Siven na mandlích

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
20min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

579 kalorií
0.0g cukrů
41.0g tuků
7.0g bílkovin


Příprava

Rybu vykucháme, odstraníme šupiny a osušíme. Rybu lehce nasolíme a mírně opepříme a zaprášíme hladkou moukou. V oválné litinové pánvi rozpustíme máslo a sivena opékáme podle váhy 10 až 14 minut (rybu obracíme pouze jednou). Současně si připravíme na jemné plátky nakrájené mandle a na rozpálené pánvi je opražíme dozlatova. Rybu těsně před dokončením ochutíme rozetřeným česnekem a posypeme připravenými opraženými mandlemi. Před servírováním rybu přelijeme rozehřátým máslem ochuceným kapkou vinného octa a ozdobíme čerstvou petrželkou. Podáváme s brambory.

přidejte na:
Ondřej Šimeček

12. 11. 2012

Tento recept vaří šéfkuchař v restauraci Grill restaurant Mlýn Karlštejn

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný recept

dušanka 29. 03. 2016, 13:25

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo lahodné

palino 31. 05. 2019, 10:49

Přidat komentář