Vepřové plecko po bratislavsku

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

1h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

2476 kalorií
15.0g cukrů
242.0g tuků
69.0g bílkovin


Příprava

Vepřové plecko omyjeme, osušíme a ze všech stran osolíme a opepříme. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme do zatáhnutí. Podlijeme trochou vývaru a pod pokličkou dusíme. Na konci dušení masa k němu přidáme asi na 20 minut očištěnou mrkev (vcelku) a celer. Měkkou zeleninu vyjmeme a pokrájíme na drobné kousky. Maso dusíme do změknutí, podle potřeby podléváme.
V půl hrnku vody rozkvedláme mouku. Měkké maso vyndáme z hrnce a vlijeme vodu s moukou. Rozmícháme a přivedeme k varu. Podle potřeby rozředíme mlékem, aby měla omáčka správnou hustotu, okyselíme citronovou šťávou a asi 10 minut povaříme.
Omáčku přecedíme a zamícháme do ní smetanu, pokrájenou uvařenou zeleninu a hrášek. Dobře promícháme a ještě asi 5 minut povaříme. Podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Tip k receptu

Kdo má rád, může do omáčky přidat i nakrájenou sterilovanou okurku.

přidejte na:
Jana Smidži

17. 03. 2017

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutne pripravený recept z bravčového pliecka

Svetlana 17. 03. 2017, 19:51

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jedlo chuťovo velmi dobre

dušanka 20. 03. 2017, 18:15

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
bravčové pliecko so zeleninou , dobrá klasika

hanka 02. 04. 2017, 10:06

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Dělala jsem to z vepřové kotlety, vynikající pochutnání

heladon 18. 04. 2017, 10:52

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
bravčové pliecko na tento spôsob robí rada, je to dobrý recept

katka16031 25. 04. 2017, 10:52

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept mam vyskúšaný, chutí každému

palino 30. 04. 2017, 21:21

sladkova.m
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Partnerovi to vzezřením připomnělo školní jídelnu ale když ochutnal tak mlaskal :) vynechala jsem citrónovou šťávou a bylo to moc dobré.

sladkova.m 05. 05. 2017, 17:07

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
úžasné jídlo, velmi chutné.

pavlinf 26. 05. 2017, 09:27

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept je dobrý, chutné jedlo

majka 01. 09. 2017, 18:48

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Vynikající jídlo,díky za recept.Už jsem ho několik let neměla.

cibulinecka 22. 05. 2018, 19:44

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Tadyněkdo zapoměl na protlak a okurky. Špatně okopírovaný recept, který se vaří v restauracích už minimálně 50 let

Miroslav Kacele 12. 08. 2018, 19:56

lruzickova1@seznam.cz
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Výborný recept, přidala jsem protlak i okurčičku

lruzickova1@seznam.cz 13. 10. 2018, 19:28

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Moc nám chutnalo!

Pajunc 22. 10. 2018, 11:00

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
4 porce, že mají 1070 g tuků? To jste tam dali přes litr tuku? Přepočítat... ostuda...

Alena Picková 11. 11. 2019, 16:15

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Pane Kacele, všiml jste si, že jsem napsala plecko PO bratislavsku a ne bratislavské plecko? A okurky dávám do znojemské omáčky, tady mi připadají zbytečné. Možná tam patří, ale nám to chutná takto a nakonec každý si to může dochutit jak sám chce. Jinak děkuji za názor

Jana Smidži 20. 08. 2018, 19:00

Chybějící obrázek
A hlavně protlak,bez toho to není ono.Okurky si přidá kdo chce,ale patří tam.

Iva 17. 07. 2019, 15:50

Chybějící obrázek
ta informace o obsahu tuku je samozřejmě nesmysl... muselo by tam být v základu asi tak litr oleje a pak ještě hodně prorostlé maso....

Alena Picková 11. 11. 2019, 16:17

Chybějící obrázek
Informace o nutričních hodnotách tam nepřidávám já, ale redakce s.receptů, tak se prosím obraťte na ně, taky mi to připadá jako nesmysl, protože oleje jsem dávala jenom trošku. Nevím, odkud ty hodnoty berou.

Jana Smidži 11. 11. 2019, 19:29

Chybějící obrázek
Dobrý den, nutriční hodnoty sedí. V ingrediencích je uvedeno litr oleje. Hodnotu tedy upravíme na ml. Hezký den!

Šéfredaktor 21. 11. 2019, 07:00