Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 14

Světový den ledového vína 2013

Světový den ledového vína 2013

30. 08. 2013

A máme tady opět pátek, což znamená, že pro jsme pro vás připravili další gastronomický tip na víkend. Tento víkend se v Lednicko-valtickém areálu uskuteční již 3. ročník mezinárodní soutěže „Světový den ledového vína“. Soutěž spočívá ve výběru ...

Předposlední prázdninový víkend ve znamení švestek!

Předposlední prázdninový víkend ve znamení švestek!

23. 08. 2013

Užijte si předposlední prázdninový víkend na maximum - VIZOVICKÉ TRNKOBRANÍ je tady!   Připraveny jsou pro vás všelijaké trnkové speciality, mezi nimiž nechybí ani švestkové knedlíky, povidla, omáčky k masu, sušené a nakládané ...

Propijte se ke zdraví!

Propijte se ke zdraví!

20. 08. 2013

V dnešní uspěchané době se většina lidí dopuje různými prostředky pro zvýšení výkonnosti, pozornosti a doplňky stravy pro předcházení různým chorobám. Všechny tyto prostředky, které do sebe dennodenně dostáváme, nás stojí spousty peněz a také půso...

FOODPARADE 2013 – festival jídla a pití

FOODPARADE 2013 – festival jídla a pití

15. 08. 2013

Škola vaření Chefparade pořádá již třetí ročník festivalu Foodparade, jehož letošní NOVINKOU je amatérská kuchařská soutěž I Love Food. Soutěž startuje 8. 8. 2013 a její finále proběhne a vyvrcholí přímo na festivalu. Soutěžící mají za ú...

Tvarůžky provoněný víkend!

Tvarůžky provoněný víkend!

13. 08. 2013

Milovníci sýrových specialit pozor! V Olomouci si pro vás připravili tradiční Tvaružkovy hode již na tuto sobotu 17.08.2013. A o co vlastně jde? Jedná se akci věnovanou vyhlášené olomoucké specialitě - tvarůžkům, zvaným také syrečky...

Tip na víkend pro milovníky piva!

Tip na víkend pro milovníky piva!

08. 08. 2013

Stále ještě nemáte plán na víkend? Máme pro Vás jedinečný tip. V sobotu 11.08.2013 se v areálu Hobbyparku Petra Bezruče uskuteční již 5. ročník pivních slavností. Milovníci chmelového moku určitě ocení nabídku 60 druhů točených piv....

Festival FOODPARADE 2013 se vrací na Zámek Troja

Festival FOODPARADE 2013 se vrací na Zámek Troja

01. 08. 2013

Již třetí ročník festivalu jídla a pití Foodparade se uskuteční 7. a 8. září 2013 v krásných zahradách zámku Troja.Foodparade přináší lidem radost ze společného setkání a zážitku ze skvělého jídla.Představí známé pražské restaurace a jejich šéfkuc...

Balony nad hradem Bouzov

Balony nad hradem Bouzov

30. 07. 2013

Přijďte zažít balonové létání a ochutnat Hanáckou kyselku a mošty VitaminátorNebe nad hradem Bouzov v Olomouckém kraji se v závěru srpna každoročně rozzáří stovkami barev při oblíbené slavnosti balónového létání s titulem „Balóny nad hradem“. Neji...

Značka BANQUET

Značka BANQUET

29. 07. 2013

Jsme velmi rádi, že Vám můžeme představit značku domácích potřeb BANQUET, která představuje kompletní sortiment pro přípravu jídel a nápojů, stolování, skladování surovin i hotových jídel. V nabídce najdete více než 2000 produktů a svoji nabídku z...

Udělejte si jasno o mýtech o mléce

Udělejte si jasno o mýtech o mléce

25. 07. 2013

Téměř o každé potravině se nepíše jen v pozitivním duchu, ale vždycky se najde i něco negativního. To platí i pro mléko. Důvodem mohou být vlivy východní filozofie a čínské medicíny, které k nám pronikají.Mezi laickou veřejností koluje častý názor...

Osvěžte se v létě mlékem a  mléčnými výrobky

Osvěžte se v létě mlékem a mléčnými výrobky

08. 07. 2013

Léto je tady! Nejenže nastává čas dovolených, ale také se nám díky příznivějšímu počasí mění i chutě. Málokdo by si dal v teplém slunečném dni třeba steak nebo bramborový salát.V nejbližších dnech bude v našich jídelníčcích nejspíše převládat...

Pozor, laktózová intolerance není totéž co alergie na mléko!

Pozor, laktózová intolerance není totéž co alergie na mléko!

04. 07. 2013

Nesnášenlivost laktózy patří mezi nejběžnější zdravotní obtíže související s příjmem potravy, konkrétně mléka. Někdo se ale může mylně domnívat, že laktózová intolerance znamená to samé co alergie na mléko. Tyto dvě nepříjemnosti se ale od sebe v ...

Vyzkoušejte nejstarší recepty na ledové čaje

Vyzkoušejte nejstarší recepty na ledové čaje

03. 07. 2013

Ledové čaje, kdo by je dnes neznal. V horkých letních dnech přijdou k chuti. Nejsou přeslazené a díky své jemné ovocné chuti a příjemné teplotě dokonale osvěží. Kde mají své kořeny a liší se první recepty od těch, které známe? Nejstarší zmínk...

Trattorie Mercato mění gastronomické sny ve skutečnost

Trattorie Mercato mění gastronomické sny ve skutečnost

01. 07. 2013

Stejně jako francouzské bulváry žily kdysi pražské Holešovice čilým společenským životem. Ve vyhlášené Pražské tržnici se potkávali mistři svého řemesla i nadšení laici, které spojovalo jediné - vášeň pro dobré jídlo. Na původní tradici se nyní sn...

Jaroměřický tvaroh – významný zdroj bílkovin bez „éček“

Jaroměřický tvaroh – významný zdroj bílkovin bez „éček“

28. 06. 2013

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o tvarohu (ale báli jste se zeptat)Tvaroh patří mezi výjimečné potraviny. Je významným zdrojem bílkovin, nezbytných pro růst svalové hmoty, zároveň však má relativně nízkou energetickou hodnotu. Výborně zasytí, př...

Junior Carving Cup 2013

Junior Carving Cup 2013

26. 06. 2013

Již pojedenácté se sjeli nejlepší a nejaktivnější junioři do Třebíče na mezinárodní soutěž JUNIOR CARVING CUP ve vyřezávání ovoce a zeleniny. Řezbářské klání probíhalo v rámci Junior Show, kterou organizuje HŠ Třebíč. Carvingovou část pořádá ve sp...

Vařte s Thermomixem

Vařte s Thermomixem

21. 06. 2013

Zdá se vám, že vaše kuchyň je plná zbytečných mixérů, hnětačů, mlýnků, hrnců i pánviček? Tak ji trochu provzdušněte a zbavte se některých přístrojů, které jen zabírají místo. Ruku na srdce, jak často je používáte? Máme pro vás výborný tip, jde o T...

Borůvkový ráj při Borůvkobraní v Bor(ůvk)ovanech

Borůvkový ráj při Borůvkobraní v Bor(ůvk)ovanech

21. 06. 2013

BORŮVKOBRANÍ - Borovany u Českých Budějovic, 13. a 14. 7. 2013 -  IX. ročník gastronomicko-kulturní akce.Lesy v okolí Borovan ukrývají modré bohatství. Tento poklad si místní už několik let nenechávají pro sebe, a tak i letos má v kulturním k...

Pochutnejte si na mléčných výrobcích i s laktózovou intolerancí

Pochutnejte si na mléčných výrobcích i s laktózovou intolerancí

19. 06. 2013

Možná se domníváte, že si kvůli nesnášenlivosti laktózy nemůžete dopřávat žádné mléčné výrobky. Ale opak je pravdou. Bylo by rozhodně velkou chybou výrobky z kravského mléka ze stravy vyloučit, neboť našemu tělu dodávají nenahraditelné nutriční lá...

Ty nejlepší potraviny, které vás ochrání před sluncem

Ty nejlepší potraviny, které vás ochrání před sluncem

17. 06. 2013

Že už si ani nepamatujete, kdy jste pro věčný déšť zahlédli sluníčko, a tudíž je nějaká opalovací příprava zbytečná? Omyl. Zcela jistě nás čekají azurové dny, i když se to teď při pohledu z okna nezdá. A určitě si je budete chtít dosyta užít – teh...

Přichází sezóna slunečních brýlí a chlazených koktejlů!

Přichází sezóna slunečních brýlí a chlazených koktejlů!

13. 06. 2013

Ochutnejte Šťavnaté léto v podání špičkových šéfkuchařů.Šťavnaté léto? To jsou čerstvé jahody, maliny, angrešt a další sezónní suroviny. Šťavnaté ale nemusí být nutně jen ovoce a zelenina. Co byste řekli například na šťavnatý steak na grilu a k to...

Keramické pánve

Keramické pánve

10. 06. 2013

Proč právě keramickou pánev? V čem spočívají její výhody?Na trhu je široká nabídka různých druhů pánví z mnoha materiálů, tak proč zvolit zrovna pánev keramickou?Keramické pánve mají velmi odolný skelet z tlakově litého hliníku, který je na vnitřn...

Rychlé večeře, kterých se nepřejíte

Rychlé večeře, kterých se nepřejíte

04. 06. 2013

„Co mám zase vařit?“ Běžná otázka, kterou si kladou lidé (většinou ženy) cestou z práce. Aby to bylo jídlo na přípravu nenáročné, výživné, všichni si na něm pochutnali a ještě vypadalo originálně – žádná jednotvárná šlichta všedního dne. Jak vyřeš...

Dobrý sýr není žádná věda

Dobrý sýr není žádná věda

31. 05. 2013

Jaroměřická mlékárna jde cestou kvality a tradičních postupůSkutečně víte, co jíte? U výrobků Jaroměřické mlékárny se žádných nepříjemných překvapení bát nemusíte. Její tvarohy, sýry a pomazánková másla se vyrábějí tradičními postupy výhradně z do...

Češi dávají spropitné do 10 %, nejvyšší bylo 24 tisíc korun

Češi dávají spropitné do 10 %, nejvyšší bylo 24 tisíc korun

29. 05. 2013

Hosté českých restaurací dávají podle průzkumu rezervačního systému Alakarte.cz spropitné nejčastěji ve výši 5 až 10 % z celkové útraty. Většina restauratérů nechává spropitné svým zaměstnancům a pozitivní je, že pro většinu z nich je spropitné př...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule n...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...