Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Zeleninové smaženky

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg fazolí, 1-2 cibule, 80 g rajčatového protlaku, 4-5 stroužků česneku, 200 g mletého masa, 1 pikantní klobása, 1 menší cuketa, 1/2-1 ks papriky (kapie), 1/2 dcl slunečnicového oleje, 150 g kečupu, pepř, Vegeta, sójová omáčka, špetka oregana (sušeného), 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 kostky hovězího bujónu, 1 lžíce chilli omáčky (ostřejší), sůl

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, česnek nakrájený na plátečky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přihodíme veškeré koření a za občasného promíchání d...

Pohankové rizoto s hlívou a zeleninou

Pohankové rizoto s hlívou a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks mrkve, 1 hrnek pohanky (lámanky), 1/2 kostky hovězího bujónu, 400 g hlívy ústřičné, 2 lžíce řepkového oleje, 1 lžička kmínu, 1 hrst medvědího česneku (nebo obyčejného dle chuti), 2 ks jarní cibulky, sůl, pepř

Mrkev očistíme a předvaříme (na skus). Pohanku propláchneme, zalijeme vodou, přidáme bujón a povaříme asi 5 minut. Pak necháme v hrnci dojít. Přebytečnou vodu slijeme. Hlívu nakrájíme na kostičky, osmažíme na oleji, přidáme kmín, medvědí česnek a ...

 Polévka s vločkami a zeleninou

Polévka s vločkami a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ovesných vloček, lžíce másla, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 kostka drůbežího bujónu, 1 lžička houbového koření, 1 lžička kmínu, pepř, sůl, 1 vejce, 1 lžíce petrželové natě

Ovesné vločky nasucho opražíme v hrnci, pak přidáme máslo, necháme rozpustit a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme, vložíme kostku bujónu, přisypeme houbové koření a kmín. Přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a na kostičky nakrájený řapík...

Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem

Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 2 střední rajčata, 1 zelená paprika , 1 jarní cibulka, 2 lžíce kečupu, 50 g šunky, 2 lžíce medvědího česneku, bylinkové koření, sůl, olej, 150 g tvrdého sýra

Lilek nakrájíme zhruba na 1,5 cm kolečka. Osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Mezitím si spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme je. Papriku, cibulku a rajčata nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji. Přidáme šunku, česnek a po chvíli i keč...

Rýžové závitky se zeleninou

Rýžové závitky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks rýžového papíru, 4 ks mrkve, 1 ks čínského zelí, 100 g rýžových nudlí, 100 ml rybí omáčky, 100 ml sójové omáčky, 50 ml slunečnicového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce koriandru

Rýžové nudle uvaříme podle návodu. Mrkev, zelí a koriandr nasekáme najemno. Smícháme je s rybí omáčkou a nudlemi. Rýžovou placku namočíme v teplé vodě, a když je vláčné přeneseme ji na utěrku. Doprostřed dáme zeleninovou směs a zarolujeme podl...

Naložená křupavá zelenina

Naložená křupavá zelenina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks ředkviček, 1/2 ks kedlubnu, 150 g mrkve, 1 ks brokolice, 2 ks bobkového listu, 4 lžíce petrželové natě, 10 ks barevného pepře, 2 lžičky soli, 2 lžíce cukru krupice, 100 ml vinného octu

Zeleninu nakrájíme na námi zvolenou velikost a připravíme ji v páře – musí však zůstat křupavá. Olej svaříme s cukrem a 100 ml vody. Do uzavíratelné sklenice vrstvíme zeleninu, bobkové listy, pepř a petrželku. Nakonec zalijeme připraveným lákem...

Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 100 ks hub, 500 g zakysané smetany, 4 ks kuřecích prs, 1 ks cukety, 2 ks papriky (kapie), 4 stroužky česneku, 4 ks jarní cibulky, 7 g soli, 7 g pepře, 7 g oregana, 4 lžíce olivového oleje

Těstoviny uvaříme na skus. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou cuketu, houby, papriku, utřený česnek a nasekanou jarní cibulku. Chvíli restujeme. Kuřecí maso se zeleni...

Kuřecí maso s nudlemi a zeleninou

Kuřecí maso s nudlemi a zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g kuřecích prs, 7 g soli, 7 g pepře, 50 g fazolek (zelené fazolové lusky), 50 g žampionů, 50 g cherry rajčátek, 40 g čínských nudlí, 25 g jarní cibulky, 1 lžička slunečnicového oleje, 1 lžička pažitky

Kuřecí maso osolíme a opepříme a nakrájíme na nudličky. Osmažíme na oleji dozlatova spolu s fazolkami a žampiony nakrájenými na plátky. Nudle uvaříme podle návodu a vmícháme je ke kuřecímu masu. Podáváme posypané pažitkou a jarní cibulkou s pře...

Rychlá zeleninová praženice

Rychlá zeleninová praženice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 1,5 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce chilli omáčky, 1 ks chilli papričky, 1 stroužek česneku, 200 g brokolice, 200 g kukuřice, 100 g květáku

Ve woku opečeme na oleji utřený česnek a chilli papričku nakrájenou na kolečka. Za minutu přidáme zeleninu a opékáme 2-3 minuty. Poté zakápneme sójovou omáčkou a chilli omáčkou a pořádně zamícháme. Po 2-3 minutách je hotovo.

Kuřecí prsa se zeleninou

Kuřecí prsa se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 4 ks jarní cibulky, 20 g kaparů, 40 g parmezánu, 200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce olivového oleje

Kuřecí prsa osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a usmažíme je do zlatova. Přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka a kapary a ještě 5 minut smažíme. Na talíř dáme povařené zelené fazolky, na to kuřecí prsa a zeleninovou směs z pánve a...

Bramborová frittata se zeleninou

Bramborová frittata se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 200 g hrášku, 2 ks papriky (kapie), 1 ks cibule, 6 ks vejce, 1/2 ks květáku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce libečku

Brambory si předvaříme 15 minut den předem (ve slupce). Druhý den je potom nakrájíme na plátky. Pečící formu vymažeme olejem a naskládáme první vrstvu brambor. Osolíme a opepříme je. Na to dáme na kolečka nakrájenou papriku a cibuli, hrášek, květ...

Jehněčí špíz s pórkem a zeleninou

Jehněčí špíz s pórkem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jehněčí kotlety, 100 g pórku, 100 g chřestu, 50 g fazolků (zelené fazolové lusky), 1 lžička olivového oleje, 1 lžička javorového sirupu, 7 g soli, 7 g pepře

Jehněčí maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Pórek nakrájíme na kolečka a napíchneme je spolu s masem na jehlu. Pórek napíchneme tak, abychom propíchli všechny vrstvy pórku. Opečeme to dozlatova na olivovém oleji. Hotové přelijeme javor...

Čínská jehněčí směs se zeleninou

Čínská jehněčí směs se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce slunečnicového oleje, 1,5 lžíce Hoisin omáčky, 4 lžíce petrželové natě, 400 g jehněčí kýty, 300 g mrkve, 250 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1 ks pórku, 1 ks cibule, 2 ks papriky (kapie), 1 stroužek česneku

Jehněčí maso nakrájíme na nudličky a opečeme ho na oleji ve woku. Vyjmeme ho a do výpeku dáme pórek nakrájený na kolečka, cibuli nakrájenou na měsíčky, baby karotku, papriky nakrájené na nudličky a zelené fazolky. Asi tři minuty restujeme. Přid...

Hovězí oháňka na zelenině

Hovězí oháňka na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 ks hovězí oháňky, 50 ml olivového oleje, 1 ks mrkve, 1 ks cibule, 2 ks řapíkatého celeru, 200 ml bílého vína, 7 g soli, 7 g pepře, 1 konzerva sterilovaných rajčat

Oháňku nakrájíme podle obratlů a osmažíme ji ze všech stran na oleji. Poté vyjmeme. Do výpeku z masa dáme na jemno nakrájenou zeleninu - mrkev, cibuli a celer. Osmažíme dozlatova, poté přilijeme víno. Po odpaření vína vrátíme maso a zalijeme 50...

Dušené kuřecí maso se zeleninou a celozrnným kuskusem

Dušené kuřecí maso se zeleninou a celozrnným kuskusem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 7 g pepře, 1 stroužek česneku, 2 ks kuřecích prs, 1 ks cibule, 1 špetka mleté papriky, 1 špetka šafránu, 50 g kukuřice, 50 g chřestu, 50 g hrášku, 50 g cherry rajčátek, 150 ml drůbežího vývaru, 140 g kuskusu

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Dáme stranou. Ve výpeku z kuřete osmahneme cibuli, po dvou minutách přidáme utřený česnek a zbylou zeleninu včetně rajčat. Po dvou minutách vrátíme kuře do pánve, zalijeme v...

Okoun s pečenou zeleninou

Okoun s pečenou zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 25 g oliv, 1 paprika (kapie), 2 ks okounu, 1/2 ks citrónu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce rozmarýnu, 3 lžíce bazalky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Brambory pořádně omyjeme a neoloupané ja nakrájíme na kolečka. Naskládáme je spolu s paprikou nakrájenou na proužky na plech vyložený pečícím papírem. Zastříkneme lžící oleje a posypeme rozmarýnem. Osolíme, opepříme. Pečeme 25 minut na 180 °C. ...

Dušené jehněčí se zeleninou

Dušené jehněčí se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg jehněčí kotlety, 4 ks mrkve, 1 kg brambor, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 hrst šalvěje, 450 ml černého piva, 75 dcl hovězího vývaru, 100 g špenátu, 7 g soli, 7 g pepře

Maso nakrájíme na kostky a opékáme ho 10 minut ze všech stran dozlatova na oleji. Poté maso vyjmeme. Na výpeku z masa opékáme brambory a mrkev (oloupané a nakrájené na větší kusy). Zalijeme pivem a promícháme. Přidáme vývar, šalvěj a maso. D...

Pikantní vepřové kostky se zeleninou

Pikantní vepřové kostky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 silnější plátky vepřové krkovice, 1 jarní cibulka, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 lžíce oleje, 1/3 lžička česneková drť, 1/3 lžička pepř, sůl, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce worcesterové omáčky, 2 žampiony, 1/2 červené papriky, 2 lžíce sterilované kukuřice, 1 lžička solamylu

Namícháme si marinádu z oleje, česneku, pepře, sójové omáčky, citrónové šťávy, soli, chilli omáčky a worcesterové omáčky. Do marinády vložíme maso nakrájené na kostky. Promícháme a marinujeme nejméně 2 hodiny. Pak ho na rozpáleném oleji orestujeme...

Jehněčí kuličky se zeleninou

Jehněčí kuličky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g strouhanky, , 50 g fety, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 1 vejce, 2 cibule, 2 brambory, 2 cukety, 12 ks cherry rajčátek, 3 lžíce máty peprné, 2 lžíce olivového oleje

Smícháme mleté maso, strouhanku, vejce, sůl a pepř, polovinu nakrájené cibule a polovinu nasekané máty. Vytvoříme 8 kuliček a dáme na plech. Zbylou polovinu cibule a brambory nakrájíme na měsíčky a přidáme na plech. Přidáme i nakrájenou cuketu a...

Vajíčková omeleta se zeleninou

Vajíčková omeleta se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 červené papriky, 1 stonek řapíkatého celeru, kousek pórku, 50 g šunky, 1 lžička másla, 2 vejce, sůl, pepř, špetka chilli koření, sterilovaná okurka, rajče, 2 lžíce sladké smetany

Na másle osmahneme na drobno nakrájenou červenou papriku, řapíkatý celer, pórek a šunku. Stačí krátce, zelenina musí zůstat křupavá. Zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými se 2 lžícemi smetany. Osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli. Necháme sr...

Pečená zimní zelenina

Pečená zimní zelenina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší dýně Hokkaidó, 1/2 celeru, 2 kořenové petržele, 3 mrkve, 1 červená řepa, 1 paprika (kapie), 1 batát, 1 žlutá cibule, 1 červená cibule, 1 hlávka česneku, koření (bazalka, tymián, rozmarýn, oregano), lahůdkové droždí, sůl, pepř, olivový olej

Zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky. Dýni neloupeme, pouze odstraníme vnitřek se semínky. Červenou řepu a batát oloupeme, česnek pouze rozdělíme na stroužky a necháme ve slupce. Všechno vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme sušené or...

Sójové boby se zeleninovou omáčkou

Sójové boby se zeleninovou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g sóji, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 cuketa, 1 ks ostravské klobásy, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 3-4 ks rajčat, 75 ml rajčatového pyré, 2 lžíce majoránky

Sójové boby namočíme přes noc (podobně jako fazole či čočku). Poté ji slijeme, zalijeme čerstvou vodou a vaříme 30 minut doměkka. Cibuli, cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky, rajčata oloupeme a nakrájíme a společně orestujeme na oleji. Přidáme...

Rumpsteak salát s grilovanou zeleninou

Rumpsteak salát s grilovanou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecího steaku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 100 g žampiónů, 100 g hlívy ústřičné, 100 g cukety, 100 g cherry rajčátek, 100 g rukoly, 200 g papriky (kapie), 200 g ledového salátu, 100 g okurky

Maso rozdělíme na dva steaky, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Grilujeme 3 minuty. Rukolu, salát natrháme na kousky a spolu s nakrájenou okurkou rozdělíme na dva talíře. Zakápneme olivovým olejem. Ostatní zeleninu nakrájíme a grilujeme. Poté gr...

Dietní kuřecí játra se zeleninou

Dietní kuřecí játra se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g rýže, 75 g kuřecí játry, 2 špetky soli, 2 špetky pepře, 5 ml olivového oleje, 1/2 lžičky bazalky, 125 g mražené zeleninové směsi, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky Vegety

Rýži uvaříme podle návodu. Játra zprudka osmažíme na olivovém oleji se sušenou bazalkou, poté podlijeme trochou vody a podusíme. Osolíme a opepříme, přidáme zeleninu a znovu podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou a vegetou. Podáváme s rýží.

Mortadela s mraženou zeleninou

Mortadela s mraženou zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku, 7 ks česneku, 1 balení mražené zeleninové směsi, 7 ks slepičích vajec, 1 lžíce Vegety, 1 troška pepře, 20 dkg měkkého salámu

Bůček pomeleme spolu se stroužky česneku, mraženou zeleninou (hrách, kukuřice, mrkev, petržel, paprika), vejci, lžící vegety, trochou pepře a 20 dkg salámu (na kostičky). Vše řádně zamícháme a naplníme do salámového střeva. Vaříme 1 hodinu. Pa...