Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Sůl

Sůl

Použití v kuchyni

Chlorid sodný, bezbarvé krystalky. Nejdříve se získává látka halit, která se těží nebo se získává z mořské vody. Rozlišujeme sůl pánvovou, varnou a vakuovou – to podle technologie výroby. Jedlá sůl jsou první čisté části při procesu krystalizace. Obsahuje jód, draslík, hořčík a vápník. Přílišná konzumace však může mít negativní důsledky na náš organismus (vysoký krevní tlak, poruchy ledvin). Neměli bychom zkonzumovat více než jednu lžičku soli denně. Bohužel tuto dávku snadno překročíme, protože sůl se používá k uchování potravin, k dochucení všech jídel a je tak zkrátka všude kolem nás. Je běžně k dostání v našich obchodech, prodávají se různé druhy.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cib...

Pórkovo-hrášková polévka

Pórkovo-hrášková polévka

Na lžíci másla opečeme nakrájenou jarní cibulku a pórek. Přidáme oloupané brambory nakrájené na kousky a př...

Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnu den předem namočíme. Druhý den scedíme, nalijeme čistou vodu a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny do měkka. V...

Baranie-jahňacie Kung-pao

Baranie-jahňacie Kung-pao

Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a každý plátok naklepeme rúčkou noža tak, aby bol čo najtenší. Poto...

Dračí dech

Dračí dech

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, koření dračí dech a olej. Promíc...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Sůl Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře