Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Sůl

Sůl

Použití v kuchyni

Chlorid sodný, bezbarvé krystalky. Nejdříve se získává látka halit, která se těží nebo se získává z mořské vody. Rozlišujeme sůl pánvovou, varnou a vakuovou – to podle technologie výroby. Jedlá sůl jsou první čisté části při procesu krystalizace. Obsahuje jód, draslík, hořčík a vápník. Přílišná konzumace však může mít negativní důsledky na náš organismus (vysoký krevní tlak, poruchy ledvin). Neměli bychom zkonzumovat více než jednu lžičku soli denně. Bohužel tuto dávku snadno překročíme, protože sůl se používá k uchování potravin, k dochucení všech jídel a je tak zkrátka všude kolem nás. Je běžně k dostání v našich obchodech, prodávají se různé druhy.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Fazolová uzená polévka

Fazolová uzená polévka

Červené a bílé fazole přes noc namočíme. Druhý den vodu slijeme, fazole dáme do hrnce, přidáme uzené žebro,...

Červená čočka s mrkví

Červená čočka s mrkví

Uvaříme čočku podle návodu. Mezitím si nastrouháme mrkev na hrubo. Čočku scedíme a přididáme do ní nastrouh...

Čočkovo-rajčatový krém

Čočkovo-rajčatový krém

Nakrájíme cibuli najemno a osmažíme do sklovata na oleji. Přidáme nakrájený česnek a lehce osmažíme. Přidám...

Mrkvové muffiny s jablky

Mrkvové muffiny s jablky

Do prosáté mouky s kypřicím práškem, solí a skořicí přidáme nastrouhanou mrkev, jablka, med, ořechy, rozšle...

Pikantní cizrnová polévka

Pikantní cizrnová polévka

Veškerou zeleninu si načistíme, nakrájíme na větší kousky, dáme do hrnce společně s cizrnou, chilli, česnek...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Sůl Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře