Slepice s houbovou omáčkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 10min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

580 kalorií
1.0g cukrů
42.0g tuků
11.0g bílkovin


Příprava

Slepici dáme do hrnce (nebo papiňáku) s osolenou vodou a vaříme pod pokličkou. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky. Asi po půl hodině přidáme kořenovou zeleninu a nakrájené houby (můžou být i sušené). Vaříme pokud maso není měkké. Nepodléváme, aby vývar nebyl zředěný. Jakmile je slepice měkká tak ji vyndáme a maso obereme. Na pánvičce si z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku, kterou přidáme za stálého míchání do vývaru. Ještě chvíli povaříme a nakonec přidáme obrané maso a dochutíme solí.

Tip k receptu

Můžeme nastrouhat i trošku muškátového oříšku.

přidejte na:
pavlinf

10. 07. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Roxana
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Chuť se vylepší přidáním pár kuliček pepře, nového koření - toho méně a bobkovým listem, dávám - krom bobkového listu do nerezového čajítka, abych to v omáčce pak nehonila...
Přidané ingredience: Divoké koření

Roxana 11. 07. 2013, 13:27

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný recept na vyskúšanie

majka 09. 12. 2015, 11:25

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšam tiež

hanka 22. 12. 2015, 13:44

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
korenie pridam ake mama, a je to velmi chutne

palino 06. 03. 2016, 19:29

Přidat komentář