Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kyselé zelí se slaninkou

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 1h 20min
Celkový čas: 1h 50min , porce

764 kalorií, 0.0g cukrů, 60.0g tuků, 21.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Zelí propereme pod vodou (chceme-li ho mít kyselejší, stačí ho proprat jen jednou a pokud ho chceme méně kyselé, opláchneme ho důkladněji). Zelí vložíme do hrnce spolu s kořením a zalijeme troškou vody. Vše vaříme na mírném plameni cca 1h. Mezitím si oloupeme cibuli a brambory. Obojí omyjeme a nastrouháme na kašičku, do které přimícháme mouku. Na pánvi si osmažíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Až je zelí pořádně podušeno, zahustíme ho bramborovo-cibulovou kašičkou a za stálého míchání vaříme ještě chvilinku. Nakonec do zelí přidáme kousky vyškvařené anglické slaniny i s tukem, co při škvaření zůstal a pořádně zamícháme a máme hotovo.

Bulb Tip k receptu

Doporučuji moc ze začátku nesolit, spíše až na konci, protože slanina má svou specifickou chut a zelí by mohlo být přesoleno.

Petra

06. 08. 2009, Recept navštíven: 8768x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kyselé zelí se slaninkou

Kyselé zelí se slaninkou

Zelí propereme pod vodou (chceme-li ho mít kyselejší, stačí ho proprat jen jednou a pokud ho chceme méně ky...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kyselé zelí se slaninkou Link-arrow
Thumb

Houskové knedlíky s uzeným masem

Slaninu nakrájíme na kostky a osmažíme v rozpuštěném másle a necháme vychladnout. V mléce rozkvedláme žlout...

Thumb

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nstrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor mírně slijeme. Vařené a ...


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Takto připravují zelí na Moravě a je chutné.

11. 11. 2012, 13:48

planeta
Restaurant_star
přidala bych i jedno oloupané , nastrouhané jablko
Přidané ingredience: jablko

10. 03. 2014, 13:29

Přidat komentář

Facebook komentáře