Další názvy
Kmín kořenný, raškaPoužití v kuchyni
Jeho typická mírně pálivá chuť a intenzivní aroma se využívá k hodně tučným nebo těžce stravitelným jídlům: ke kořenění brambor a pokrmů z nich, do zelí či kapusty, polévek a omáček, k rybám, při pečení masa, do pomazánek i ke konzervaci. Nelze jej opominout ani při výrobě chleba a pečiva. Hodí se dokonce i k přípravě sladkostí. Používá se i při výrobě likérů (kmínka a bylinné likéry)
Rady
Pověra říká, že vhozením pár zrnek do manželovy kapsy zajistíme, že se nepodívá na žádnou jinou ženu.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografie
Čočkovo-rajčatový krém
Nakrájíme cibuli najemno a osmažíme do sklovata na oleji. Přidáme nakrájený česnek a lehce osmažíme. Přidám...
Cizrnová kaše s uzeným masem
Cizrnu den předem namočíme. Druhý den scedíme, nalijeme čistou vodu a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny do měkka. V...
Dračí dech
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, koření dračí dech a olej. Promíc...
Pohankové rizoto s hlívou a zeleninou
Mrkev očistíme a předvaříme (na skus). Pohanku propláchneme, zalijeme vodou, přidáme bujón a povaříme asi 5...
Polévka s vločkami a zeleninou
Ovesné vločky nasucho opražíme v hrnci, pak přidáme máslo, necháme rozpustit a zalijeme vodou. Osolíme, ope...


Jak na kynuté těsto
Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky
Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty
Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života
Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně klesá potřeba jídla, někdy ...