Jak si připravit pravou domácí limonádu?

Zapomeňte na kupované sirupy i předražené limonády v bistrech. Raději to zkuste pěkně podomácku – je to snazší, než si myslíte. Máme pro vás inspiraci na klasiku i neotřelé limonádové kreace.

Jak na domácí limonádu

Homemade limonádu můžete připravit několika způsoby. Nejsnazší je naházet všechny ingredience do džbánuJak si připravit pravou domácí limonádu? a zalít je vodou – získáte tím osvěžující letní drink s jemným nádechem chuti. Tenhle způsob přípravy se hodí na citrusy, okurku nebo maliny, které můžete nejprve trochu pomačkat. Taková limonáda neobsahuje cukr, takže ji můžete vesele popíjet celý den a bez výčitek ji nalít i svým dětem.

Při druhém způsobu přípravy se používá cukrový rozvar (svařte 500 g třtinového cukru a 500 ml vody do hustého sirupu), do kterého se přidají další suroviny. Rozhodně vyzkoušejte limonádu s rozmarýnem! Přidejte tři velké snítky do ještě horkého rozvaru a nechte minimálně přes noc v chladu vylouhovat. Podobně můžete postupovat s bio citrony nebo bio pomeranči. Místo rozmarýnu můžete použít i levanduli či šalvěj. Doporučujeme pak přecedit přes plátýnko. Skladujte v lednici v uzavřené nádobě.

Jak si připravit pravou domácí limonádu? Třetí postup spočívá ve svaření ovoce – přibližně z kila jahod a 200 g cukru získáte půl litru základu pro limonádu. Ovoce (borůvky, meruňky, maliny, ostružiny…) rozmačkejte, zalijte 200 ml vody a nechte hodinu vařit na mírném ohni. Pak přeceďte přes plátýnko a do šťávy vmíchejte cukr, svařte asi pět minut a nalijte do čistých sklenic. Pokud láhve zavaříte (jako džem), vydrží vám zhruba půl roku.

Čtvrtou možností je nechat v sirupu i kousky ovoce, přidat bylinky, nezavařovat a spotřebovat zhruba do týdne. Sirup skladujte v lednici, aby vám nezačal kvasit.

přidejte na:
BB

08. 08. 2022

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář