Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 8

Blanšírování - jak na to?

Blanšírování - jak na to?

04. 08. 2016

Pojem blanšírování pochází z výrazu “blanchir”, což v překladu z francouzštiny znamená - čistit. Jedná se o kuchyňskou úpravu, ve které jde o krátké povaření a následné rychlé zchlazení.Tento jednoduchý trik využijete při zpracování jemných mas či...

Chutney nebo čatní?

Chutney nebo čatní?

03. 08. 2016

Oba názvy jsou správně. Jedná se o hustou pikantní omáčku, která perfektně dochutí méně výrazné pokrmy. U nás tuto funkci zastupuje hořčice. Možná vám chutney zachutná natolik, že si na hořčici a další “dochucovadla” už ani nevzpomenete.Můžete si ...

Brandnooz box - letní recenze

Brandnooz box - letní recenze

03. 08. 2016

Měsíc srpen právě začal a my přinášíme recenzi k červencovému Brandnooz boxu. Léto pokračuje a děti mají před sebou ještě poslední měsíc prázdnin. Box překvapil novinkami, ale i stálou klasikou, kterou máme rádi a s chutí nakupujeme.Jako první jsm...

Meruňky

Meruňky

02. 08. 2016

Meruňky jsou výtečné v jakékoliv formě. Ať už si pochutnáváte na čerstvých, grilovaných, pečených v troubě nebo si z nich připravíte lahodné čatný (chutney) či si je zavaříte. Dá se z nich samozřejmě připravit i marmeláda, džus, přesnídávka, zmrzl...

Paprika v kuchyni

Paprika v kuchyni

01. 08. 2016

Paprika v kuchyniPaprika je zdraví prospěšná zelenina, která pochází ze Střední a Jižní Ameriky. Existuje v různých barvách, tvarech a liší se i svou chutí. Může být sladká, ale i pálivá a seženete ji i v mleté podobě jako koření. ÚčinkyPapriky js...

Sugo - rajčatová omáčka

Sugo - rajčatová omáčka

28. 07. 2016

Rajčata obsahují spoustu vitamínů. Rajčata jsou bohatá na draslík, zinek, tyramin a bróm. Kromě toho obsahují i obrovské množství vitamínu C a E. Posilují náš imunitní systém, jsou močopudná, pomáhají zpomalit proces stárnutí a dokonce se poslední...

Estragon

Estragon

27. 07. 2016

Estragonu se říká i jinak - pelyněk kozalec či pelyněk estragon. Ve francouzské kuchyni se používá tak hojně, že by se dalo říct, že se bez něj neobejde. Původem je ale ze střední a jihozápadní Asie - nejvíce se používá v turecké a arménské kuchyn...

Želatina - jak ji připravit?

Želatina - jak ji připravit?

26. 07. 2016

Želatina je sice náročnější na přípravu, ale na dezertech či dortech vypadá prostě skvěle. Jestli chcete kohokoliv okouzlit, naučte se připravovat želatinu. Poradíme vám, jak na to, aby se vám podařila.Želatina a její využitíJe to taková třepající...

Pampeliška v kuchyni

Pampeliška v kuchyni

25. 07. 2016

Pampeliška není jen nádhernou květinou. Je to v podstatě zelenina, která má i léčivé účinky. Možná proto se jí říká - smetánka lékařská. Možná je dobře, že o ní jako o zelenině mnoho lidí neví. Jinak by asi nerostla na každé louce a už by bohužel ...

Skořice vám provoní celou kuchyň

Skořice vám provoní celou kuchyň

22. 07. 2016

Skořice pochází z kůry Skořicovníku. Jedná se o exotický strom, který se nachází v Indii. Používá se především jako koření, ale lidé ji vyhledávají i kvůli dalšímu využití. Již staří Řekové a Egypťané si skořici považovali. Cenili si zázračných úč...

Marinování masa - staňte se mistrem

Marinování masa - staňte se mistrem

21. 07. 2016

Když víte, že budete grilovat, nestačí maso naložit den předem. Jestli tedy chcete, aby bylo chutné a aby se vám rozpadalo v ústech, musíte vědět jak na to. Máme pro vás několik tipů, kterými všechny zúčastněné ohromíte.Jednoduchou a rychlou marin...

Maracuja

Maracuja

20. 07. 2016

Mučenka jedlá neboli MaracujaAnglický název je passion fruit, ale u nás ji říkáme maracuja. Proč se ale označuje jako Mučenka? Rostlina má totiž květy, které jsou velmi podobné trnové koruně, kterou měl Ježíš Kristus. Rostlina má 10 okvětních líst...

Květinová kuchařka - Jedlé kvítí a býlí na vaření i zdobení

Květinová kuchařka - Jedlé kvítí a býlí na vaření i zdobení

19. 07. 2016

Objevte nové chutě a vůně prostřednictvím jedinečných receptů s jedlým kvítím a býlím, které váš talíř promění v malířské plátno plné lákavých barev a tvarů. Sběr květů bude díky věrným ilustracím herbáře, který je spolu s receptovou částí přeh...

Pečené jablečné růžičky

Pečené jablečné růžičky

19. 07. 2016

Když už chcete hřešit, tak občas zkuste připravit dezert i z něčeho zdravého, třeba z jablek. Chcete návštěvu překvapit něčím jiným než obyčejným štrůdlem? Připravte jim jablečné růže. Nebojte se. Vůbec to není složité. Stačí se jen držet návodu a...

Odpalované těsto neboli “pâte à choux”

Odpalované těsto neboli “pâte à choux”

18. 07. 2016

Pokud jste odpalované těsto ještě nepřipravovali a bojíte se, že ho pokazíte, nemějte strach. Stačí se jen držet návodu a určitě se vám to podaří. ZajímavostiZ odpalovaného těsta vzniká spousta luxusních moučníků jako například Croquembouche, což ...

Jahodové dortíky

Jahodové dortíky

15. 07. 2016

Těmto jahodovým dortíkům zaručeně neodoláteJe sice léto a vy si chcete svou dokonalou postavu uhlídat, ale mělo by se užívat se vším všudy. Sladké nemusíte zavrhnout, stačí se jen hlídat, abyste ho nesnědli příliš. Občas v malých dávkách nějaká ta...

Mascarpone se hodí nejen do dezertů

Mascarpone se hodí nejen do dezertů

14. 07. 2016

Jedná se o čerstvý krémový sýr, který se vyrábí z kravského mléka a poprvé ho ochutnali již v 16. století v Itálii. Většinou se používá pro přípravu sladkých pokrmů - především dezertů. Mascarpone si většina lidí spojuje s pravým italským dezertem...

Ústřice - luxusní pochoutka

Ústřice - luxusní pochoutka

13. 07. 2016

Jak jistě víte, ústřice jsou mořské plody, jenž jsou ukryté ve 2 skořápkách. Pokud jste opravdový gurmán, jistě víte, že se jedná o delikatesu, ve které je obsaženo mnoho zdraví prospěšných vitamínů a minerálů - železo, jód, draslík, vápník, vitam...

RAW pro zdraví a krásu - Kuchařka Jitky Adamové

RAW pro zdraví a krásu - Kuchařka Jitky Adamové

12. 07. 2016

Kuchařská kniha s obsáhlou teoretickou částí RAWpro zdraví a krásu je odpovědí na stále rostoucí trend syrové, nebo také živé či raw stravy. Autorka Jitka Adamová prostřednictvím jednoduchých receptů na polévky, hlavní jídla, dezerty a nápoje uk...

Červená řepa - prevence rakoviny

Červená řepa - prevence rakoviny

12. 07. 2016

Původně se tato zelenina pěstovala ve Středomoří, ale dnes ji najdete po celé Evropě. Ve starověku konzumovali pouze její mladé listy, které se jí dodnes. Přidávají se do salátů, polévek a upravují s podobně jako špenát. Z listů se dá také vyrobit...

Připravte si domácí tvaroh

Připravte si domácí tvaroh

11. 07. 2016

Je to skvělá dietní surovina, která nám nejen chutná, ale má také léčivé účinky. Tvaroh se řadí mezi několik málo potravin, které jsou univerzální a všestranně využitelné. Doporučuje se těm, kteří se snaží zhubnout. S tvarohem vás už nebude trápit...

Míchané nápoje s tequilou

Míchané nápoje s tequilou

08. 07. 2016

Obzvlášť v létě si rádi pochutnáváme na míchaných nápojích. Můžete si je připravit v mnoha barevných provedeních a jejich složení můžete kdykoliv pozměnit. Dnes si připravíme koktejly, ve kterých nemůže chybět tequila.Long Island Iced TeaJak vznik...

Červnový Brandnoozbox

Červnový Brandnoozbox

08. 07. 2016

Léto nám před pár dny dorazilo a s ním i červnový Brandnooz box. Školákům začínají prázdniny, rodiče si na dva měsíce na chvíli odpočinou od školního shonu a brzkého ranního vstávání, a užijí si nejen s dětmi zaslouženou dovolenou. Pokud se chystá...

Na čem grilujete vy?

Na čem grilujete vy?

07. 07. 2016

Pokud víte, že budete chtít grilovat na dřevěném uhlí, musíte zvolit ten správný typ grilu. Ne všechny jsou přizpůsobeny pro dřevo, brikety, lávové kameny a podobně. Existují také plynové a elektrické grily. Dokonce si můžete vybrat i vodní či par...

Kopřiva - tipy jak ji zpracovat

Kopřiva - tipy jak ji zpracovat

01. 07. 2016

Kopřiva dvoudomá v kuchyniJinak se jí také říká žahavka, žíhavka, prhlinka, velká kopřiva nebo žihlava. Kdysi se nacházela na území Evropy, následně se rozšířila do celého světa. Kopřiva je vytrvalý plevel, který můžete najít v blízkosti lidských ...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Zeleninové lečo na zavaření

Zeleninové lečo na zavaření

Papriky očistíme, vyndáme semínka a nakrájíme na nudličky. V kastrolu zahřejeme olej a dáme tam na cibuli p...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...