Žemlovka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Rohlíky z minulého dne nakrájíme na slabé plátky a navlhčíme ve směsi našlehaných vajec a mléka. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na slabé plátky a pokapeme rumem. Pekáček vymastíme máslem, na dno rozložíme vrstvu rohlíků, na to jablka posypaná spařenými rozinkami a cukrem promíchaným se skořicí a na to dáme znovu rohlíky, pokapeme zbytkem másla a vložíme do horké trouby, kterou jsme mezitím rozehřáli na 180 °C.
Pečeme cca 35 až 40 minut. Po zapečení nalijeme na povrch zbylé mléko s vejci a dopečeme dozlatova. Upečenou žemlovku posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
24. 02. 2014
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
heladon 09. 11. 2014, 08:58

Svetlana 23. 09. 2015, 20:10

katka16031 29. 09. 2015, 14:56

majka 17. 01. 2016, 13:14

dušanka 12. 03. 2016, 19:33