Kyselé zelí se slaninkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Zelí propereme pod vodou (chceme-li ho mít kyselejší, stačí ho proprat jen jednou a pokud ho chceme méně kyselé, opláchneme ho důkladněji). Zelí vložíme do hrnce spolu s kořením a zalijeme troškou vody. Vše vaříme na mírném plameni cca 1h. Mezitím si oloupeme cibuli a brambory. Obojí omyjeme a nastrouháme na kašičku, do které přimícháme mouku. Na pánvi si osmažíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Až je zelí pořádně podušeno, zahustíme ho bramborovo-cibulovou kašičkou a za stálého míchání vaříme ještě chvilinku. Nakonec do zelí přidáme kousky vyškvařené anglické slaniny i s tukem, co při škvaření zůstal a pořádně zamícháme a máme hotovo.
Tip k receptu
Doporučuji moc ze začátku nesolit, spíše až na konci, protože slanina má svou specifickou chut a zelí by mohlo být přesoleno.
Petra06. 08. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: jablko
planeta 10. 03. 2014, 14:29