Nakopněte svůj metabolismus 3x jinak

Trápí vás kila navíc? Pak se možná potýkáte s pomalým metabolismem, který je třeba pořádně nastartovat! Že nevíte, jak? Nevadí, máme pro vás tři tipy, které vaše tělo dají do pohybu a pomohou mu lépe spalovat.

Zázrak zvaný CHILLI

Pálivé potraviny jako chilli pomáhají proti bolesti kloubů, podporují trávení a působí proti chřipce a nachlazení. Navíc pomáhají podporovat metabolické funkce a spalovat přebytečný tuk. Zařaďte tedy do svého jídelníčku koření jako jsou chilli, kajenský pepř, kari, ale třeba i zázvor.

SKOŘICENakopněte svůj metabolismus 3x jinak

Skořici si většina lidí spojuje s vánočními svátky, ale její využití v kuchyni má mnohem víc benefitů!

Stačí pouze jeden gram skořice denně a brzy začnete pociťovat její zázračné účinky. Přidejte si skořici do jogurtu nebo kaše a metabolismus začne pracovat rychleji.

SPÁNEK

Nedostatek spánku ovlivňuje funkci hormonů, které mají na metabolismus obrovský vliv. Pokud nemáte pravidelný spánek alespoň 6–8 hodin denně, nevytvoří se vám dostatečně vysoká hladina hormonů, které mají na starosti pocit sytosti a ukládání tuků.

Neodpočaté tělo si navíc říká o zvýšenou dávku cukrů – můžete se tedy dostávat do stavů zvýšené chuti na sladké, a to vám ve vašem snažení zrovna nepomůže. Dalším důležitým faktorem je také kvalita spánku – nejvíce vašemu organismu prospěje spánek ve vyvětrané místnosti, v úplné tmě, bez zbytečného záření.

přidejte na:
BB

20. 05. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář