Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín

Britský vánoční puding

Britský vánoční puding

08. 12. 2016

Jedná se o tradiční britský dezert. Ve Spojeném království si tuto pochoutku připravují a to především o Vánocích. Tento dezert je tak trochu netradiční, co se týče chuti. Je to tuhý puding plný ovoce, který se polévá brandy. Nakonec tento dezert ...

Netradiční kaštanová polévka

Netradiční kaštanová polévka

07. 12. 2016

Kaštany symbolizují nadcházející svátky. Pečené kaštany jsou skutečnou delikatesou, ale ideální je z nich udělat polévku, která nás v chladném počasí i báječně prohřeje. Ve Španělsku například poznáte blížící se vánoční svátky podle pouličního pro...

Vánoční štola

Vánoční štola

06. 12. 2016

Pečení vánoční štoly je prastarou tradicí, která původně vznikla v Drážďanech. Tehdy se jí však říkalo “Striezel” neboli pletenec. Tvar štoly má prý znázorňovat malého Ježíška, který je zabalený do plenek. Dle tradice štolu nesmíte nakrojit dřív, ...

Domácí chléb z kvásku

Domácí chléb z kvásku

05. 12. 2016

Upečte si domácí chléb. Aby se vám dařilo v kuchyni, nezáleží jen na tom, jestli přesně dodržujete recept. Základem jsou kvalitní suroviny a také byste neměli nikam spěchat. Obzvlášť to platí při přípravě těsta na chléb. Musíte jej zpracovat, ať u...

Výborné vánoční perníčky

Výborné vánoční perníčky

05. 12. 2016

První perníky se začaly péct už od doby, co člověk začal používat med, znal mouku a také uměl pracovat s ohněm. Vzhled připomínal spíše těstové placky, které byly vypracovány společně s medem, případně pouze medem pomazány. Časem, zkušenostmi a ob...

Božské vanilkové rohlíčky

Božské vanilkové rohlíčky

03. 12. 2016

Staročeské vanilkové rohlíčky patří snad k nejoblíbenějšímu cukroví vůbec. Milují je děti, ale i my dospělí. Aroma vanilky vám jistě připomene dětství a cukroví ve vás vzbuzuje tu pravou vánoční náladu a atmosféru. Již naše prababičky věděly co pr...

Milované linecké cukroví

Milované linecké cukroví

03. 12. 2016

Jedno z dalších nejoblíbenějších cukroví. Linecké cukroví, mazané domácí marmeládou, patří rozhodně k českým delikatesám, které se samy rozpouští na jazyku. Jaký tvar a jaké pojivo (marmeládu) zvolíte, je čistě jen na vás. Marmeládu můžete použít ...

Svíčková a její nezaměnitelná chuť

Svíčková a její nezaměnitelná chuť

02. 12. 2016

Pokud zvládnete připravit skvělou svíčkovou omáčku s knedlíkem, pak se můžete považovat za dobrou hospodyňku. Podle toho jak to zvládnete, lze poznatjak jste v kuchyni zkušená. Existuje však více variant. Dnes si připravíme svíčkovou z králíka, tr...

Panettone

Panettone

01. 12. 2016

Ne každý z nás má talent na pletení vánoček. Chce to cvik. Tak proč nezkusíte jednodušší vánoční dezert přímo z Itálie? Při přípravě Panettone se bez pletení hravě obejdete a chutná podobně jako naše česká bábovka. Jen se do ní navíc přidává kando...

Tradiční vánoční pokrmy jinde ve světě

Tradiční vánoční pokrmy jinde ve světě

30. 11. 2016

Neumíte si Vánoce představit bez naší tradiční vánoční večeře? Co by mohlo být lepší než smažený kapr a domácí bramborový salát? Možná by vám chutnaly mnohem více pokrmy, které na Vánoce připravují jinde ve světě. Pojďme se spolu podívat, co večeř...

Lahodné vánoční nápoje

Lahodné vánoční nápoje

29. 11. 2016

Budete o svátcích v teple vašeho domova nebo vyrazíte na procházku do přírody? Ať tak či tak, určitě se vám bude hodit nějaký nápoj na zahřátí. My pro vás máme hned 4 recepty, které vám svou vůní a chutí připomenou kouzlo Vánoc.Vánoční koňakRecept...

Božské vánoční cukroví

Božské vánoční cukroví

28. 11. 2016

Čas kvapí a pomalu začínám uvažovat a předvyrábět cukroví. Bez cukroví si většina z nás neumí Vánoce ani představit. Existuje příliš mnoho druhů, než abychom mohli všechny ochutnat. Některé zůstávají chutnou klasikou a objevují se téměř v každé do...

Vynikající recepty z cizrny

Vynikající recepty z cizrny

23. 11. 2016

Cizrna má spoustu druhů a jedním z nich je cizrna beraní. Byla tak pojmenována podle tvaru, jenž připomíná beraní hlavu. Kromě hrachu a fazolí je jednou z nejdůležitějších luštěnin vůbec.Hustá cizrnovo-bramborová polévka s mangoldemRecept zde:Mang...

Ghí neboli přepuštěné máslo

Ghí neboli přepuštěné máslo

22. 11. 2016

Už jste někdy ochutnali přepuštěné máslo? Pravděpodobně ano a ani o tom nevíte. Jestli rádi nakupujete na farmářských trzích a preferujete domácí výrobky, pak byste jej měli zkusit. Vypadá jako med a vydrží vám déle než čerstvé máslo. A navíc je m...

Vynikající bezlepková polévka

Vynikající bezlepková polévka

21. 11. 2016

Lidé trpící celiakií, tedy autoimunitním onemocněním, mají poškozené buňky tenkého střeva natolik, že se základní živiny, vitamíny a jiné stopové prvky hůře absorbují do těla. Jinými slovy jsou alergičtí na lepek, jenž se nachází v některých druzí...

Tradiční česká zabijačka

Tradiční česká zabijačka

18. 11. 2016

Většina z vás se možná domnívá, že zabijačka je typická jen pro náš národ, ale tuto událost provádějí i ve Francii či pod Pyrenejemi. Jeden rozdíl tu ale je. Jen u nás se dělá tlačenka, prdelačka a prejt. Na zabijačku se schází nejen rodina, ale v...

Domácí šunka je chutnější než kupovaná

Domácí šunka je chutnější než kupovaná

16. 11. 2016

V obchodě narazíte většinou jen na masové náhražky šunky a pokud si chcete koupit opravdu kvalitní šunku, musíte si připlatit. Šunku nemusíte kupovat. Připravte si ji doma, pomocí šunkovaru a zaručeně v ní bude mnohem více masa a nebude v ní tolik...

Koláčky pro dobrou náladu

Koláčky pro dobrou náladu

15. 11. 2016

Vynikající koláčky, které vám projasní den. Koláče milují snad všichni. Ti, kdo si je pečou doma, by vám jistě potvrdili, že jsou mnohem chutnější, než ty z obchodu. A navíc si je můžete ozdobit a dochutit dle své chuti.Dvojctihodné koláčkyRecept ...

Tipy jak připravit zvěřinu z pohodlí domova

Tipy jak připravit zvěřinu z pohodlí domova

14. 11. 2016

Jak si připravit zvěřinu? U většiny druhů masa jednoduše stačí očistit, nakrájet, přidat trochu soli a pepře a upéct či osmažit. Každý si dle chuti může maso ještě vylepšit nějakým kořením či omáčkou, ale jinak maso nevyžaduje žádnou další péči.Zv...

Pečený česnek

Pečený česnek

11. 11. 2016

Česnek vás nabije energií. Česnek původně pochází z Mongolska a odtud pak docestoval až do Číny. Pěstovali jej i ve starém Egyptě a ve starověkém Řecku a Římě jej považovali za posvátnou rostlinu, kterou dávali vojákům, když šli do boje. Naštěstí ...

Lasagne 3x jinak

Lasagne 3x jinak

10. 11. 2016

Dnes přinášíme 3 výtečné recepty na lasagne. Oblíbené jídlo, které je troufáme si říci v žebříčku oblíbenosti, hned na druhém místě za špagetami. Lasagne jsou vynikající pochoutkou z italské kuchyně. Jistě, špagety jsou naprostou jedničkou, ale ně...

Kořenová zelenina v kuchyni

Kořenová zelenina v kuchyni

09. 11. 2016

Jak lze připravit kořenovou zeleninu? Na kořenovou zeleninu naše babičky nedaly dopustit a zvlášť v chladnějším období. Kdysi se kořenová zelenina uchovávala přes zimu ve vrstvách písku. Říkalo se jim krechty a zelenina díky tomu vydržela svěží a ...

Pomazánky 5x jinak

Pomazánky 5x jinak

08. 11. 2016

Přinášíme pár tipů na nejlepší pomazánky, které musíte rozhodně vyzkoušet! Pomazánkou nikdy nic nezkazíte. Připravíte si je snadno a rychle a můžete ji vyrobit prakticky z čehokoli, co se u vás doma nachází. Můžete tak neustále vymýšlet nové varia...

Vaříme chutně a s pivem!

Vaříme chutně a s pivem!

07. 11. 2016

Pivo je náš národní poklad. Možná si jej rádi dáváte k nedělnímu obědu nebo si ho dopřáváte častěji. Věděli jste, že se z něj dá i uvařit skvělé jídlo? Opravdu nemusí sloužit jen jako osvěžující nápoj. Použijte ho jako ingredienci již při samotném...

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

04. 11. 2016

Příští pátek, tedy 11. listopadu, každoročně přijíždí svatý Martin. Říká se ještě, že přijíždí na bílém koni, ale v posledních letech jsme moc sněhu, a zvlášť takhle brzy, neviděli. Ať už nasněží či ne, o svatomartinskou husu byste neměli přijít.5...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule n...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...