Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Ztracená topinka

Ztracená topinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíčky staršího chleba, 1 stroužek česneku, 4 plátky šunky, 10 dkg Eidamu nebo jiného tvrdého sýra, kečup, olej na smažení

Na rozpáleném oleji osmahneme chleba z obou stran. Potřeme česnekem, položíme plátek šunky a posypeme strouhaným sýrem. Celé potom zakapeme kečupem dle chuti.

Ztracené vejce

Ztracené vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíce chléba, 4 vejce, olej na smažení, špetka soli, zelenina dle chuti (rajče, okurka, paprika, řeřicha)

V každém krajíci chleba vykrojíme sklenicí střed. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém mírně osmažíme chleba. Do hrnečku rozklepneme vajíčko, které osolíme a poté vlijeme do středu krajíce. Z obou stran osmažíme a podáváme obložené zeleninou

Pappardelle z cizrny se ztraceným vejcem

Pappardelle z cizrny se ztraceným vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cizrnové mouky, 50 g lískových ořechů, 40 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 7 g soli, 7 g pepře, 7 ks vejce, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octu, 4 lžíce parmazánu

Mouku smícháme se dvěma vejci a jedním žloutkem. Přidáme dvě lžíce olivového oleje a připravíme tuhé těsto. To rozválíme v tenký plát a nakrájíme na široké nudle. Vaříme je 3 minuty v osolené vodě doměkka. Lískové ořechy nasekáme nahrubo a opeče...

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, stejný díl vody a octa, sůl, balení mražených fazolek (zelené fazolové lusky), hovězí vývar z kostky, vinný ocet, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 žloutky, 1 zakysaná smetana

Vodu a ocet s trochou soli přivedeme k varu. Do vroucí vody opatrně pouštíme rozklepnutá vejce, jedno vedle druhého. Vaříme asi 4 minuty, pak je vyjmeme děrovanou sběračkou. Na fazolové lusky nalijeme trochu hovězího vývaru a vinného octa a nechám...

Kyselá polévka s houbami a ztracenými vejci

Kyselá polévka s houbami a ztracenými vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g brambor, hrst sušených hřibů, 250 ml zakysané smetany, 300 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkového listy, troška muškátového ořechu, sůl podle potřeby, troška cukru, 1 lžíce octa, 6 vajec, 1 lžíce zeleného kopru

Ošúpané a pokrájané zemiaky uvaríme v mierne osolenej vode spolu s koreninami. Huby opláchneme a sparime v horúcej vode, zvlášť uvaríme do mäkka, zlejeme a pridáme k zemiakom. Zo smotany a múky si pripravíme zátrepku, ktorú zriedime mliekom, pridá...