Kapří hranolky se zelným salátem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejprve si připravte pastu na marinování. Do mixéru dejte oloupaný česnek, libeček, chilli papričku, kmín, sójovou omáčku a rozmixujte. Filet z kapra nakrájejte na hranolky a přidejte je do pasty. Rozklepněte k nim vejce, lehce osolte a promíchejte. Nechejte hodinu až dvě marinovat. Hranolky následně obalte v hladké mouce, dejte do trouby na rošt a využijte smažení s horkým vzduchem. Pokapejte olejem a pečte na 20 minut při 200 stupních s horkovzduchem. Zelí si nakrouhejte, přidejte sůl, promíchejte a nechejte minimálně hodinu vypotit v lednici. Do zelí nastrouhejte křen, přidejte kopr, citronovou šťávu, trochu cukru a bílý vinný ocet. Promíchejte a můžete podávat. Jako dip na namáčení použijte například majonézu s křenem.
Tip k receptu
Díky speciálnímu roštu AirFry a výkonnému horkovzduchu, které nahradí horkovzdušnou fritézu, můžete hranolky připravit s minimálním množstvím oleje a navíc ušetříte v kuchyni místo pro další spotřebič. AirFry nabízí například trouba Beko BBIMA 17410 BMPW.
18. 11. 2024