Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Zapékaný plněný sendvič

Zapékané brambory se zeleninou a mletým masem

Zapékané brambory se zeleninou a mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg brambor, 1/2 kg mletého masa, 150 ml rajčatového protlaku, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého černého pepře, 1 lžička majoránky, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 větší cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky worcesterské (Worcesterové) omáčky, 3 mrkve, 1/2 ředkve, 1/2 hlávky brokolice, 1/4 hlávky květáku, 1/2 salátové okurky, 1 lžíce rostlinného oleje

Brambory omyjeme, nové nemusíme loupat, nakrájíme na kolečka a uvaříme do poloměkka. Cibuli nasekáme nadrobno, zpěníme na oleji, přidáme mleté maso a všechno koření, sojovou a worcesterovou omáčku. Osmahneme, vlijeme protlak, můžeme přidat trošku ...

Zapékaná brokolice s brambory

Zapékaná brokolice s brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor, 2 lžíce olivového oleje, 50 ml mléka, 300 g tvrdého sýru, 1 lžička sučené majoránky, 50 g másla, 4 stroužky česneku, 1 brokolice, pepř, sůl

Brambory oloupeme a vaříme v osolené vroucí vodě 15 minut, dokud se neprovaří. Mezitím brokolici zbavíme spodní části a rozřežeme na jednotlivé košťály (hlavičky), které dáme vařit také do osolené vody. Vaříme 5 minut, dokud hlavičky nezměknou. Br...

Zapékané brambory

Zapékané brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 500 g brambor, 3 stroužky česneku, 200 ml mléka, sůl, pepř, eidam (Edam) na zapékání

Brambory 10 minut vaříme ve vroucí slané vodě. Necháme okapat, nakrájíme je na kousky a dáme do zapékací formy. Přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, osolíme a opepříme dle chuti. Zalijeme mlékem a hrubě posypeme nastrouhaným eidamem. Zapék...

Zapékané lilky s mrkví

Zapékané lilky s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g lilků, 500 g mrkve, 150 g parmazánu, 250 ml zakysané smetany, sůl, pepř

Lilky a mrkev nakrájíme na kolečka a dámme vařit do vroucí vody na 5 minut. Necháme okapat a 1/2 zeleninové směsi rozložíme do vymazané formy. Osolíme a opepříme dle chuti. Zalijeme 1/2 smetany a posypeme 1/2 nastrouhaným parmazánem. Postup ještě ...

Zapékané těstoviny s vysočinou

Zapékané těstoviny s vysočinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce solamylu, 100 ml bílého vína, 200 g vysočiny, 150 g nakrájeného eidamu (Edamu), 500 g vaječných těstovin, 200 ml smetany, sůl

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Mezitím na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule. Přidáme rozetřený česnek, vysočinu a asi 1 minutu smažíme. Přidáme víno, sojovou omáčku a smetanu smíchanou se solamylem. Vše důkladně...

Rajčatová omáčka na zapékání

Rajčatová omáčka na zapékání

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 lžic rostlinného oleje, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 500 g rajčat, 300 ml rajčatového protlaku, 500 ml zeleninového bujónu, 1 lžíce cukru krystalu, 3 lžíce citrónové šťávy, 150 ml bílého vína, sůl, pepř, 1 lžička sušeného oregana

Na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule. Přidáme rozetřený česnek a smažíme do měkka. Přidáme oloupaná nakrájená rajčata, rajčatový protlak, zeleninový bujón, oregano, cukr a citrónovou šťávu. Důkladně promícháme, přikryjeme pokličkou a vařím...

Zapékané vepřové maso s lilky

Zapékané vepřové maso s lilky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lilky, 9 lžic rostlinného oleje, 400 g mozzarelly, 100 g eidamu (Edamu), sůl, pepř, 450 g vepřového mletého masa, 500 g rajčat, 500 ml zeleninového bujónu, 150 ml bílého vína, 5 stroužků česneku, 2 cibule, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru krystalu, 1 lžička sušeného oregana, 300 ml rajčatového protlaku

Z rajčat, rajčatového protlaku, zeleninového bujónu, vína, česneku, cibule, 5 lžic rostlinného oleje, citrónové šťávy, cukru, oregana, pepře a soli si připravíme rajčatovou omáčku na zapékání (viz související recepty). Lilky očistíme, nakrájíme na...

Zapékané vepřové se šunkou a sýrem

Zapékané vepřové se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, 8 plátků šunky, 3 lžíce kečupu, 5 stroužků česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, pepř, sůl, 8 plátků eidamu (Edamu), 1 lžička nasekané petržele

Kečup důkladně smícháme s 1 lžíci oleje, rozetřeným česnekem a pepřem dle chuti. Vepřovou panenku zbavíme šlach, tuku, nakrájíme na 4 plátky a trochu rozklepeme. Maso opepříme, osolíme dle chuti a obalíme hliníkovou fólií (alobalem), kterou jsme p...

Zapékané špagety v domácí omáčce

Zapékané špagety v domácí omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 0,5 kg paprik, 0,5 kg rajčat, 2 lžíce sádla, 1 špagety, 1 konzerva hovězího ve vlastní štávě, 20 dkg Eidamu, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce majoránky, 1 hrst hub

Špagety uvaříme v osolené vodě do poloměkka - asi 5 minut. Mezitím na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené papriky, rajčata, houby a hovězí konzervu. Osolíme, opepříme a podusíme, nakonec přidáme majoránku. Uvařené špagety smícháme s maso-zelen...

Zapékané špagety

Zapékané špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 1 balení hovězího mletého masa, 2 balení boloňské omáčky, 1 balení strouhaného sýru, 1 lžička koření na mleté maso, sůl, 2 lžíce rostlinného oleje

Špagety vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 10-15 minut do měkka. Poté je scedíme a dáme do vysokého plechu. Mleté maso dáme na rozehřátý olej na pánvi, posypeme kořením na mleté maso a osmažíme. Pak k masu přidáme boloňské omáčky a necháme mí...

Zapékané brambory s houbami

Zapékané brambory s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor uvařených ve slupce, 1 cibule, 250 g čerstvých nebo mražených hub, 100 g šunky, 2 vejce uvařená na tvrdo, sůl, pepř, mletý kmín, olej, 1 vejce, 1 dcl smetany, Vegeta

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V hlubší pánvi na trošce oleje osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby, osolíme a za stálého míchání usmažíme. Ochutíme kmínem a pepřem, přidáme nadrobno nakrájenou šunku a zamích...

 Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 1 lžíci olivového oleje, 250 g Mozzarelly (čerstvé), 4 rajčata, kousek Eidamu (hrst), špetka provensálského koření, špetku soli

Oloupeme lilek, okraje odkrojíme. Pak lilek nakrájíme na kolečka o tloušťce cca 1 cm. Ve velkém hrnci necháme vřít vodu, do které lilky vhodíme a necháme je max. na 2 minuty povařit (tím lilek změkne a urychlí se nám pečení). Vodu z hrnce vylijeme...

Kotlety zapékané se sýrem

Kotlety zapékané se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 lžíci vody, 1 lžičku Solamylu, 1 lžičku sojové omáčky, 4 plátky Eidamu (Edamu), 2 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 1 konzervu hub, pepř, sůl

Ze 4 kotlet uděláme přírodní řízky, které hotové položíme na vymaštěný plech. Na každou kotletu dáme houby zahuštěné Solamylem (lžička Solamylu rozpuštěná ve lžíci studené vody a lžičky sójové omáčky). Každou porci přikryjeme plátkem sýra a dáme z...

Zapékané palačinky

Zapékané palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 1 vejce, 100 g hladké mouky, špetka soli, troška cukru moučka, 1 lžička kakaa, 250 g odtučněného tvarohu, troška citrónové kůry, rozinky, trocha mléka na rozředění náplně

Z mléka, vejce, mouky, soli, kakaa a cukru ušleháme těsto na palačinky a na pánvi je opečeme do zlatova. Tvaroh, citronovou kůru, cukr, rozinky a mléko vyšleháme do pěny. Směsí plníme palačinky, zarolujeme, poklademe na zapékací talíř, se shora oz...

Zapékané mexické plátky

Zapékané mexické plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřových řízků, 8 stroužků česneku, sůl, pepř, chilli koření, olej, 1 sterilovaná paprika, 3 čerstvé slovenské zelené papriky, 1 smetana ke šlehání (šlehačka)

Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli ( koření podle chuti). Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky, včetně výpeku, přendáme na pekáček, přidáme sterilované papriky a na nudličky pokrájené zelené paprik...

Zapékaný chřest

Zapékaný chřest

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg chřestu, 125 g šunky, 125 g Eidamu, 100 ml sladké smetany, petržel, 1 lžička Vegety, pepř, sůl

Špargľu umyjeme, očistíme a odrežeme konce. Dáme variť do mierne osolenej vody, kým nezmäkne. Každú špargľu zavinieme do plátku šunky a syra, poukladáme na pekáč, okoreníme, osolíme, posypeme vegetou a zalejeme smotanou. Dáme zapiecť do rozohriate...

Zapékané kuře ve šlehačce

Zapékané kuře ve šlehačce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, pálivá mletá paprika, sůl, pepř, 20 stroužků česneku, 1 smetana ke šlehání (šlehačka), 400 g Eidamu (Edam)

Kuře rozporcujeme, posolíme a opepříme (vetřeme) a naklademe do pekáčku, jemně poprášíme pálivou paprikou, přidáme na plátky nakrájený (nelisovat) česnek, česnekem nešetříme, vše zalijeme šlehačkou, a navrch posypeme strouhaným sýrem (je ho hodně)...

Zapékané špagety II.

Zapékané špagety II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g špaget, 100 g leča, 20 g cibule, 50 g sušených hub, 100 g hovězího předního, sladká paprika, olej, 50 g tvrdého sýru, sůl, pepř, česnek, polévkové koření (Magi), sojová omáčka, 1 kostka masoxu

Zpěníme cibuli, přidáme nakrájené hovězí maso na malé kostičky, zasypeme paprikou, přidáme namočené houby, osolíme, opepříme, přidáme kostku masoxu, sojovou omáčku, česnek, magi a trochu vody. Dusíme doměkka. Je-li směs měkká přidáme lečo, ochutím...

Zapékané nudle s jahodami

Zapékané nudle s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nudlí, 125 g rozpuštěného másla, 120 g mletých vlašských ořechů, 150 g moučkového cukru, 2 konzervy jahod, 1 lžíce mleté skořice

Nudle uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a dáme do misky, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme mletými ořechy, moučkovým cukrem a promícháme. Jahody scedíme, pokrájíme na menší kousky, posypeme mletou skořicí. Zapékací mísu vymažeme máslem, vy...

Zapékané brambory s kuřecím a krabím masem

Zapékané brambory s kuřecím a krabím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 brambor dle velikosti pekáčku, 400 g kuřecího masa, 1 balení krabích tyčinek, 250 ml smetany, asi 1 lžíce soli, 15 dkg Nivy, 1 lžíce másla, troška pepře

Do pekáčku dáme plátek másla poklademe na kolečka nakrájené brambory a na kostičky nakrájené kuřecí a krabí maso. Posolíme, opepříme a přidáme plátky nivy. Zakryjeme opět plátky brambor a zalijeme smetanou. Dáme tak na 60 minut péci do trouby na 1...

Zapékané brambory s rajčaty

Zapékané brambory s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g nerozvařených brambor, sůl, 500 g masitých rajčat, 2 cibule, 1 snítka šalvěje, 3 lžíce olivového oleje, čerstvě mletý pepř, 125 g plátkového pikantního sýra

Omyté, neloupané, pokud možno stejně velké brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě, pak je scedíme. Brambory necháme trochu opařit, oloupeme je a nakrájíme na tenčí plátky. 1/2 kg masitých rajčat omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou u...

Zapékané houby se sýrem

Zapékané houby se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g klouzků, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 50 g másla, sůl, pepř bílý, 200 ml smetany, 2 ks žloutků, 2 lžíce nasekané pažitky, 80 g strouhaného parmazánu/parmezánu

Houby očistíme, zbavíme nožek a klobouky nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme 40 g másla a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Přidáme houby a dusíme, dokud se neodpaří voda. Zapékací form...

Zapékané maso se šlehačkou

Zapékané maso se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 250 ml sladké smetany, 3-5 cibulí, 500-750 g brambor, sůl, pepř, troška másla

Krkovici omyjeme a nakrájíme na menší plátky - takové medailonky a osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 1/2 cm široké. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vezmeme zapékací mísu a vymažeme jí máslem. Poklademe masem,...

Zapékané rybí filé se zeleninou a jablky

Zapékané rybí filé se zeleninou a jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rybího filé, 600 g brambor, 200 g papriky, 200 g rajčat, 300 g jablek, 50 ml slunečnicového oleje, 300 ml smetany, 2 vejce, sůl

Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a na plátky nakrájíme. Vložíme je do vymaštěného pekáčku a na ně klademe na plátky pokrájené filé, zeleninu, jablka, osolíme, zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce a dáme zapéct.

Zapékaná jablka s banánovým krémem

Zapékaná jablka s banánovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jablek, citronová šťáva z 1/2 citronu, 2 banány, 250 ml zakysané smetany, 2 vejce, 1 skořicový cukr, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu, 1 lžíce másla, 50 g rozinek

Jablká ošúpeme a nakrájame na plátky. Vložíme na vymastený pekáč, alebo tortovú formu, pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedli a posypeme škoricou alebo škoricovým cukrom. Premiešame, zarovnáme a zalejeme rozmixovanou hmotou z banánov, smotany,...