Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín

Paprikové variace

Paprikové variace

17. 02. 2017

Papriku můžeme všestranně využít. Můžeme ji zapékat, grilovat, vařit, usušit, nakládat, ale klidně ji můžeme konzumovat i syrovou. Snadno ji seženeme v kterémkoli obchodě, prospívá našemu zdraví, má skvělou chuť a v našich kuchyních je nepostradat...

Knedlíky jako od babičky

Knedlíky jako od babičky

16. 02. 2017

Knedlíky nemusejí být jen nudnou a pracnou přílohou. Vždyť existuje tolik zajímavých variací, jak si je můžete připravit. A vyjdeme vstříc i těm, kteří si rádi pochutnávají spíše na sladkých pokrmech.#tescoma-akce-velmi-siroky  Tvarohovo-jahodové ...

Hlíva ústřičná a její účinky

Hlíva ústřičná a její účinky

15. 02. 2017

Jedná se o dřevokaznou houbu, kterou najdete většinou na listnatých stromech. Hlíva si bere živiny ze stromů a my si je pak vezmeme z ní. Nepoužíváme ji jen v kuchyni. Má totiž nesmírně hojivé účinky. O tom, že je zdraví prospěšná, věděli už před ...

Překyselení organismu - jak na něj?

Překyselení organismu - jak na něj?

14. 02. 2017

O správné fungování kyselin a zásad uvnitř organismu se stará acidobazická rovnováha. Stálý poměr udržující tvorbu a odbourávání kyselinových látek v normě. Díky tomu je pro nás takřka nemožné onemocnět. Pokud dojde k narušení této rovnováhy, tělo...

Játrové speciality

Játrové speciality

14. 02. 2017

Játra se vyznačují svou nezaměnitelnou chutí a jemnou strukturou. Máte na výběr z vepřových, telecích či z kuřecích. Avšak můžete narazit i na lahůdku jako jsou husí, krůtí či kachní játra. Jde vlastně o orgán, kde probíhá tzv. chemická očista těl...

Čokoládové pokušení

Čokoládové pokušení

13. 02. 2017

Oslaďte si tento svátek, který patří všem zamilovaným. Přinášíme vám spoustu čokoládových dezertů. Dopřejete si občas něco sladkého? V přiměřené míře to nikomu neuškodí. Pojďte hřešit s námi.#tescoma-akce-velmi-siroky Čokoládové sufléHořká čokolád...

Tajemství kmínu

Tajemství kmínu

13. 02. 2017

Všichni toto koření známe moc dobře a dokážeme si vybavit jeho specifickou chuť. Patří totiž mezi nejpoužívanější během vaření či pečení. Bohužel, patří mezi často nepochopené koření. Přitom dodá jídlu nejen lepší chuť, ale také tělu užitečné látk...

4 neobyčejné pokrmy s haluškami v hlavní roli

4 neobyčejné pokrmy s haluškami v hlavní roli

10. 02. 2017

Halušky s brynzou jsou typickým slovenským národním jídlem. Halušky mohou být připravovány z brambor nebo čistě jen z mouky a samozřejmě dalších surovin. Vzniklé těsto se pak protlačuje přes cedník a poté se nechává vařit ve slané vodě. My si dnes...

Makové šílenství

Makové šílenství

09. 02. 2017

Mák je výživná olejnina, která se vyznačuje především svou ořechovou chutí. Malá černá semínka získáváme z makovic. Narozdíl od jiných produktů z máku, nemají žádné vedlejší účinky. Původně pochází z Egypta, ale díky arabským obchodníkům se mák ro...

Steak - božská delikatesa

Steak - božská delikatesa

08. 02. 2017

Připravte si tuto fantastickou pochoutku. Máme pro vás 4 skvělé recepty a několik rad, jak si poradit s jeho přípravou.#damejidlo-siroky 3 základní pravidla, která byste měli při přípravě steaků vždy dodržovatPokud si chcete pochutnat na tomto výj...

Kakao versus karob

Kakao versus karob

07. 02. 2017

Milovníci čokolády nemusejí dále zoufat. Již nebudete muset hlídat každou kalorii, kterou do těla dostanete běžnou konzumaci kakaa nebo tabulky čokolády, když vás na ní přepadla chuť. Jak toho klidu dosáhnout? Jednoduše jinou možností - karobem. #...

Snová bramborová kaše

Snová bramborová kaše

06. 02. 2017

Bramborovou kaši si můžete upravit na vícero způsobů, jeden lahodnější a zajímavější než druhý. Záleží jen na tom, co vám a vaší rodině chutná. Ochutnejte tyto vynikající recepty a možná zjistíte, že ty naše mají také něco do sebe.Mrkvovo-bramboro...

Zázračné účinky amarantu

Zázračné účinky amarantu

06. 02. 2017

Slyšeli jste již o této superpotravině? Jedná se o rostlinu, které se také říká "laskavec". Pěstuje se pro své listy i semena již od dob starých Mayů a Aztéků. Zatímco listy nachází své využití v kategorii zeleniny, semena se melou na mouku. Amara...

Itálie na talíři

Itálie na talíři

03. 02. 2017

Dnes se zaměříme na italskou kuchyni. Většině z nás se vybaví jejich fantastické těstoviny a především pizza, která se těší oblibě po celém světě. Základem této kuchyně jsou především zdravé suroviny jako třeba olivový olej, rajčata, bylinky (baza...

Slané koláče, jak je neznáte

Slané koláče, jak je neznáte

02. 02. 2017

Ve Francii jsou slané koláče velmi oblíbené. Akorát jim neříkají slané koláče, ale quiche. My si připravíme takové koláče s náplněmi, které se u nás těší největší oblibě. Už jste zkusili pastýřský či mátový koláč?#chefparade-siroky Cuketový koláčC...

Brandnooz box - leden 2017

Brandnooz box - leden 2017

01. 02. 2017

Po chřipkovém období přichází doba, kdy se nám vrací zase chuť na něco dobrého. S příchodem těchto šílených chutí dorazil jako na zavolanou i pomocník na jejich zahnání. Ano, do redakce nám zavítal lednový Brandnooz box, který nabízí širokou škálu...

Rýže na sladko

Rýže na sladko

01. 02. 2017

Rýže nemusí sloužit jen jako příloha k hlavnímu chodu. Můžete si z ní připravit lahodný sladký pokrm, po kterém se především děti, ale i někteří dospělí, mohou “utlouct”. A navíc se k rýži hodí jakékoli ovoce, takže ji můžete obměňovat podle své c...

Zelí v hlavní roli

Zelí v hlavní roli

31. 01. 2017

Především v zimním období potřebujeme vitamíny jako sůl. Zelí sice je levnější pochoutkou, avšak najdeme v něm obrovskou porci vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek. Syrové zelí prospívá nejen játrům, ale doporučuje se i diabetikům. Pročišťu...

Delikátní pelmeně

Delikátní pelmeně

31. 01. 2017

Těstové taštičky plněné masem. To jsou pelmeně. Náplní se stává často vepřové, hovězí nebo jehněčí mleté maso, přičemž oblíbenou variantou bývá také kombinace dvou i více druhů masa zároveň. My máme pro vás recept, který nabízí kombinaci vepřového...

Brokolice na 4 způsoby

Brokolice na 4 způsoby

31. 01. 2017

Brokolice je košťálová zelenina příbuzná květáku. Obsahuje velké množství vitamínů C, E, B a minerálních látek jako jsou draslík, vápník, fosfor či vláknina. Podporuje zdraví pokožky, očí, srdce, dokonce léčí žaludeční vředy, také ochraňuje lidský...

Kokosový olej a jeho využití

Kokosový olej a jeho využití

30. 01. 2017

Kokosový olej má pozitivní účinky na naše zdraví. Využíváme jej nejen v kuchyni, ale používáme ho i při péči o naši pokožku. Naláká vás nejen svou lehkou chutí, ale i výjimečným kokosovým aroma.#tescoma-velmi-siroky Použití v kuchyniZkuste jej pou...

Fantastické bramboráky

Fantastické bramboráky

30. 01. 2017

Křupavé bramboráčky s nádhernou česnekovou vůní mají své zasloužené místo v české kuchyni. Je to vynikající tradiční jídlo, které si však můžeme připravit na vícero způsobů. Vyzkoušejte naše tipy a uvidíte, jaká varianta vám chutná nejvíce.#tescom...

Banánové speciality

Banánové speciality

26. 01. 2017

Banány se hlavně využívají k přípravě sladkých jídel. Dnes si tedy připravíme hříšně sladké dezerty s tímto celosvětově oblíbeným druhem ovoce.Smažený banán obalený v kokosu (4 porce)Banán - 2 ksVejce - 2 ksStrouhaný kokos - 4 lžíceMed - 1 lžíceOl...

S celerem ku zdraví

S celerem ku zdraví

26. 01. 2017

Tato zelenina své místo v kuchyni nachází často v polévkách v doprovodu pórku. Avšak díky obsahu vitamínu C, který je dokonce větší než u citrusů, by se měla zaslouženě posunout na vyšší místo v žebříčku oblíbenosti potravin. Navíc je vhodná pro d...

Posilujeme imunitu - tentokrát s křenem

Posilujeme imunitu - tentokrát s křenem

25. 01. 2017

Abychom se vyhnuli nachlazení, chřipce a dalším nemocem, měli bychom jíst potraviny, které pomáhají posílit naši obranyschopnost. Křen řadíme do kořenové zeleniny. Je to vytrvalá rostlina s válcovitým kořenem. Má pálivou chuť, pikantní aroma a ohr...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Zeleninové lečo na zavaření

Zeleninové lečo na zavaření

Papriky očistíme, vyndáme semínka a nakrájíme na nudličky. V kastrolu zahřejeme olej a dáme tam na cibuli p...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...