Bobkový list

Další názvy

Vavřín vznešený, bobek

Použití v kuchyni

Jeho silně kořeněné a mírně trpké aroma se hojně využívá ve smetanových omáčkách, voňavých polévkách, kyselých jídlech, pečení masa a zvláště zvěřiny, při nakládání masa, okurek nebo hub. Využívá se také k přípravě grilovacích marinád, pečení a k přípravě teriny. Neměl by chybět v kyselém zelí!Také patří do svazečku zeleniny a koření, takzvaného bouquet garni nebo court boullion, což je vývar z vína a zeleniny, ve kterém se upravuje maso a rybina. Někdy se do bobkového listu balí jednotlivé sušené plody fíků, zabraňují totiž napadení červy.

Rady

Delikátní aroma dodává bobkový list nakládaným sleďům, okurkám a ochuceným octům. Skladujte zásadně v suchu a temnu.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář