Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kyselé zelí se slaninkou

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 20min 1h 50min
Nutriční hodnoty
764 kalorií 0.0g cukrů 60.0g tuků 21.0g bílkovin

Příprava

Zelí propereme pod vodou (chceme-li ho mít kyselejší, stačí ho proprat jen jednou a pokud ho chceme méně kyselé, opláchneme ho důkladněji). Zelí vložíme do hrnce spolu s kořením a zalijeme troškou vody. Vše vaříme na mírném plameni cca 1h. Mezitím si oloupeme cibuli a brambory. Obojí omyjeme a nastrouháme na kašičku, do které přimícháme mouku. Na pánvi si osmažíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Až je zelí pořádně podušeno, zahustíme ho bramborovo-cibulovou kašičkou a za stálého míchání vaříme ještě chvilinku. Nakonec do zelí přidáme kousky vyškvařené anglické slaniny i s tukem, co při škvaření zůstal a pořádně zamícháme a máme hotovo.

Bulb Tip k receptu

Doporučuji moc ze začátku nesolit, spíše až na konci, protože slanina má svou specifickou chut a zelí by mohlo být přesoleno.


Přidat na Pinterest
Petra

06. 08. 2009, Recept navštíven: 9358x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Takto připravují zelí na Moravě a je chutné.

11. 11. 2012, 13:48

planeta
Restaurant_star
přidala bych i jedno oloupané , nastrouhané jablko
Přidané ingredience: jablko

10. 03. 2014, 13:29

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný chutný recept

28. 01. 2017, 20:31

Přidat komentář

Facebook komentáře