Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Židovský koláč

Mrkev po židovsku

Mrkev po židovsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mrkve, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 lžíce hladké mouky, sůl a pepř podle chuti

Očištěnou mrkev nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přihodíme cibuli nasekanou nadrobno a restujeme, až cibule zesklovatí. Přidáme nasekané stroužky česneku, promícháme a až česnek začne vonět, přisypeme mrkev...

Židovský koláč

Židovský koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g polohrubé mouky, 250 g tuku na pečení, 1 ks vejce, 100 g cukru, 3 lžíce kakaa, špetka skořice, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 3 balení měkkého tvarohu, 125 ml mléka, 50 g cukru, 1 balení vanilkového cukru, 1 ks vejce, 1 balení rozinek

Prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme změklý tuk, vejce, cukr, kakao a skořici a vypracujeme těsto. Část těsta dáme stranou, zbytek rozválíme a na válečku přeneseme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Na těsto rozetřeme tvaroh...

Kapr po židovsku

Kapr po židovsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celý kapr, 6 stroužků česneku, špetka soli, 1 lžíce hladké mouky, troška mleté papriky , 3 lžíce sádla, 1 cibule, 2 lžíce nastrouhaného křenu

Kapra si připravíme na jednotlivé porce. Porce kapra potřeme česnekem utřeným se solí a necháme je v chladu odležet a nejlépe přes noc. Potom porce kapra obalíme v mouce smíchané s paprikou, vložíme do pánve na rozehřáté sádlo a přidáme k nim cibu...

Šólet - tradiční židovské jídlo na sobotní oběd

Šólet - tradiční židovské jídlo na sobotní oběd

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g fazole, 400 g uzeného skopového masa, 400 g uzeného hovězího masa, 200 g krup, 1 cibule, 100 g husího sádla, 4 stroužky rozetřeného česneku, troška mletého pepře, troška majoránky, soli podle potřeby

Deň vopred namočíme do väčšieho množstva vody prebratú a umytú fazuľu. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka. V druhom hrnci zas uvaríme krúpy. Osobitne uvaríme mäso skoro do mäkka. Na masti opražíme jemne posekanú cibuľu, cesnak utretý so soľou, pridá...