Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Zavařený křen

Lečo i na zavaření

Lečo i na zavaření

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,25 kg papriky, 1 kg rajčat, 25 dkg cibule, sůl, pepř

Papriky a cibuli řádně očistíme a omyjeme. Rajčata omyjeme. Vše nakrájíme a vložíme do hrnce a zalijeme trochou vody. Osolíme, opepříme a dusíme cca 10 minut. Pak zeleninovou směsí plníme sklenice a nakonec všechny sklenice rovnoměrně zalijeme šťá...

Zavařená jablka

Zavařená jablka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg jablek, 1 l vody, 1 citrón, 1 hrst vlašských ořechů, 2 ks hřebíčku, 2 ks skořice, 35 g třtinového cukru

Jablka oloupeme a nakrájíme na poloviny. Zbavíme je jádřinců. Spolu s vlašskými ořechy je rozdělíme do umytých sklenic a zakápneme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Vodu svaříme s cukrem, skořicí a hřebíčkem. Ještě teplý nálev nalijeme do skleni...

Zavařená lilková pomazánka

Zavařená lilková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g lilku, 2 velká masitá rajčata, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje

Lilky omyjeme, propícháme vidličkou a vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme asi 20 minut. Během pečení několikrát obrátíme. Necháme vychladnout. Mezitím spaříme rajčata, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Vychladlé lilky oloupeme a v...

Zavařené vlašské ořechy

Zavařené vlašské ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vlašských ořechů

Vlašské ořechy vyloupeme (z tohoto množství dostaneme dle obsahu 1 - 2 sklenice). Zavařovací sklenice vymyjeme horkou vodou a dobře vysušíme. Vyloupané ořechy do nich těsně naskládáme. Otevřené sklenice (bez víček) dáme cca na 1 až 2 minuty do mik...

Zavaření mladých fazolových lusků – kyselý nálev

Zavaření mladých fazolových lusků – kyselý nálev

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 kg fazolových lusků (bílých nebo žlutých), 4 l vody, 0,1 kg soli, 0,75 l octa (8%)

Lusky odvlákníme a odstraníme jejich konce. Pořádně je umyjeme. Nakrájíme je a povaříme (2-5 minut) do měkka. Pak je scedíme, zchladíme ve studené vodě a naplníme do sklenic. Kyselý nálev si připravíme smícháním 4 l vody, 0,75 l octa (8%) a 0,1 kg...

Zavaření mladých fazolových lusků – slaný nálev

Zavaření mladých fazolových lusků – slaný nálev

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4-5 kg fazolových lusků (bílých nebo žlutých), 1-2 l vody, sůl

Fazolové lusky odvlákníme a odstraníme konce. Řádně je omyjeme (na přípravu jsou lepší žluté fazolové lusky, protože nemají vlákna). Nakrájíme je a doměkka povaříme (2-5 minut). Pak je scedíme, ochladíme ve studené vodě a plníme do sklenic. Slaný...

Zavařený česnek

Zavařený česnek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg česneku, 1 l vody, 200 g soli

Česnek rozdělíme na stroužky a pečlivě oloupeme. Připravíme si asi 12 menších skleniček a vypláchneme je vroucí vodou. Do nich potom česnek narovnáme - příliš netlačíme, abychom stroužky nepoškodili. Svaříme vodu se solí a horkým nálevem česnek ...

Zavařený hruškový čaj

Zavařený hruškový čaj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg hrušek, 150 g čerstvého zázvoru, 170 g cukru krupice, 150 g včelího medu

Hrušky oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na malé kostičky. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Hrušky a zázvor nasypeme do hlubokého plechu, přidáme cukr a tekutý med a dobře promícháme. Pečeme asi 45 minut v troubě předehřáté na 180°C. Poté směs...

Zavařený křen

Zavařený křen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g křenu, 20 ml vody, 10 ml rostlinného oleje, 10 ml octa, 1 lžička soli

Křen oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vodu převaříme a potom v ní křen rozmixujeme. Přidáme olej, ocet, cukr a sůl a vše dobře promícháme. Nalijeme do předem připravených vypařených zavařovacích skleniček a dobře zavíčkujeme. Podáváme všude tam, ...

Zeleninové lečo na zavaření

Zeleninové lečo na zavaření

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg papriky (kapie), 1 kg rajčat, 1 velká cibule, 2-4 lžíce rostlinného oleje, špetka soli

Papriky očistíme, vyndáme semínka a nakrájíme na nudličky. V kastrolu zahřejeme olej a dáme tam na cibuli papriky, které osolíme a dáme dusit. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme slupku, pak je nakrájíme na kousky a přidáme k paprikám a ještě ...