Objevte blahodárné účinky angreštu

Léto je bohaté nejen na teplé a slunečné počasí, ale také na zajímavé suroviny, jako je například angrešt. Ten se těší vysoké oblibě v přírodním léčitelství, kde pomáhá v boji proti kožním onemocněním, dělají se z něj očistné kůry či omlazující pleťové masky.

Angrešt se v České republice těší poměrně velké popularitě. Dnes je známo více než padesát druhů, které se odlišují svou velikostí, barvou a výrazností.

LÉČIVÉ ÚČINKY ANGREŠTU

Vysoký obsah vitaminů

Přírodní léčitelé milují angrešt hlavně pro jeho očišťující účinky. Díky vysokému obsahu vlákniny, zejména pektinu, při trávení odbourává veškeré toxické látky, které do těla nepatří. Spolu s provitaminem A má navíc hojivou sílu, mírní záněty a neutralizuje střevní prostředí.

KřemíkObjevte blahodárné účinky angreštu

Každá bobule angreštu obsahuje bohaté množství křemíku, který zajišťuje pevnost tkání a zbavuje tělo těžkých kovů. Díky pravidelné konzumaci křemíku posílíte stěny buněk a vazivové tkáně, což je obzvlášť důležité v případě, že máte genetickou predispozici k cévním onemocněním.

Vhodné i pro těhotné ženy

Obsah kyseliny listové, vitaminu C a tryptofanu (látky, která zajišťuje tělu serotonin) pomáhá k pozitivnímu rozvoji zdravého organismu a je tedy vhodný i pro těhotné ženy.

Angrešt nejen do kuchyně

Blahodárné účinky angreštu však nemusíte aktivovat pouze jeho konzumací. Boubelaté ovoce můžete směle použít i pro vytvoření omlazující masky! Její příprava je velice snadná. Jednoduše rozmělníte plody ovoce tak, aby z nich vznikla krémová konzistence. Tu si poté rozetřete po obličeji (aplikujte na vyčištěnou pleť), necháte působit a poté smyjete vlažnou vodou.

Využít se dají i listy

Na angreštu je vynikající to, že se kromě plodů dají využít i jeho listy. Ty například zmírňují svědění, podráždění a otoky. Pokud si z nich navíc připravíte odvar, můžete je použít i do koupele.

přidejte na:
BB

03. 08. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář