Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Zbojnická roštěná podle mamky

Zbojnická pochoutka

Zbojnická pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tresek, 200 g slaniny, 2 cibule, sůl, pepř

Slaninu nakrájíme na proužky a mírně rozškvaříme, cibuli najemno rozsekáme a tresku rozkrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Každý plátek z obou stran osolíme, opepříme a položíme na přiměřeně velký čtverec alobalu (aby jej bylo možno zabalit jako o...

Zbojnická placka

Zbojnická placka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 syrové brambory, 1 vejce, 2 plátky šunky, 100 ml slunečnicového oleje, špetka soli a pepře

Brambory nastrouháme na hrubém struhadle a hned je rozložíme v pánvi, ve které jsme rozpálily olej. V pánvi je osolíme, opepříme a navrch položíme plátky šunky, zalijeme je rozšlehaným vejcem a zvolna pečeme. Na nižším stupni teploty. Když jsou br...

Zbojnický rožeň

Zbojnický rožeň

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa (kýta, krkovice), 300 g vepřových jater, 120 g slaniny, 200 g cibule, 3 lžíce sádla, špetka soli, troška pepře, lžíce grilovacího koření, 2 lžíce hladké mouky, 2 papriky, lžíce oleje, 3 rajčata, 1 lžíce citronové šťávy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií). Maso necháme odpočinout do druhého dne. Před přípravou si pokrájíme slaninu na plátky, játra na...

Zbojnická roštěná podle mamky

Zbojnická roštěná podle mamky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hovězí roštěnky, 1 dcl rostlinného oleje, 1,5 l hovězího bujónu, 0,5 dcl kečupu, 5 stroužků česneku, 1 lžíce Worcesterské omáčky, 4 lžíce sojové omáčky, 1 lžička sladké papriky, troška zázvoru, špetka chilli koření, špetka tymiánu, sůl, 4 vejce, pepř

Roštěnky omyjeme, vysušíme kuchyňskou papírovou utěrkou a naklepeme. Z kečupu, prolisovaného česneku, worcestru, sojové omáčky, papriky, zázvoru, chilli, tymiánu a soli si připravíme marinádu. Roštěnky nasolíme a napepříme a minimálně na 2h je nec...

Zbojnická jehněčí pečeně

Zbojnická jehněčí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 kg jehněčího masa, 150 g uzeného masa, 300 g mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice), 300 g rýže, 1 lžíce Vegety, špetka mletého pepře, špetka soli, 1 lžíce plnotučné hořčice

Hrnec naplníme vypranou rýží, zalijeme asi 1/2 litrem vody, osolíme. Maso nejlépe z jehněčího hřbetu nebo plece nakrájíme na kousky, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Položíme do rýže, přikryjeme poklicí a pečeme přikryté v horké troubě asi 1 h...