Kyselé zelí se slaninkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 20min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

764 kalorií
0.0g cukrů
60.0g tuků
21.0g bílkovin


Příprava

Zelí propereme pod vodou (chceme-li ho mít kyselejší, stačí ho proprat jen jednou a pokud ho chceme méně kyselé, opláchneme ho důkladněji). Zelí vložíme do hrnce spolu s kořením a zalijeme troškou vody. Vše vaříme na mírném plameni cca 1h. Mezitím si oloupeme cibuli a brambory. Obojí omyjeme a nastrouháme na kašičku, do které přimícháme mouku. Na pánvi si osmažíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Až je zelí pořádně podušeno, zahustíme ho bramborovo-cibulovou kašičkou a za stálého míchání vaříme ještě chvilinku. Nakonec do zelí přidáme kousky vyškvařené anglické slaniny i s tukem, co při škvaření zůstal a pořádně zamícháme a máme hotovo.

Tip k receptu

Doporučuji moc ze začátku nesolit, spíše až na konci, protože slanina má svou specifickou chut a zelí by mohlo být přesoleno.

přidejte na:
Petra

06. 08. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Takto připravují zelí na Moravě a je chutné.
Ajaja 11. 11. 2012, 14:48
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
přidala bych i jedno oloupané , nastrouhané jablko
Přidané ingredience: jablko
planeta 10. 03. 2014, 14:29
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborný chutný recept
dušanka 28. 01. 2017, 21:31
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept
katka16031 27. 01. 2020, 20:41