Kyselé zelí se slaninkou

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 20min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

764 kalorií
0.0g cukrů
60.0g tuků
21.0g bílkovin


Příprava

Zelí propereme pod vodou (chceme-li ho mít kyselejší, stačí ho proprat jen jednou a pokud ho chceme méně kyselé, opláchneme ho důkladněji). Zelí vložíme do hrnce spolu s kořením a zalijeme troškou vody. Vše vaříme na mírném plameni cca 1h. Mezitím si oloupeme cibuli a brambory. Obojí omyjeme a nastrouháme na kašičku, do které přimícháme mouku. Na pánvi si osmažíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Až je zelí pořádně podušeno, zahustíme ho bramborovo-cibulovou kašičkou a za stálého míchání vaříme ještě chvilinku. Nakonec do zelí přidáme kousky vyškvařené anglické slaniny i s tukem, co při škvaření zůstal a pořádně zamícháme a máme hotovo.

Tip k receptu

Doporučuji moc ze začátku nesolit, spíše až na konci, protože slanina má svou specifickou chut a zelí by mohlo být přesoleno.

přidejte na:
Petra

06. 08. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Takto připravují zelí na Moravě a je chutné.

11. 11. 2012, 13:48

planeta
přidala bych i jedno oloupané , nastrouhané jablko
Přidané ingredience: jablko

10. 03. 2014, 13:29

dušanka
vyborný chutný recept

28. 01. 2017, 20:31

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.