Kapří hranolky se zelným salátem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

1227 kalorií
5.0g cukrů
38.0g tuků
114.0g bílkovin


Příprava

Nejprve si připravte pastu na marinování. Do mixéru dejte oloupaný česnek, libeček, chilli papričku, kmín, sójovou omáčku a rozmixujte. Filet z kapra nakrájejte na hranolky a přidejte je do pasty. Rozklepněte k nim vejce, lehce osolte a promíchejte. Nechejte hodinu až dvě marinovat. Hranolky následně obalte v hladké mouce, dejte do trouby na rošt a využijte smažení s horkým vzduchem. Pokapejte olejem a pečte na 20 minut při 200 stupních s horkovzduchem. Zelí si nakrouhejte, přidejte sůl, promíchejte a nechejte minimálně hodinu vypotit v lednici. Do zelí nastrouhejte křen, přidejte kopr, citronovou šťávu, trochu cukru a bílý vinný ocet. Promíchejte a můžete podávat. Jako dip na namáčení použijte například majonézu s křenem.

Tip k receptu

Díky speciálnímu roštu AirFry a výkonnému horkovzduchu, které nahradí horkovzdušnou fritézu, můžete hranolky připravit s minimálním množstvím oleje a navíc ušetříte v kuchyni místo pro další spotřebič. AirFry nabízí například trouba Beko BBIMA 17410 BMPW.

přidejte na:

18. 11. 2024

Další recepty


Přidat recenzi