Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Zapékané mexické plátky

Zapékané brambory s jablkem

Zapékané brambory s jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 2 vejce, 1 cibule, 1 jablko, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka rozmarýnu, špetka pepře, špetka soli

Brambory a jablko nakrájíme na úzké proužky, cibuli nadrobno. Přidáme rozmarýn, pepř, sůl a vše promícháme. V pekáčku rozehřejeme olej, přidáme směs a vše zalijeme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme 20-30 min dorůžova.

Zapékané brambory s mletým masem a špenátem

Zapékané brambory s mletým masem a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg brambor, 40 dkg mletého masa, 25 dkg listového špenátu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžička koření na mleté maso, 2 vejce, 1 dcl mléka, 10 dkg strouhaného sýra, olej, máslo

Brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Potom necháme vychladit, oloupeme a nakrájíme na kolečka (asi 0,5 cm). Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a přisypeme koření na mleté maso. Rozmíc...

Portugalská zapékaná rýže

Portugalská zapékaná rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dlouhozrnné rýže, 1 l vody, 1 lžička soli, 100 g šunky, 200 g uzené klobásy, 2 cibule, 2 mrkve, 1 kořenová petržel, 1 lžíce olivového oleje

Rýži důkladně propláchneme. Osolenou vodu přivedeme k varu a vsypeme rýži – vaříme asi 10 min. V zapékací míse rozpustíme sádlo, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, kolečka klobásy, kostičky cibule a kolečka mrkve a vše osmahneme. Přidáme rýži s...

Zapékané brambory se šunkou

Zapékané brambory se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 100 g šunky od kosti, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžíce majoránky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Brambory důkladně umyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které dobře usušíme utěrkou nebo papírem. Plátky naskládáme do vymaštěného pekáče, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na kostičky a rozdělíme na brambory. Ve sklenici smícháme šle...

Brambory zapékané s čerstvým kyselým zelím

Brambory zapékané s čerstvým kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, 2 lžíce petrželové natě, 1 cibule, 1 lžíce margarinu, 500 g kyselého zelí, 1 jablko, 1 šálek zeleninového vývaru, 50 g strouhaného parmazán/parmezán

Brambory uvaříme ve slupce v malém množství vody asi 30 minut, poté je slijeme a necháme vystydnout. Pak oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Smetanu dobře promícháme se solí, pepřem,muškátovým oříškem a na jemno nasekanou petrželkou. Cibuli olou...

Zapékané nudle s jahodami

Zapékané nudle s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nudlí, 125 g rozpuštěného másla, 120 g mletých vlašských ořechů, 150 g moučkového cukru, 2 konzervy jahod, 1 lžíce mleté skořice

Nudle uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a dáme do misky, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme mletými ořechy, moučkovým cukrem a promícháme. Jahody scedíme, pokrájíme na menší kousky, posypeme mletou skořicí. Zapékací mísu vymažeme máslem, vy...

Banány zapékané se šunkou

Banány zapékané se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky pražské šunky, 2 lžičky Dijonské hořčice, 5 banánů, 1 lžíce másla, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce strouhaného parmezánu, 2 rajčata, 2 lžičky petrželové natě, 1 citrón

Plátky šunky potrieme jemne dijonskou horčicou a zabalíme do nich olúpané banány. Na panvici s rozpusteným maslom ich opečieme zo všetkých strán. Preložíme na vyhriatu misu, každý kúsok v strede polejeme kečupom, posypeme parmezánom a obložíme ...

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pórky, 2 plátky sýra, 400 g uzeného masa, 40 g másla, 1 lžička Vegety kari, 1 šálek vývaru z kostí

Dobře očištěné a omyté středně velké pórky vložíme do vymazané ohnivzdorné misky, osolíme, posypeme kořením, zalijeme šálkem vývaru z masa a 20 minut dusíme. Potom na pórek položíme plátky sýru, přikryjeme pokličkou a dusíme na velmi mírném ohni ...

Zapékané houbové kloboučky

Zapékané houbové kloboučky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kloboučků hub, špetka soli, 2 lžičky kmínu, 100 g strouhané Nivy, 50 g strouhaného sýra, 1 balení smetany, 2 plátky másla

Kloboučky očistíme a posolíme. Pekáček vymažeme jedním plátkem másla a vložíme do něj posolené kloboučky hub výtrusnicemi nahoru, pokmínujeme, dáme plátek másla a dáme do trouby vyhřáté na 200°C. Zmírníme na 170°C a necháme cca 10 - 15 minut, poto...

Zapékanky

Zapékanky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, 50 g másla, 200 g šunky, 200 g eidamu, 1 pórek, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce tatarské omáčky

Bagetu rozkrojíme nejprve příčně napůl a pak ještě každou půlku rozkrojíme podélně. Všechny 4 části tence pomažeme máslem, obložíme šunkou a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéct cca na 5 minut na 250°C. Pak posypeme nadrobno nakrájeným...

Zapékaný kapr po selsku podle mistra Vrabce

Zapékaný kapr po selsku podle mistra Vrabce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední kapr, sůl a pepř a sladká paprika podle chuti, kousek másla, 1 cibule, 4 velké brambory uvařené ve slupce, 4 vejce, 4 lžíce smetany

Očištěného a vykuchaného kapra přepůlíme, obě půlky vykostíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme kousek másla a porce ryby ze všech stran opečeme dozlatova. Opečené maso vyndáme z pánve stranou a na pánvi osmahneme dozl...

Zapékané artyčoky se šunkou

Zapékané artyčoky se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 artyčoky, 30 ml citronové šťávy, 100 g šunky, 5 vajec, 200 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 60 g strouhaného parmazánu

Z artyčoků odkrojíme spodní část a nůžkami ustřihneme špičaté konce listů. Artyčok potřeme citronovou šťávou a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Scedíme a necháme okapat. Lžící vybereme "chmýří" a artyčoky narovnáme na plech, vzniklými dolíky naho...

Zapékaná jablka s banánovým krémem

Zapékaná jablka s banánovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jablek, citronová šťáva z 1/2 citronu, 2 banány, 250 ml zakysané smetany, 2 vejce, 1 skořicový cukr, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu, 1 lžíce másla, 50 g rozinek

Jablká ošúpeme a nakrájame na plátky. Vložíme na vymastený pekáč, alebo tortovú formu, pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedli a posypeme škoricou alebo škoricovým cukrom. Premiešame, zarovnáme a zalejeme rozmixovanou hmotou z banánov, smotany,...

Zapékaná šunka z Provence

Zapékaná šunka z Provence

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g šunky nakrájené na plátky, 1 cibule, 4 kuličky jalovce, sůl, 5 kuliček pepře, lžíce octa, lžíce másla, lžíce hladké mouky, 4 lžíce bílého vína, 100 ml smetany, lžička provensálského koření

Do kastrůlku dáme vařit hrneček vody, přidáme do ní cibuli nakrájenou nadrobno, rozdrcené kuličky jalovce, sůl, pepř a ocet. Necháme asi 10 minut povařit. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji přecezeným cibulovým vývarem, přidáme ...

Zapékané brambory s cibulí

Zapékané brambory s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg uzeného bůčku, 40 dkg brambor vařených ve slupce, 5 menších cibulí, 1 lžička koření na americké brambory, 3 lžíce slunečnicového oleje, 3 vejce, 3 lžíce mléka, troška mletého pepře

Dáme si vařit asi na 1 hodinu uzený bůček na pařák, nerozbalený, v původním obalu. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Menší cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Do menší dózy s víčkem dáme 3 lžíce oleje, 1 lžičku koření na americké b...

Zapékané houby se sýrem

Zapékané houby se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g klouzků, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 50 g másla, sůl, pepř bílý, 200 ml smetany, 2 ks žloutků, 2 lžíce nasekané pažitky, 80 g strouhaného parmazánu/parmezánu

Houby očistíme, zbavíme nožek a klobouky nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme 40 g másla a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Přidáme houby a dusíme, dokud se neodpaří voda. Zapékací form...

Zapékaný pórek se strouhankou

Zapékaný pórek se strouhankou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pórků, 150 g Ementálu, 100 g strouhanky, 100 g másla, 1 lžička soli

Pórek řádně očistíme, nařežeme podélně dle velikosti kastrolu a svážeme nití, aby se nerozpadal. Ve slané vodě jej vaříme doměkka, necháme okapat a narovnáme do máslem vymaštěné zapékací misky či kastrolu. Vrstva by měla být asi 3 cm vysoká. ...

Zapékané mexické plátky

Zapékané mexické plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřových řízků, 8 stroužků česneku, sůl, pepř, chilli koření, olej, 1 sterilovaná paprika, 3 čerstvé slovenské zelené papriky, 1 smetana ke šlehání (šlehačka)

Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli ( koření podle chuti). Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky, včetně výpeku, přendáme na pekáček, přidáme sterilované papriky a na nudličky pokrájené zelené paprik...

Zapékané brambory s česnekem

Zapékané brambory s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cibule, 3-5 stroužků česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, 300 g brambor vařených ve slupce, 2 lžičky koření na americké brambory, 2 vejce, 50 ml mléka, špetka pepře

Brambory umyjeme a dáme vařit ve slupce. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a česnek si nastrouháme na jemné nudličky. Na oleji osmažíme cibuli do světlerůžova, do odstavené vmícháme česnek a promícháme. Přendáme jí do zapékací misky a...

Zapékané brambory s uzeným a okurkou

Zapékané brambory s uzeným a okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g uzeného masa, 1 střední cibule, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky koření na americké brambory, 100 g sladkokyselých okurek, 300 g brambor vařených ve slupce, 3 plátky eidamu, 3 vejce, mletý pepř dle chuti

Do zapékací mísy dáme olej a krouživým pohybem ho rozlijeme po dně i po stěnách. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a protlačíme přes kolečko na salát. Cibuli a okurky nakrájíme na drobné kostičky. Sýr nastrouháme na jemno. Vejce rozšleháme s 1 ...

Krůtí řízek zapékaný se šunkou

Krůtí řízek zapékaný se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g krůtích prsou, 25 g šunky, 10 g tvrdého sýra (max. 30%), 1/4 lžičky hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, 1/2 lžičky řepkového oleje

Omyté krůtí prso osolíme a opepříme, zaprášíme moukou a zprudka orestujeme na pánvi s rozehřátým olejem (cca 3 minuty z každé strany). Následně na něj položíme plátek šunky a posypeme tvrdým nastrouhaným sýrem. Takto připravené maso vložíme do tro...

Zapékané plněné broskve

Zapékané plněné broskve

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké broskve, 4 cukařské piškoty, 50 g tvarohu, 4 lžíce cukru krystal, 8 mandli, troška citronové kůry, 100 ml bílého vína, 40 g másla

Broskyne umyjeme, olúpeme, rozpolíme, vyberieme kôstky a časť dužiny, aby sme zväčšili dutinu na plnenie. Urovnáme ich do zapekacej misy vymastenej maslom a poprášime cukrom. Mandle posekáme, dáme ich do šálky, pridáme dužinu z broskýň, 1 lyžicu c...

Zapékaná rýže se šunkou, květákem a hráškem

Zapékaná rýže se šunkou, květákem a hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky dlouhozrnné rýže, 1 menší květák, 1/2 hrnečku čerstvého nebo mrazeného hrášku, 10 plátků sendvičové šunky, špetka soli, 1/2 hrnečku mléka, 1 žloutek, 2 lžíce másla, 2 lžíce strouhaného sýra, trochu oleje, trošku Vegety

Omytou rýži necháme okapat. Máslo rozpustíme, rýži orestujeme, osolíme, posypeme vegetou a podlijeme vodou nebo vývarem. Na nejslabším plameni dusíme přikryté 25 minut. Květák rozebereme na růžičky, očistíme, opláchneme, šunku nakrájíme na kostky....

Zapékaný Ementál

Zapékaný Ementál

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g plátků Ementálu, 150 g plátků chléba, 1 velké jablko, 200 ml sladké smetany, 3 vaječné žloutky, 50 g másla, troška mletého pepře, troška muškátového ořechu, sůl podle potřeby

Tenké krajčeky chleba opečieme na masle. Nakrájane plátky ementálu poukladáme na chlieb spolu s tenkými rezmi olúpaného jablka. Syr aj jablka krájame tak, aby plátky syra aj jablka vždy zodpovedali rozmerom chleba. Maslom vymastíme zapékaciu misu ...

Zapékané brambory

Zapékané brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 500 g brambor, 3 stroužky česneku, 200 ml mléka, sůl, pepř, eidam (Edam) na zapékání

Brambory 10 minut vaříme ve vroucí slané vodě. Necháme okapat, nakrájíme je na kousky a dáme do zapékací formy. Přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, osolíme a opepříme dle chuti. Zalijeme mlékem a hrubě posypeme nastrouhaným eidamem. Zapék...