Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 4

Staročeské zázvorky

Staročeské zázvorky

13. 12. 2016

Existuje spousta druhů cukroví a jeden lepší než druhý. Každý z nás má své oblíbené cukroví, na které nedá dopustit. Pro někoho je to linecké, pro jiného rumové koule a někteří se prostě nemohou nabažit zázvorek. Jsou to takové pálivější zázvorové...

Kubovo tajemství

Kubovo tajemství

13. 12. 2016

Budete se na Vánoce snažit do večera nepapat a vidět tak "zlaté prasátko"? Držet jeden jediný den (spíše jeho čtvrtinu) tuto tradiční hladovku může být pro někoho až nadlidský úkol a hlavně pokud nepatříte mezi “jídlu odolné” jedince. Mnoho lidí s...

Baileys trochu jinak

Baileys trochu jinak

13. 12. 2016

Denně vám přinášíme nové recepty a nápady ne jen ke klasickým jídlům, ale i pro výjimečné události. Aktuálně to jsou Vánoce s jejími tradičními recepty, ale i novými experimenty. Ale co by to bylo za vánoční pohoštění bez alespoň menší dávky toho ...

Silvestr na talíři

Silvestr na talíři

13. 12. 2016

Silvestrovská oslava je jednou do roka. A to doslovně. Zrovna na vás padlo, že je párty této události u vás doma a hledáte inspiraci k podávanému jídlu? Vyzkoušejte tyto chutné a přesto rychlé recepty, kterými své příbuzné okouzlíte pohledem i chu...

Boží hody s vepřovým masem

Boží hody s vepřovým masem

13. 12. 2016

Boží hod, spadající pod datum 25. prosince, je tradičně věnován návštěvám našich příbuzných a známých, kdy většinu těchto návštěv, jak je zřejmé z názvu onoho dne, doprovázejí hody. Pro Českou republiku platí tři nejčastější jídla, mezi kterými na...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

13. 12. 2016

Druhý svátek vánoční, na svatého Štěpána, se většinou setkává celá rodina a peče se husa nebo kachna. Jako příloha se podává domácí houskový knedlík, bramborový knedlík a dva druhy zelí. Tak takhle to chodí přesně u nás doma na vánoční svátky, kdy...

Vánoční soutěž

Vánoční soutěž

12. 12. 2016

Vážíme si Vaší přízně a připravili jsme pro Vás vánoční soutěž, kde můžete získat krásné ceny. Pravidla jsou velmi jednoduché a stačí k tomu jen trocha Vašeho času. Odměnou Vám bude atraktivní dárek!Jak soutěžit?1. Zaregistruj se na sRecepty.CZ a ...

Listopadový Brandnooz box

Listopadový Brandnooz box

12. 12. 2016

Podzim již skončil a přišla zima. A společně s jejím příchodem jsme obdrželi listopadový Brandnooz box. Obsah jako kdyby říkal, že nám při balení čtou myšlenky, které odkazují na slané, ale i sladké pochoutky nebo novinky na pečení s energetickou ...

Tradiční bramborový salát na 4 způsoby

Tradiční bramborový salát na 4 způsoby

12. 12. 2016

Většina z nás si na Štědrý večer pochutnává na kapříkovi a bramborovém salátu. Je to prostě klasika. Ale bramborový salát si nemusíte připravovat pouze na jeden způsob. My vám přinášíme hned 4 skvělé recepty, které byste zaručeně měli ochutnat.4 v...

Britský vánoční puding

Britský vánoční puding

08. 12. 2016

Jedná se o tradiční britský dezert. Ve Spojeném království si tuto pochoutku připravují a to především o Vánocích. Tento dezert je tak trochu netradiční, co se týče chuti. Je to tuhý puding plný ovoce, který se polévá brandy. Nakonec tento dezert ...

Netradiční kaštanová polévka

Netradiční kaštanová polévka

07. 12. 2016

Kaštany symbolizují nadcházející svátky. Pečené kaštany jsou skutečnou delikatesou, ale ideální je z nich udělat polévku, která nás v chladném počasí i báječně prohřeje. Ve Španělsku například poznáte blížící se vánoční svátky podle pouličního pro...

Vánoční štola

Vánoční štola

06. 12. 2016

Pečení vánoční štoly je prastarou tradicí, která původně vznikla v Drážďanech. Tehdy se jí však říkalo “Striezel” neboli pletenec. Tvar štoly má prý znázorňovat malého Ježíška, který je zabalený do plenek. Dle tradice štolu nesmíte nakrojit dřív, ...

Domácí chléb z kvásku

Domácí chléb z kvásku

05. 12. 2016

Upečte si domácí chléb. Aby se vám dařilo v kuchyni, nezáleží jen na tom, jestli přesně dodržujete recept. Základem jsou kvalitní suroviny a také byste neměli nikam spěchat. Obzvlášť to platí při přípravě těsta na chléb. Musíte jej zpracovat, ať u...

Výborné vánoční perníčky

Výborné vánoční perníčky

05. 12. 2016

První perníky se začaly péct už od doby, co člověk začal používat med, znal mouku a také uměl pracovat s ohněm. Vzhled připomínal spíše těstové placky, které byly vypracovány společně s medem, případně pouze medem pomazány. Časem, zkušenostmi a ob...

Božské vanilkové rohlíčky

Božské vanilkové rohlíčky

03. 12. 2016

Staročeské vanilkové rohlíčky patří snad k nejoblíbenějšímu cukroví vůbec. Milují je děti, ale i my dospělí. Aroma vanilky vám jistě připomene dětství a cukroví ve vás vzbuzuje tu pravou vánoční náladu a atmosféru. Již naše prababičky věděly co pr...

Milované linecké cukroví

Milované linecké cukroví

03. 12. 2016

Jedno z dalších nejoblíbenějších cukroví. Linecké cukroví, mazané domácí marmeládou, patří rozhodně k českým delikatesám, které se samy rozpouští na jazyku. Jaký tvar a jaké pojivo (marmeládu) zvolíte, je čistě jen na vás. Marmeládu můžete použít ...

Svíčková a její nezaměnitelná chuť

Svíčková a její nezaměnitelná chuť

02. 12. 2016

Pokud zvládnete připravit skvělou svíčkovou omáčku s knedlíkem, pak se můžete považovat za dobrou hospodyňku. Podle toho jak to zvládnete, lze poznatjak jste v kuchyni zkušená. Existuje však více variant. Dnes si připravíme svíčkovou z králíka, tr...

Panettone

Panettone

01. 12. 2016

Ne každý z nás má talent na pletení vánoček. Chce to cvik. Tak proč nezkusíte jednodušší vánoční dezert přímo z Itálie? Při přípravě Panettone se bez pletení hravě obejdete a chutná podobně jako naše česká bábovka. Jen se do ní navíc přidává kando...

Tradiční vánoční pokrmy jinde ve světě

Tradiční vánoční pokrmy jinde ve světě

30. 11. 2016

Neumíte si Vánoce představit bez naší tradiční vánoční večeře? Co by mohlo být lepší než smažený kapr a domácí bramborový salát? Možná by vám chutnaly mnohem více pokrmy, které na Vánoce připravují jinde ve světě. Pojďme se spolu podívat, co večeř...

Lahodné vánoční nápoje

Lahodné vánoční nápoje

29. 11. 2016

Budete o svátcích v teple vašeho domova nebo vyrazíte na procházku do přírody? Ať tak či tak, určitě se vám bude hodit nějaký nápoj na zahřátí. My pro vás máme hned 4 recepty, které vám svou vůní a chutí připomenou kouzlo Vánoc.Vánoční koňakRecept...

Božské vánoční cukroví

Božské vánoční cukroví

28. 11. 2016

Čas kvapí a pomalu začínám uvažovat a předvyrábět cukroví. Bez cukroví si většina z nás neumí Vánoce ani představit. Existuje příliš mnoho druhů, než abychom mohli všechny ochutnat. Některé zůstávají chutnou klasikou a objevují se téměř v každé do...

Vynikající recepty z cizrny

Vynikající recepty z cizrny

23. 11. 2016

Cizrna má spoustu druhů a jedním z nich je cizrna beraní. Byla tak pojmenována podle tvaru, jenž připomíná beraní hlavu. Kromě hrachu a fazolí je jednou z nejdůležitějších luštěnin vůbec.Hustá cizrnovo-bramborová polévka s mangoldemRecept zde:Mang...

Ghí neboli přepuštěné máslo

Ghí neboli přepuštěné máslo

22. 11. 2016

Už jste někdy ochutnali přepuštěné máslo? Pravděpodobně ano a ani o tom nevíte. Jestli rádi nakupujete na farmářských trzích a preferujete domácí výrobky, pak byste jej měli zkusit. Vypadá jako med a vydrží vám déle než čerstvé máslo. A navíc je m...

Vynikající bezlepková polévka

Vynikající bezlepková polévka

21. 11. 2016

Lidé trpící celiakií, tedy autoimunitním onemocněním, mají poškozené buňky tenkého střeva natolik, že se základní živiny, vitamíny a jiné stopové prvky hůře absorbují do těla. Jinými slovy jsou alergičtí na lepek, jenž se nachází v některých druzí...

Tradiční česká zabijačka

Tradiční česká zabijačka

18. 11. 2016

Většina z vás se možná domnívá, že zabijačka je typická jen pro náš národ, ale tuto událost provádějí i ve Francii či pod Pyrenejemi. Jeden rozdíl tu ale je. Jen u nás se dělá tlačenka, prdelačka a prejt. Na zabijačku se schází nejen rodina, ale v...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Zeleninové lečo na zavaření

Zeleninové lečo na zavaření

Papriky očistíme, vyndáme semínka a nakrájíme na nudličky. V kastrolu zahřejeme olej a dáme tam na cibuli p...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...