Začněte jíst švestky! Podpoříte tím vaše zdraví

Švestky patří k ovoci, které si většina lidí spojuje s ovocnými knedlíky nebo koláčem. Samy o sobě však mají hned několik výhod, proč se je hodí konzumovat i syrové.

Švestky patří k ovoci, které blahodárně působí hned na několika úrovních. Velké potěšení z nich budou mít ženy, které trápí pleť. Podle mnoha odborníků totiž švestková maska skvěle čistí a osvěžuje obličej. Velice populární je také švestkový ocet, který si jednoduše vyrobíte kombinací jablečného octa a švestek. V takovém případě jej můžete použít k posílení svých vlasů.

S čím dokážou švestky pomoci:Začněte jíst švestky! Podpoříte tím vaše zdraví

  • Jsou perfektní proti zácpě
  • Zlepšují trávení
  • Jsou příznivé na pleť, vlasy a nehty
  • Pomáhají na dnu
  • Chrání srdce a cévy

Z pohledu vitaminů se hodí jíst kvůli vitaminům A, který podporuje činnost očí, B a C. Zároveň mají vysoký podíl mědi a zinku. Velkým benefitem je i fakt, že rychle tlumí pocit hladu, a proto se hodí i ve chvílích, kdy potřebujete shodit pár nadbytečných kil. Jejich pravidelná konzumace zvyšuje odolnost vůči stresu. Málokdo navíc ví, že švestky obsahují účinné antioxidanty, díky čemuž odplavují negativní látky z těla, a naopak pomáhají zlepšit kvalitu imunitního systému.

Vyzkoušejte švestkové smoothieZačněte jíst švestky! Podpoříte tím vaše zdraví

Hledáte-li rychlou svačinu nebo snídani, doporučujeme sáhnout po smoothie. To švestkové si jednoduše připravíte ze švestek, banánu, mleté skořice a mléka (můžete použít i rostlinné).

Jak často švestky jíst?

Obecně se doporučuje jíst 100 gramů několikrát do týdne. Jakmile vás omrzí švestky dávat do knedlíků, můžete je vyzkoušet k masu nebo si je usušit. Dávejte ale pozor na obsah cukru. Ten je totiž u sušeného ovoce vyšší a stačí je jíst v porci do 30 gramů.

přidejte na:
BB

07. 10. 2021

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář