Zeleninový nákyp s řepným salátem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1048 kalorií
4.0g cukrů
52.0g tuků
39.0g bílkovin


Příprava

Kapustu a červenou řepu nakrájíme na proužky a povaříme 10 minut.
Mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, pórek na kolečka, křen nastrouháme najemno.
Do hrníčku se strouhankou přilijeme trochu vývaru z kapusty, aby zvlhla.
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na oleji.
Veškerou zeleninu (kromě řepy a křenu) smícháme a přidáme žloutky, strouhanku a koření. Pořádně promícháme.
Z bílků ušleháme sníh a lehce ho vmícháme do zeleninové směsi, kterou přesuneme do pekáčku.
Pečeme 40 minut na 180 °C.
Řepu nastrouháme nahrubo, smícháme s křenem, přidáme ocet a cukr a podáváme k nákypu.

Tip k receptu

K podávání se hodí například vařené brambory nebo jen čerstvé pečivo.

přidejte na:
sonizna

22. 01. 2016

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý šalát

majka 22. 01. 2016, 10:25

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zeleninový nákyp chutný

katka16031 06. 07. 2017, 20:30

Přidat komentář