Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Zelná polévka s uzeným tofu

Vyprošťovací zelná polévka

Vyprošťovací zelná polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 100 g mrkve, 100 g celeru, 100 g cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 ks ostravské klobásy, 2 ks bobkového listu, 1 sáček kyselého zelí, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce petrželové natě, 1 lžíce olivového oleje, 1,5 l hovězího vývaru

Na oleji opečeme mrkev, celer a cibuli nakrájené na kostičky a poté 10 minut dusíme (podlijeme troškou vývaru) spolu s bobkovým listem a klobásou nakrájenou na kostičky. Zalijeme vývarem, přidáme okapané a nakrájené zelí, osolíme, opepříme a 30 m...

Zelná polévka s uzeným tofu

Zelná polévka s uzeným tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tofu, 1 cibule, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 lžičky mleté papriky, 1 lžička uzené papriky, 3 bobkové listy, 1 lžička kmínu, 3 kuličky nového koření, 2 lžíce celozrnné špaldové mouky, 2 hrnky kyselého zelí, 2-3 mrkve na kolečka, 700 ml vody, špetka soli, špetka pepře, 100 ml smetany

V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme cibuli dozlatova, poté přidáme tofu a pokrájenou mrkev a orestujeme ze všech stran. Vhodíme koření a zaprášíme moukou. Důkladně vše promícháme. Zalijeme vodou a přidáme 1 hrnek kysaného zelí. Vaříme cca 15-20...

Zelná polévka

Zelná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g bílého zelí, 1 bobkový list, 20 g mletého hovězího masa, troška nového koření, 10 g jíšky, 20 g kořenové zeleniny, 20 g cibule, troška pepře, 15 ml rajčatového protlaku, špetka soli, 2-3 dcl vývaru, 0,15 dcl zakysané smetany

Na drobno nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu a mleté či jemně pokrájené maso vaříme v osoleném a okořeněném bujónu. Před koncem vaření zahustíme jíškou a přidáme rajský protlak. Podáváme se zelenou natí a lžící nerozmíchané kysané smetany.

Zelná polévka s vínem

Zelná polévka s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 g anglické slaniny, 25 g bílého zelí, 10 g cibule, 0,5 dcl dezertního vína, 10 g pečeného libového maso, 10 g uzeniny, troška mleté papriky, troška pepře, špetka soli, 1,7 dcl vývaru, 25 g kyselého zelí

Nastrouhané syrové zelí osmahneme na slanině s cibulí, podlijeme a dusíme do poloměkka. Pak přidáme naložené zelí, na drobno nakrájené maso a uzeninu, okořeníme, zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Před koncem vaření přidáme víno. Polévka má lepší...

Postní zelná polévka

Postní zelná polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kyselého zelí, 250 g brambor, 150 ml zakysané smetany, 30 g sušených hub, 20 g hladké mouky, 2 vejce, troška kmínu, troška pepře bílého, 1 lžička soli

Sušené huby namočíme do vody, povaríme asi 30 minút a pridáme očistené zemiaky, pokrájané na kocky, soľ, rascu a mleté korenie. Uvaríme do mäkka. Kyslú kapustu uvaríme osobitne. Mäkkú primiešame do zemiakov s hubami, zalejeme vodou a zahustíme sve...