Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 10

5 bylin pro zdraví vašich jater

5 bylin pro zdraví vašich jater

20. 11. 2015

Předvánoční doba vybízí k očistě těla, která může s vašim tělem udělat doslova zázraky. Zkuste v tomto čase detoxikovat své játra a připravit je tak na vánoční hodování, plné tučného jídla a alkoholu. Ostropestřec mariánskýBylina, která se vyznaču...

Kaki - exotická kráska plná zdraví

Kaki - exotická kráska plná zdraví

13. 11. 2015

Znáte kaki? Tato exotická pochoutka se u nás objevuje pouze dva měsíce v roce. Zhruba od poloviny října do poloviny prosince. V této době je i cenově dostupná a tak by byla škoda ji neochutnat.  Co je kaki a odkud pochází? Vypadá jako or...

5 potravin, které nás udrží v kondici nejen na podzim

5 potravin, které nás udrží v kondici nejen na podzim

10. 11. 2015

Podzim je v plném proudu a častěji nás, než kdykoliv jindy, napadají různé viry a bakterie. Do našeho jídelníčku by jsme proto měli zařadit potraviny, které jsou známé svými zahřívacími účinky pro lidské tělo a vyhnout se tak případnému ...

Podzimní Brandnooz box dorazil!

Podzimní Brandnooz box dorazil!

04. 11. 2015

Babí léto je v plném proudu a k nám do redakce dorazil očekávaný říjnový Brandnooz box. Netrpělivě jsme očekávali novinky, které budeme moci ochutnat. Určitě oceňuji, že po dlouhé době box obsahoval produkty k vaření a k pečení. Dny jsou čím ...

Je čas vyrazit na šípky

Je čas vyrazit na šípky

27. 10. 2015

Vyzrajte na nachlazení či chřipku a udělejte si na zimu zásobu vitamínu C. Stačí vyrazit do přírody a nasbírat šípky. O čem je řeč?Jsou to plody růže šípkové, které rostou volně v přírodě. Najdete je podél silnic i lesních cest. Jedná se o sk...

Zázvor - přírodní všelék

Zázvor - přírodní všelék

19. 10. 2015

Trpíte nevolností, trápí vás viróza nebo toužíte rychleji zhubnout? V tom případě byste se měli blíže seznámit se zázvorem. Co je zázvor? Je to vytrvalá tropická rostlina, pocházející z jihovýchodní Asie. Jako koření nebo dochucovadlo se...

Horké nápoje pro zahřátí

Horké nápoje pro zahřátí

14. 10. 2015

Podzim se přihlásil o slovo. Svými nízkými teplotami a sychravým počasím. Musíme se více oblékat, také kolem nás krouží spousta bacilů, ať už v práci či v dopravním prostředku. I v chladném počasí nesmíme zapomínat na dostatečné množství teku...

Recenze k zářijovému Brandnooz boxu

Recenze k zářijovému Brandnooz boxu

12. 10. 2015

Odměňujeme také naše věrné čtenáře dárky z Brandnooz boxu. Tentokrát přinášíme recenzi čtenářky Jany, která se "vrhla" na ochutnávání novinek ze zářijového Brandnooz boxu.Měla jsem možnost ochutnat nový zářijový Brandnooz box. Byl opět plný n...

Ořechy - zdravý balzám pro nervy

Ořechy - zdravý balzám pro nervy

12. 10. 2015

Podzim je tady. Se všemi jeho krásami jako je poletování barevných listů ze stromu, ale i se svými rozmary v podobě sychravého počasí, které s sebou přináší nepříjemnou únavu a oslabený organismus. Tělo potřebuje na podzim zvýšenou péči, aby bylo...

Nedoceněné luštěniny

Nedoceněné luštěniny

12. 10. 2015

Hrách, čočka, fazole - jedním slovem luštěniny. V naší kuchyni patří bohužel mezi neprávem opomíjenou potravinu, která se na talířích objevuje jen zřídka. Přitom byly nezbytnou součástí jídelníčku našich předků. Proč je tedy konzumujeme tak m...

Skořice oblíbené koření i lék

Skořice oblíbené koření i lék

28. 09. 2015

Skořice jako koření a současně léčivá bylina je známá lidstvu již po staletí. Pochází z aromatické kůry skořicovníku, dosahujících výšku až deseti metrů. Tento tropický stále zelený strom se pěstuje v oblastech tropického a subtropického pásma, al...

Potraviny, které vás zahřejí

Potraviny, které vás zahřejí

25. 09. 2015

Příchod podzimu přináší s sebou i nástup chladnějšího počasí. Odkládáme letní oblečení a balíme svá těla do stále teplejších svetrů a kabátů. Co ale zkusit se zahřát také správně zvolenou stravou?Zatímco v létě konzumujeme spíše potraviny, které ...

Goji - klenot čínské medicíny

Goji - klenot čínské medicíny

22. 09. 2015

Jste ve stresu, přemáhá vás únava? Potřebujete doplnit vitamíny? Dejte si Goji neboli kustovnici čínskou.  Co je Goji a kde se vyskytuje? Jsou to žlutooranžové až červené plody keře kustovnice čínské. Zdánlivě připomínají plody šípku.&nb...

Dýně - královna podzimu

Dýně - královna podzimu

17. 09. 2015

Horké léto je za námi, pomalu přichází podzim a s ním i čas dýní. Dýně všech možných tvarů a druhů začínají plnit obchody i farmářské trhy. Tato zelenina se výborně hodí pro podzimní sychravé dny. Dýně patří mezi druhy tykvovité. Jejími příbu...

Zdraví na dosah ruky

Zdraví na dosah ruky

15. 09. 2015

Říkáte si jak můžeme mít zdraví na dosah ruky? Obyčejné jablko utržené právě ze stromu vám jej přinese. Jabloň je typickým běžným stromem, který najdete skoro v každé zahradě. Vězte, že i obyčejné jablko má svou kouzelnou moc. Tajemství ...

Recenze našich čtenářů k srpnovému Brandnooz boxu

Recenze našich čtenářů k srpnovému Brandnooz boxu

11. 09. 2015

I naši čtenáři měli možnost ochutnat některé novinky ze srpnového Brandnooz boxu. Jejich recenze vám právě přinášíme. Mile nás překvapilo, že se podělili o své chuťové zážitky. Jsme velmi rádi, že čtenáři neustále hledají potravinové novinky ...

Proč používat lahůdkové droždí

Proč používat lahůdkové droždí

09. 09. 2015

Víte, co je to lahůdkové droždí neboli Tebi? Už jste o něm slyšeli? Já jsem ho objevila teprve nedávno, ačkoli ho znaly a používaly už naše babičky. Pojďme si o něm něco říct.  Co je Tebi a co obsahuje? Lahůdkové droždí není to klasické,...

Jak si zlepšit imunitu

Jak si zlepšit imunitu

09. 09. 2015

Přechod z teplého letního počasí do podzimních chladivých dnů sebou nese častější nachlazení, chřipky nebo angíny. Je to období, kdy příroda hraje všemi barvami a slunečních paprsků, které zahřejí, nám čím dál více ubývá. Proto s příchod...

Konec prázdnin s Brandnooz box!

Konec prázdnin s Brandnooz box!

07. 09. 2015

Po měsíci se k nám opět dostal nový Brandnooz box. Tentokrát srpnový, který jsme netrpělivě očekávali.  Jaké dobroty v sobě skrývá? Jeho obsah nás opět nezklamal. I když tentokrát obsahuje více výrobků pro děti, pochutnají si jistě i ostatní....

Co ukrývá hroznové víno?

Co ukrývá hroznové víno?

04. 09. 2015

Víte, že vinná réva patří mezi nejstarší kulturní rostliny pěstované člověkem? Lidstvo její plody využívá pro svou obživu již několik tisíc let. Bobule vinné révy mají různou barvu - od zelené, zelenožluté, po červenou až tmavofialovou. Konzumují ...

Čím nahradit cukr

Čím nahradit cukr

04. 09. 2015

Kdo z nás nemá rád sladké dobroty, které si s chutí každý z nás dopřeje? Měli bychom si ale položit otázku, kterému cukru dát vlastně přednost? Pravdou je, že cukr obsahuje energii, kterou potřebujeme k přežití, ale nadměrná spotřeba způsobuj...

Není ocet jako ocet

Není ocet jako ocet

02. 09. 2015

Když se řekne ocet, všichni víme, o čem je řeč. Používá se už po celá staletí. Do našich spižíren neodmyslitelně patří stejně jako mouka, cukr nebo olej. Je výbornou chuťovou přísadou při přípravě různých pokrmů a pomocníkem při konzervování zelen...

Čím dochutit kávu?

Čím dochutit kávu?

01. 09. 2015

Pryč jsou ty časy, kdy jsme kávu dochucovali jen mlékem a cukrem. Dnešní doba nám nabízí spoustu možností jak si kávu vylepšit. Rum Ano, jedná se o typické dochucení kávy. Skvělé je doplnit do kávy s rumem ještě med a získáme t...

Různé druhy kávy

Různé druhy kávy

01. 09. 2015

V následujícím článku budu psát o tom, jaké jsou nejznámější druhy kávy a jak by správně měly vypadat a jak by se měly připravovat.  CappuccinoCappuccino je klasický kávový nápoj, který se skládá pouze z kávy a pěny. Množství kávy je 150 ml....

Paleo strava

Paleo strava

28. 08. 2015

Mnozí z vás jistě nějakou dietu vyzkoušeli či prošli určitým stylem stravování. Ráda bych vám přiblížila Paleo kuchyni, která představuje zdravou a pestrou formu stravování. Je označována za stravu doby kamenné, protože trávicí systém lidí je přiz...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule n...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...