Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 4

Saláty s luštěninami

Saláty s luštěninami

24. 08. 2016

Luštěniny si nemusíte připravovat jen jedním způsobem. Čočka nemusí být upravena jen “na kyselo”. Zkuste si obměňovat způsoby úpravy jednotlivých luštěnin a třeba vám zachutnají v určité kombinaci s jinými surovinami. Dnes si připravíme letní salá...

Ajvar - omáčka z Balkánu

Ajvar - omáčka z Balkánu

23. 08. 2016

Už jste ochutnali ajvar?Jedná se o tradiční hustou omáčku z Balkánu, kde se používá jako příloha. Hodí se k pečeným či grilovaným masům, ale přidává se i do omáček. Ajvarem dochutíte těstoviny a můžete z něj připravit i pomazánky.Poctivý ajvar ale...

Bublanina - chutný a oblíbený dezert

Bublanina - chutný a oblíbený dezert

22. 08. 2016

Bublaniny, které se na jazyku přímo rozplývajíBublaniny jsou oblíbeným chutným dezertem. Navíc je připravíte rychle a za málo peněz. Lze je naplnit jakýmkoliv ovocem. Můžete použít borůvky, švestky, ostružiny, maliny, jahody, hrušky, meruňky, jabl...

Ovoce a zelenina na grilu

Ovoce a zelenina na grilu

19. 08. 2016

Grilovat můžete i zdravějiZkusili jste si na grilu připravit i ovoce či zeleninu? Samozřejmě, že neexistuje nic lepšího, než si ugrilovat pořádný kus masa, ale zeleninou či ovocem můžete vaši zahradní párty krásně odlehčit. Pomůže to i vašemu žalu...

Domácí sirupy

Domácí sirupy

18. 08. 2016

Připravte si chutný domácí sirupPokud si nechcete kupovat sirupy, které jsou často převařené, není v nich tolik výživných látek, ale za to tam přidávají spoustu cukru, vyrobte si je doma sami. Tak budete mít jistotu, co všechno jste do nich dali. ...

Domácí dipy

Domácí dipy

17. 08. 2016

Připravte si domácí dipyGrilovací sezóna ještě stále pokračuje, tak vám poradíme, jak si vyrobíte domácí dipy. Těmi dochutíte jakýkoliv pokrm. Zkuste změnu. Nedávejte si na talíř jen hořčici nebo kečup. Tyto dipy vám jistě zachutnají. Ďábelský dip...

Slovenské halušky s bryndzou

Slovenské halušky s bryndzou

16. 08. 2016

Připravte si pravé slovenské halušky s bryndzouHalušky s bryndzou (česky brynzou) patří mezi typické slovenské pokrmy a dokonce jsou slovenským národním jídlem. Brynza je měkký solený ovčí sýr. Má výraznou chuť. Pokud se domníváte, že je příprava ...

Užívejte si jablka po celý rok!

Užívejte si jablka po celý rok!

15. 08. 2016

Jablka - jak je zpracovat?Existuje několik desítek odrůd, jablka lze ale rozdělit do 3 základních skupin - letní, podzimní a zimní odrůdy. Jsou bohaté na vitamín C, obsahují obrovské množství antioxidantů a vlákniny.Pokud je budete pravidelně konz...

Houby - jak je zpracovat?

Houby - jak je zpracovat?

12. 08. 2016

Zpracování hubNa čerstvých houbách si můžete pochutnat v létě a dokonce i na podzim. Ale co zbytek roku? Poradíme vám, jak je zpracovat, aby vám déle vydržely.Houby proložené solíPro tento způsob zpracování musíte použít pouze tvrdé, zdravé a spíš...

“Pickles” - domácí kvašená zelenina

“Pickles” - domácí kvašená zelenina

11. 08. 2016

Udělejte si domácí “pickles”Že nevíte, o co se jedná? To je přeci kvašená zelenina, která výborně posílí vaši imunitu. Což je dobře, neboť imunita dohlíží nad veškerými procesy, co se nám odehrávají v těle. Pokud nás imunitní systém správně chrání...

Obrácený koláč s ananasem

Obrácený koláč s ananasem

10. 08. 2016

Připravte si sladký dezert, ale tentokrát obráceněDnes si připravíme obrácený koláč. Vypadá i chutná fantasticky. Příprava koláče je mnohem jednodušší, než si myslíte. Vyzkoušejte recept na obrácený koláč s ananasem.Ingredience:Hladká mouka - 200 ...

Milované i zatracované borůvky

Milované i zatracované borůvky

10. 08. 2016

Borůvková sezóna je v plném prouduNemusíte se ale bát, dozrávají až do září, takže je ještě spousta času, abyste si tyto malé zázračné plody nasbírali. Nebo si je jednoduše vypěstujte na své zahrádce. Borůvka je vlastně lidový název, který se použ...

Angreštová sezóna právě začíná

Angreštová sezóna právě začíná

09. 08. 2016

Angrešt je přímo naplněn k prasknutí blahodárnými látkami, které prospívají našemu zdraví. Přesto nechutná každému. Pokud ani vy nepatříte mezi příznivce tohoto skvělého ovoce, možná po dnešku změníte názor. Můžete si s námi připravit angreštové s...

Slovenská kapustnica

Slovenská kapustnica

08. 08. 2016

Tato polévka vám dodá energii a když si ji připravíte den předem, bude chutnější a výživnější. Kapustnica se dá připravit na vícero způsobů, ale tahle je naše oblíbená. Kapustnica s klobáskou a švestkami (4 porce)Uzené plecko - 250 gKysané zelí - ...

Bylinky na gril

Bylinky na gril

05. 08. 2016

Grilovací sezóna ještě nekončí. Pokud chcete nejen sebe, ale i svou rodinu a přátele okouzlit svým uměním, musíte neustále hledat vhodné ingredience, které vaše pokrmy vynesou na vyšší úroveň. Nedochucujte potraviny jen solí, pepřem a hotovou koře...

Blanšírování - jak na to?

Blanšírování - jak na to?

04. 08. 2016

Pojem blanšírování pochází z výrazu “blanchir”, což v překladu z francouzštiny znamená - čistit. Jedná se o kuchyňskou úpravu, ve které jde o krátké povaření a následné rychlé zchlazení.Tento jednoduchý trik využijete při zpracování jemných mas či...

Chutney nebo čatní?

Chutney nebo čatní?

03. 08. 2016

Oba názvy jsou správně. Jedná se o hustou pikantní omáčku, která perfektně dochutí méně výrazné pokrmy. U nás tuto funkci zastupuje hořčice. Možná vám chutney zachutná natolik, že si na hořčici a další “dochucovadla” už ani nevzpomenete.Můžete si ...

Brandnooz box - letní recenze

Brandnooz box - letní recenze

03. 08. 2016

Měsíc srpen právě začal a my přinášíme recenzi k červencovému Brandnooz boxu. Léto pokračuje a děti mají před sebou ještě poslední měsíc prázdnin. Box překvapil novinkami, ale i stálou klasikou, kterou máme rádi a s chutí nakupujeme.Jako první jsm...

Meruňky

Meruňky

02. 08. 2016

Meruňky jsou výtečné v jakékoliv formě. Ať už si pochutnáváte na čerstvých, grilovaných, pečených v troubě nebo si z nich připravíte lahodné čatný (chutney) či si je zavaříte. Dá se z nich samozřejmě připravit i marmeláda, džus, přesnídávka, zmrzl...

Paprika v kuchyni

Paprika v kuchyni

01. 08. 2016

Paprika v kuchyniPaprika je zdraví prospěšná zelenina, která pochází ze Střední a Jižní Ameriky. Existuje v různých barvách, tvarech a liší se i svou chutí. Může být sladká, ale i pálivá a seženete ji i v mleté podobě jako koření. ÚčinkyPapriky js...

Sugo - rajčatová omáčka

Sugo - rajčatová omáčka

28. 07. 2016

Rajčata obsahují spoustu vitamínů. Rajčata jsou bohatá na draslík, zinek, tyramin a bróm. Kromě toho obsahují i obrovské množství vitamínu C a E. Posilují náš imunitní systém, jsou močopudná, pomáhají zpomalit proces stárnutí a dokonce se poslední...

Estragon

Estragon

27. 07. 2016

Estragonu se říká i jinak - pelyněk kozalec či pelyněk estragon. Ve francouzské kuchyni se používá tak hojně, že by se dalo říct, že se bez něj neobejde. Původem je ale ze střední a jihozápadní Asie - nejvíce se používá v turecké a arménské kuchyn...

Želatina - jak ji připravit?

Želatina - jak ji připravit?

26. 07. 2016

Želatina je sice náročnější na přípravu, ale na dezertech či dortech vypadá prostě skvěle. Jestli chcete kohokoliv okouzlit, naučte se připravovat želatinu. Poradíme vám, jak na to, aby se vám podařila.Želatina a její využitíJe to taková třepající...

Pampeliška v kuchyni

Pampeliška v kuchyni

25. 07. 2016

Pampeliška není jen nádhernou květinou. Je to v podstatě zelenina, která má i léčivé účinky. Možná proto se jí říká - smetánka lékařská. Možná je dobře, že o ní jako o zelenině mnoho lidí neví. Jinak by asi nerostla na každé louce a už by bohužel ...

Skořice vám provoní celou kuchyň

Skořice vám provoní celou kuchyň

22. 07. 2016

Skořice pochází z kůry Skořicovníku. Jedná se o exotický strom, který se nachází v Indii. Používá se především jako koření, ale lidé ji vyhledávají i kvůli dalšímu využití. Již staří Řekové a Egypťané si skořici považovali. Cenili si zázračných úč...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule n...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...