Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 13

Tip na recept podle Gurmetu

Tip na recept podle Gurmetu

01. 08. 2014

Tip na recept na měsíc srpen podle kalendáře k časopisu Gurmet.Tentokrát nám doporučují italský dezert Semifreddo. Tato italská lahůdka má nejen libozvučné, ale i popisné jméno, které se dá přeložit jako "polozmrzlé". Zastavila se totiž v půl...

Tipy na víkend

Tipy na víkend

28. 07. 2014

Přiblížila se nám půlka prázdnin a leckdo z nás jistě přemýšlí, kam kromě dovolené ještě vyrazit. K tomu by Vám mohli pomoci naše víkendové tipy na výlet nejen za dobrým jídlem.Celé léto probíhá festival "Léto otevřených sklepů v Pavlově". Jedná s...

Chlazené potraviny = čerstvé potraviny

Chlazené potraviny = čerstvé potraviny

26. 06. 2014

Existuje necelé jedno století, ale nikdo si bez ní nedokáže představit život, stala se nedílnou součástí každé domácnosti a nás všech. A proč tomu tak je? Je to uspěchanou dobou, stylem života nebo jen náročností lidské existence? Koluje o ní něko...

Radegast odhalil nové pivo!

Radegast odhalil nové pivo!

25. 06. 2014

Pivovar Radegast právě dnes představil na tiskové konferenci nový druh svého piva. Pokud jste milovníky hořkého moku, jenž je chlebem národa našeho, nenechte si ujít příležitost jej vyzkoušet!!! Abychom Vás neochudili o žádné informace, dovolujeme...

Ostrava černá pivu je věrná!

Ostrava černá pivu je věrná!

04. 06. 2014

Už tuto sobotu 7. 6. 2014 to vypukne! V areálu pivovaru Ostravar se uskuteční dlouho očekávané a mezi lidmi velmi oblíbené Slavnosti pivovaru Ostravar. Ani letos nebudou chybět hvězdy hudební scény a úžasně vychlazené půllitry.Již 14. r...

Známe řešení pro spokojenou rodinu: Nová chladnička Samsung Food ShowCase

Známe řešení pro spokojenou rodinu: Nová chladnička Samsung Food ShowCase

01. 06. 2014

Pokud patříte mezi ty, kteří mají vysoké nároky na výběr ledničky, nebo mezi ty, jimž není elegance a maximální péče o potraviny cizí, máme pro vás v Electro Worldu řešení. Revoluční novinka Samsung Food ShowCase by neměla chybět v žádné mode...

Den dětí se skvělou snídaní

Den dětí se skvělou snídaní

28. 05. 2014

Už jste přemýšleli nad tím, čím potěšíte své ratolesti na Den dětí? Nemáme teď na mysli dárky nebo návštěvu ZOO. Zpestřit den jim můžete ihned po probuzení, a to výbornou a zároveň zdravou snídaní. Nic snad nepotěší děti k snídani víc, než palačin...

Den matek

Den matek

09. 05. 2014

Teprve před chvílí nám skončily svátky jara – Velikonoce, ale ani jsme se nenadáli a je tady další důvod k oslavě, tentokrát Den matek. Tento svátek připadá již tradičně na druhou květnovou neděli, což je pro většinu z nás den volna, a tak by...

Dárky s nápadem

Dárky s nápadem

11. 04. 2014

Nákup dárků k narozeninám (ale i k jiným příležitostem) není vždy jednoduchou záležitostí. Ne vždy vám oslavenec prozradí, po čem jeho srdce tajně touží, nebo co by potřeboval. Bloudění po obchodech a vymýšlení originálního a zároveň pra...

Kuchařka pro dceru - 4. vydání

Kuchařka pro dceru - 4. vydání

02. 04. 2014

Kuchařka pro dceru (nebo i sestru, snachu, vnučku či přítelkyni) je kamarádka pro všechny dívky, které prošly kuchyní svých matek takřka nepoznamenány. Co teď? Jak se naučit vařit dobře a s chutí? Jak překonat nástrahy složitějších jídel a do...

Zdravá snídaně pro celou rodinu

Zdravá snídaně pro celou rodinu

02. 04. 2014

Začít ráno zdravou snídaní, která vám a vašim blízkým bude opravdu chutnat, není zase až tak složité, ať máte chutě jakékoliv. Limitující je většinou čas, ale v případě ovesných snídaní od Emco  můžete na jakoukoliv delší přípravu zapome...

Nemáte plán na víkend?

Nemáte plán na víkend?

14. 03. 2014

Víkend již klepe na dveře, a přestože předpověď počasí není příznivá, sedět doma určitě nemusíte. Pokud se Vám nechce vyrazit do hor, navštivte nějakou z gastronomických událostí, kterých se tento víkend uskuteční opravdu mnoho:  Zl...

Recenze kuchařky JEZTE ČESKY

Recenze kuchařky JEZTE ČESKY

13. 03. 2014

„Pojďme se řídit podle přírody a využívat množství surovin, které máme nadosah. Jakmile začne jaro, je radost vařit. Léto a podzim nám naservírují nespočet možností a v zimě si můžete připravovat třeba husté horké polévky. Je mnoho surovin, se kte...

Příběh za knihou JEZTE ČESKY

Příběh za knihou JEZTE ČESKY

09. 03. 2014

I když jsme se při přípravě této knihy inspi­rovaly starými českými kuchařkami, nena­leznete v ní žádné výrazy jako „vraž tam kopu vajec a hroudu másla“. Těšit se může­te na jednoduché, chutné a sezónní recepty z čerstvých a lokálních surovin...

JEZTE ČESKY – rok v naší kuchyni

JEZTE ČESKY – rok v naší kuchyni

04. 03. 2014

Kniha JEZTE ČESKY je velmi populární kuchařkou, takže pokud jste o ní ještě neslyšeli, je právě na čase o ní něco zjistit. Abyste nemuseli vyhledávat na internetu, dovolujeme si vám ji představit:"Česká kuchyně, to nejsou jen omáčky, kne...

Valentýnské menu

Valentýnské menu

14. 02. 2014

Chcete-li ve svátek všech zamilovaných překvapit a potěšit svou drahou polovičku, není nic lepšího, než připravit mu příjemný večer. Ovšem než mu uděláte masáž či připravíte koupel, nezapomeňte ho pořádně nakrmit. Láska přece odjakživa prochází ža...

Uspořádejte nezapomenutelnou oslavu!

Uspořádejte nezapomenutelnou oslavu!

15. 01. 2014

Chystáte velkolepou svatbu, výroční firemní večírek či menší oslavu s přáteli? Potom při plánování určitě narazíte na otázku občerstvení. Každá příležitost si žádá své, a proto svatbu určitě neochudíte o výborné obědové menu, zatímco na oslav...

7 tipů na zdravé vaření

7 tipů na zdravé vaření

02. 01. 2014

Při hubnutí a udržování stabilní tělesné váhy je jedním z nejdůležitějších prvků správná, zdravá strava. Dobré rady jak se nejlépe stravovat nabízí take nutriční poradce Petr Fořt, který je expertem na zdravou výživu již více než 15 let ...

Praktické i esteticky zajímavé mlýnky na pepř a sůl

Praktické i esteticky zajímavé mlýnky na pepř a sůl

09. 12. 2013

Slánky, kořenky a pepřenky jsou dnes nedílnou součástí každé kuchyně i jídelny. Možná ještě zajímavějším řešením se ovšem mohou stát mlýnky na sůl a pepř. Proč takové tvrzení? A kde tyto výrobky seženete ve špičkovém provedení a zároveň levně? To ...

Pochoutky z grilu jako od Pohlreicha

Pochoutky z grilu jako od Pohlreicha

20. 11. 2013

Také rádi grilujete, ale už vám docházejí nápady na pochoutky, kterými byste pohostili své přátele? Nezoufejte! Nemusíte stále připravovat ten samý pokrm, nechte se inspirovat výbornými recepty na grilování. Ať už se rozhodnete pro rybu, kuřecí či...

Jak co nejlépe vyzrát na dochucování jídel?

Jak co nejlépe vyzrát na dochucování jídel?

11. 11. 2013

Bez nejrůznějších prostředků k dochucování jídel se neobejdete ani v kuchyni ani v jídelně. A to nemáme na mysli jen samotné ingredience, ale také výrobky, v nichž je budete přechovávat a následně používat. Zde je právě z této oblasti ně...

Víno jest poezií v láhvi

Víno jest poezií v láhvi

10. 11. 2013

Příšerná bolest hlavy, žaludek na vodě, nechutenství, zvracení a celková tělesná slabost patří k příznakům kocoviny. V případě, že jste předchozí den míchali všechny druhy alkoholu, nemůžete se divit. Pokud jste však pouze popíjeli víno,...

Svatomartinský víkend se blíží

Svatomartinský víkend se blíží

05. 11. 2013

Přestože to na sníh letos ještě nevypadá, příjezd svatého Martina se už nezadržitelně blíží. S tímto dnem jsou neodmyslitelně spjaty gastronomické hody.Typickým jídlem pro tento den je dozlatova upečená husička. K této tradici se vztahuj...

Kde sehnat špičkové zapékací formy?

Kde sehnat špičkové zapékací formy?

22. 10. 2013

Máte v plánu vyměnit stávající kuchyňské náčiní za nové? Co si takhle pořídit i kvalitní, praktické a designově zajímavé zapékací formy? Ptáte se kde a jaké? Pak pro Vás máme odpovědi. Kulinářské umění není pouze o dovednostech samotných kuch...

Vyhodnocení ankety "oblíbená kuchyně"

Vyhodnocení ankety "oblíbená kuchyně"

12. 09. 2013

V minulých týdnech probíhala na našem webu anketa o tom, jakou kuchyň upřednostňujete. Mnohé z vás asi nepřekvapí, že vítězem se stala naše, tedy česká kuchyně a v jejím závěsu náš východní soused - Slovensko. Česká kuchyně je velmi...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule n...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...