Srnčí po burgundsku

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 10min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

432 kalorií
3.0g cukrů
18.0g tuků
13.0g bílkovin


Příprava

Jeden list pórku, bobkový list, dvě snítky tymiánu a dvě snítky petrželky svážeme nití - připravili jsem si tak bouquet garni.
Maso nakrájíme na kostky o hraně 4 cm.
Mrkev a slaninu nakrájíme na malé kostičky, šalotku nahrubo.
Do velkého hrnce dáme smažit slaninu a až pustí sádlo, tak přidáme i maso a opečeme ho dozlatova. Poté přidáme mrkev a 5 minut restujeme.
Poté přidáme šalotku a restujeme dalších 5 minut.
Přidáme také rajčatový protlak a po minutě i mouku.
Za další minutu přilijeme víno a vaříme tak dlouho, dokud se z vína nevypaří polovina jeho množství.
Přidáme utřený česnek, bouquet garni, vývar a přivedeme k varu.
Poté dáme do trouby a dusíme 45 minut v troubě na 160 °C.
Měkké maso vyjmeme, dáme stranou a základ zredukujeme na polovinu. Poté ho propasírujeme nebo rozmixujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme cukrem.
Žampiony podusíme na másle a přidáme je do omáčky. Do omáčky vrátíme i srnčí maso a prohřejeme ho.

Tip k receptu

Bouquet garni je svazek bylinek, který se používá do omáček - jeho výhodou je snadné vytáhnutí z vařené omáčky.

přidejte na:
sonizna

18. 02. 2016

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dost vela surovín, aj prace ale stoji to za to

dušanka 18. 02. 2016, 13:49

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
este zohnat srncie maso a je to

palino 19. 02. 2016, 19:30

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dost narocne ale dobre

Svetlana 04. 05. 2016, 10:17

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyzera to na veľmi dobrý spôsob prípravy srnčieho mäsa

katka16031 06. 07. 2019, 21:03

Přidat komentář