Vybavení do kuchyně: Jak vybrat formu na bábovku?

Rozhodli jste se rozšířit výbavu své kuchyně? Pak by se vám mohl hodit náš malý rádce, který vás seznámí se základními druhy forem na pečení. V dnešním dílu se například dozvíte, jaké druhy forem na pečení existují a jaké jsou jejich výhody/nevýhody.

Nabídka zboží na internetu je neuvěřitelně rozsáhlá, a proto je občas komplikované vybrat pro sebe nejvhodnější variantu. Právě z toho důvodu jsme si pro vás připravili jednoduchého průvodce, který vám nezaujatě popíše aktuální nabídku forem na pečení.

FORMA NA BÁBOVKU

Bábovka je základ, který snad dovede upéct naprosto každý. Málokdo ale ví, že finální výsledek mnohdy určuje forma – ta totiž ve valné většině případů rozhoduje o tom, jestli vyklopíte trhanec nebo krásně tvarovanou delikatesu.

Rozdělení forem podle materiáluVybavení do kuchyně: Jak vybrat formu na bábovku?

  • Litinové
  • Kameninové
  • Keramické
  • Skleněné
  • Silikonové
  • Formy s teflonovým povrchem

Dříve neměly hospodyně moc na výběr, a proto pekly bábovky v litinových a kameninových formách. Ty však bývají poměrně dost těžké a špatně se s nimi manipuluje. Na druhou stranu se v nich teplo přelévá rovnoměrně, a tak se nemusíte bát, že by byl střed bábovky nedodělaný.

Dnes se více těší oblibě formy silikonové nebo s teflonových povrchem, který se nemusí složitě vymazávat tukem a vysypávat moukou. Pokud navíc patříte mezi začátečníky v kuchyni, potěší vás i nižší pořizovací cena a snadná údržba.

Poslední možnost nabízí keramická forma, která stejně jako kameninová verze, rovnoměrně rozlévá teplo a výsledná bábovka je krásně křupavá. Tuto formu však nedoporučujeme dávat do myčky nádobí (hrozí poškození glazury).

TIP: Pokud se mytí v myčce nechcete vzdát, můžete zkusit skleněnou formu. Nezapomeňte ale, že je velmi křehká, vyžaduje důkladné vymazání a k dostání bývá většinou v základním tvaru.

přidejte na:
BB

22. 07. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář