Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kmín

Kmín

Další názvy

Kmín kořenný, raška

Použití v kuchyni

Jeho typická mírně pálivá chuť a intenzivní aroma se využívá k hodně tučným nebo těžce stravitelným jídlům: ke kořenění brambor a pokrmů z nich, do zelí či kapusty, polévek a omáček, k rybám, při pečení masa, do pomazánek i ke konzervaci. Nelze jej opominout ani při výrobě chleba a pečiva. Hodí se dokonce i k přípravě sladkostí. Používá se i při výrobě likérů (kmínka a bylinné likéry)

Rady

Pověra říká, že vhozením pár zrnek do manželovy kapsy zajistíme, že se nepodívá na žádnou jinou ženu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnu den předem namočíme. Druhý den scedíme, nalijeme čistou vodu a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny do měkka. V...

Dračí dech

Dračí dech

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, koření dračí dech a olej. Promíc...

Pohankové rizoto s hlívou a zeleninou

Pohankové rizoto s hlívou a zeleninou

Mrkev očistíme a předvaříme (na skus). Pohanku propláchneme, zalijeme vodou, přidáme bujón a povaříme asi 5...

 Polévka s vločkami a zeleninou

Polévka s vločkami a zeleninou

Ovesné vločky nasucho opražíme v hrnci, pak přidáme máslo, necháme rozpustit a zalijeme vodou. Osolíme, ope...

Zdravé škvarky z hlívy

Zdravé škvarky z hlívy

Hlívu opláchneme, osušíme a nakrájíme na čtverečky. Tuhé nožičky odřízneme a schováme do polévky. Na pánvi ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kmín Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře