Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Zmrzlina z bílé čokolády

Mix koktejl s vanilkovou zmrzlinou

Mix koktejl s vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 900 ml polotučného mléka, 8 lžic vanilkové zmrzliny, 100 g jahod, 100 g borůvek

Všechny ingredience vyšleháme v napěněný koktejl a hned podáváme.

Ostružinová zmrzlina

Ostružinová zmrzlina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g ostružin, 50 ml polotučného mléka, 2 sáčky vanilkového cukru, 420 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička limetové šťávy, 50 ml ostružinového džusu, 1 lžíce cukru moučka, 1 banán

Ostružiny omyjeme a rozmixujeme s troškou mléka. Přecedíme a přidáme rozmixovaný banán, limetovou šťávu a ostružinový džus . V druhé misce vyšleháme smetanu ke šlehání s vanilkovým a moučkovým cukrem. Ovocnou směs zapracujeme do smetanové, dobře p...

Zmrzlina podle Verči

Zmrzlina podle Verči

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l mléka, 1/2 kostky ztuženého pokrmového tuku (omega), 1/2 kostky másla, 1 vanilkový cukr, 7 dkg cukru, 2 ks žloutky

Mléko, tuk a máslo rozpustíme ve vodní lázni. Horké mixujeme asi 3 minuty a za stálého mixování přidáváme vanilkový cukr, cukr a žloutky. Mixujeme další 3 minuty. Potom dáme vychladit do ledničky na 8 hodin. Po osmi hodinách chlazení vše důkladně...

Zmrzlina z bílé čokolády

Zmrzlina z bílé čokolády

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml mléka, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 150 g cukru krystalu, 4 lžíce sušeného mléka, 5 vaječných žloutků, 200 g bílé čokolády

Mléko, sušené mléko a 80 g cukru přivedeme k varu. Žloutky utřeme se zbývajícím cukrem a pomalu přidáváme směs z mléka. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se nezačne směs lepit. Přidáme nasekanou bílou čokoládu a důkladně mícháme, dok...

Domácí banánovo - rumová zmrzlina

Domácí banánovo - rumová zmrzlina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 400 g banánu, 4-5 lžic cukru moučka, 3 lžíce rumu, 80 g rozinek v rumu

Smetanu ušleháme, přidáme banán -rozmixujeme, přidáme cukr, rum a opilé rozinky. Nalijeme do tvořítek na zmrzlinu a dáme zmrazit.

Čokoládová zmrzlina

Čokoládová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml mléka, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 200 g čokolády na vaření, 150 g cukru krystalu, 5 vaječných žloutků, 4 lžíce kakaa

Mléko, kakao a 80 g cukru přivedeme k varu. Žloutky utřeme se zbývajícím cukrem a pomalu přidáváme směs z mléka. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se nezačne směs lepit. Přidáme nasekanou čokoládu na vaření a důkladně mícháme, dokud ...

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg jahod, 450 g cukru krupice, 1 sáček želatiny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička rostlinného oleje

Několik nejkrásnějších jahod si odložíme stranou. Ostatní jahody rozmixujeme. Želatinu připravíme dle návodu na obalu, přidáme 350 g cukru a rozmixované jahody. Vše důkladně promícháme a necháme vychladnout. Mezitím ušleháme smetanu se zbylým cukr...

Zmrzlina z černého rybízu

Zmrzlina z černého rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml vody, 250 g cukru krystalu, 600 g črného rybízu, 1/2 lžičky mleté vanilky, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Vodu smícháme s cukrem a vanilkou. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Vzniklý sirup necháme vychladnout. Mezitím rozmixujeme černý rybíz, propasírujeme sítem a přidáme do vychladnutého sirupu. Nakonec opatrně vmí...

Jahodovo-jogurtová zmrzlina

Jahodovo-jogurtová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 400 ml smetany ke šlehání, 375 ml bílého jogurtu, 40 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 40 g čokoládové polevy

Polovinu jahod v misce vidličkou rozmačkáme, zbytek zatím necháme bokem. 200 ml smetany vyšleháme do polotuha, přidáme jogurt s oběma cukry, přidáme jahodové pyré a promícháme. Dáme do plastové mísy a vložíme do mrazáku. Co hodinu směs vyšleháme m...

Ovocná zmrzlina

Ovocná zmrzlina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mraženého ovoce, 4 lžíce cukru, 1 lžička citrónové šťávy, 2,5 dcl kondenzovaného mléka

Mražené ovoce rozmixujeme, přidáme cukr, citrónovou šťávu a mléko a znova rozmixujeme.

Zmrzlina z čerstvých jahod

Zmrzlina z čerstvých jahod

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 200 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 100 g cukru

Jahody nakrájíme na kousky, dáme do mísy, přidáme ostatní ingredience a tyčovým mixérem rozmixujeme na jemnou kaši, kterou dáme mrazit. Servírujeme klasickým způsobem, lze ozdobit šlehačkou, čokoládovým sirupem a lístky máty.

Mátová zmrzlina s čokoládou

Mátová zmrzlina s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 velkých vajec, 3/4 hrnku cukru krupice, 300 ml mléka, 160 ml smetany ke šlehání , hrst máty peprné, 60 g čokolády tmavé

Vejce a cukr dáme do žáruvzdorné misky a šleháme elektrickou metlou, dokud nevznikne světlý hustý krém. Mléko a smetanu přivedeme za občasného míchání téměř k varu. Jakmile se začnou objevovat bublinky u stěny rendlíku, vmícháme směs do vaječného ...

Meloun se zmrzlinou

Meloun se zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé žluté melouny, 4 lžíce (kopečky) zmrzliny, 200 g jahod, 200 g kompotovaného ananasu, 4 listy máty peprné

Olúpané melóny vychladíme, ozdobným rezom prekrojíme na dve polovičky, spodok odrežeme (aby melón mohol stáť) a vyberieme zrnká. Na tanier položíme tak, že do jednej polovičky melóna dáme zmrzlinu, do ktorej zapichneme cukrárenskú trubičku a do dr...

Zmrzlina z kiwi

Zmrzlina z kiwi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kiwi, 4 lžíce sirupu z Agáve

Kiwi oloupeme a rozpůlíme. Z každé půlky odkrojíme jedno kolečko kiwi, které nám poslouží na ozdobu. Zbytek kiwi rozmixujeme s agávovým sirupem. Do formy na nanuk dáme do špičky rozmixované kiwi, poté z každé strany dáme kolečko kiwi tak, aby by...

Tvarohová zmrzlina s ovocem

Tvarohová zmrzlina s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

650 g jemného tvarohu, 150 g třtinového cukru, 1 grapefruit, 3-4 lžíce whisky, 400 g jahod

Tvaroh rozmixujeme, aby byl tekutější. Jahody rozmixujeme na kaši. Tvaroh stále mixujeme a přidáváme postupně všechny ostatní suroviny (z grepu jen dužinu bez kůžičky). Podle chuti přidáme cukr. Poté přelijeme do nádoby a dáme do mrazáku. Za...

Zmrzlina s horkými brusinkami

Zmrzlina s horkými brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g brusinek (čerstvých), 1 pomeranč, 1 lžíce citronové šťávy, 50 g cukru krupice, 4 lžíce portského vína (popř.vody), 300 g zmrzliny (vanilkové)

Brusinky omyjeme a necháme okapat. Slupku pomeranče velmi tence odřízneme, pomeranč rozpůlíme a vymačkáme. Brusinky smícháme s pomerančovou kůrou a citronovou šťávou, cukrem a portským vínem, vše dáme do hrnce a necháme 3 minuty vařit. Horkou ov...

Domácí banánová zmrzlina

Domácí banánová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g banánů, 1/2 ks citrónu, 80 g cukru krupice, 1 lžička vanilkového cukru, 70 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 25 ml plnotučného mléka

Banány nakrájíme na kousky a zakapeme je citrónovou šťávou. Spolu s ostatními ingrediencemi dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Dáme do mrazáku aspoň na 2 hodiny v umělohmotné krabičce.

Zmrzlinová miska s kiwi omáčkou

Zmrzlinová miska s kiwi omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

zmrzlina (nejlépe vanilková nebo karamelová), 3 zralá kiwi, 2 lžíce cukru moučka, 1 balení (125 g) bílého jogurtu, ovoce a máta na ozdobu

Oloupaná kiwi nakrájíme na menší kousky a spolu s cukrem rozmixujeme, pak promícháme s bílým jogurtem. Do misek na dno dáme trochu připravené omáčky, na ni naaranžujeme porce zmrzliny, tu ještě přelijeme trochou omáčky. Ozdobíme ovocem a snítkou...

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jahod, 4 lžíce tučného tvarohu, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1 - 2 lžičky cukru moučka, 1 lžíce pomerančové šťávy

Zmražené jahody rozmixujeme, přidáme lžičku pomerančové šťávy, cukr (dle chuti), tvaroh, smetanu a vyšleháme. Dáme do tvořítek a necháme zmrazit.

Domácí jahodová zmrzlina se smetanou

Domácí jahodová zmrzlina se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 vejce, 2 žloutky, 300 ml mléka, 200 g cukru moučka

Jahody opláchneme, očistíme a rozmixujeme se 100 g moučkového cukru /cukr přidáme dle kyselosti jahod/. Vejce, žloutky a 100 g cukru vyšleháme do pěny, přilijeme mléko, vyšleháme a postavíme na hrnec s teplou vodou. Směs šleháme nad párou do zhous...

Zmrzlinový pohár

Zmrzlinový pohár

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml smetany ke šlehání , 4 ks vajec, 6 lžic moučkového cukru, 1 l zmrzliny, 1 balení vanilkového cukru, 2 ks pomerančů, 2 ks banánů, 2 ks kiwi

Šlehačku ušleháme do tuha. Poté ušleháme 4 žloutky a 3 lžíce moučkového cukru. Z bílků si ušleháme sníh, přidáme zbylý moučkový cukr. Ušlehané žloutky přišleháme do ušlehané smetany a dále přišleháme ušlehaný sníh, vanilkový cukr. Touto směsí napl...

Zmrzlina pro dospělé

Zmrzlina pro dospělé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany, 250 g jahod, 2 vejce, 20 ml rumu

Z vajec oddělíme bílky a vyšleháme je do tuhého sněhu (žloutky nebudeme potřebovat). Smetanu, jahody a rum důkladně rozmixujeme, lehce vmícháme sníh a dáme alespoň na dvě hodiny zmrazit.

Mražená káva se zmrzlinou

Mražená káva se zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30-40 g kávy zrnkové, 20 g cukru moučka, 2 dcl vanilkové zmrzliny, 6 dcl vody, 1 dcl smetany ke šlehání (šlehačka)

Mletou kávu a cukr vsypeme do konvičky pro vaření kávy, zalijeme studenou vodou, pomalu přivedeme k varu a necháme dvakrát vzkypět. Kávu sejmeme z plotýnky, po dvou minutách přidáme dvě lžíce studené vody, po další minutě kávu slijeme do porceláno...

Zmrzlinové kuličky

Zmrzlinové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 1 citrón, 150 ml zmrzliny vanilké příchutě, 4 plátky Biskupského chlebíčku

Biskupský chlebíček rozmixujeme nebo jemně nastrouháme. Jablka nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do citronové šťávy. Ze zmrzliny vytvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance z chlebíčku a ozdobíme plátky jablek.

Borůvky se zmrzlinou

Borůvky se zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g borůvek, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička aceto balsamico, 4 kopečky kvalitní vanilkové zmrzliny, 4 sušenek

Borůvky, cukr, ocet a 1 lžíci vody dejte do hrnce a pomalu vařte (1-2 minutky), až budou borůvky měkké, ale ne popraskané, vytáhněte je, nechejte okapat. Do misky dejte dva kopečky zmrzliny, trochu borůvek a 2 sušenky.