetany, 2 plátky másla

Kloboučky očistíme a posolíme. Pekáček vymažeme jedním plátkem másla a vložíme do něj posolené kloboučky hub výtrusnicemi nahoru, pokmínujeme, dáme plátek másla a dáme do trouby vyhřáté na 200°C. Zmírníme na 170°C a necháme cca 10 - 15 minut, poto...

Zapékané brambory s tvarohem a šunkou

Zapékané brambory s tvarohem a šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g brambor, 250 g tvrdého tvarohu, 150 g šunky, 200 ml zakysané smetany, 100 g uzené slaniny, 2 lžíce másla, 1 lžička soli, 1 lžíce zeleného kopru

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Vychladnuté očistíme, pokrájame na kolieska. Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, soľou, šunkou a posekaným kôprom. Slaninu pokrájame na kocky a opražíme. Zapekaciu misu vymastíme maslom, poukladáme zemiaky, poso...

Zapékané brambory s jablkem

Zapékané brambory s jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 2 vejce, 1 cibule, 1 jablko, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka rozmarýnu, špetka pepře, špetka soli

Brambory a jablko nakrájíme na úzké proužky, cibuli nadrobno. Přidáme rozmarýn, pepř, sůl a vše promícháme. V pekáčku rozehřejeme olej, přidáme směs a vše zalijeme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme 20-30 min dorůžova.

Zapékané lilky s mrkví

Zapékané lilky s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g lilků, 500 g mrkve, 150 g parmazánu, 250 ml zakysané smetany, sůl, pepř

Lilky a mrkev nakrájíme na kolečka a dámme vařit do vroucí vody na 5 minut. Necháme okapat a 1/2 zeleninové směsi rozložíme do vymazané formy. Osolíme a opepříme dle chuti. Zalijeme 1/2 smetany a posypeme 1/2 nastrouhaným parmazánem. Postup ještě ...

Zapékané brambory s kuřecím a krabím masem

Zapékané brambory s kuřecím a krabím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 brambor dle velikosti pekáčku, 400 g kuřecího masa, 1 balení krabích tyčinek, 250 ml smetany, asi 1 lžíce soli, 15 dkg Nivy, 1 lžíce másla, troška pepře

Do pekáčku dáme plátek másla poklademe na kolečka nakrájené brambory a na kostičky nakrájené kuřecí a krabí maso. Posolíme, opepříme a přidáme plátky nivy. Zakryjeme opět plátky brambor a zalijeme smetanou. Dáme tak na 60 minut péci do trouby na 1...

Zapékané žampiony se smetanou

Zapékané žampiony se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibule, 40 g slaniny, 500 g žampionů, 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky rozmarýnu, 1 lžička citronové šťávy, sůl a pepř dle chuti, 150 ml zakysané smetany, 1 žloutek, 1 lžíce posekané pažitky, 1 lžíce másla

Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Žampiony pečlivě očistíme a oloupeme. Větší hlavičky rozpůlíme, menší necháme vcelku. Předehřejeme troubu na 220°C (horkovzdušnou na 200°C). V kastrolu rozehřejeme olej a s...