Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1dní 0h 30min , Čas vaření: 5min
Celkový čas: 1dní 0h 35min , porce

372 kalorií, 50.0g cukrů, 5.0g tuků, 11.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, sůl a máslo. Pomocí hrubé mouky vypracujeme tužší těsto, které zpracujeme na váleček, z něhož odkrojíme stejné dílky. Ty potom mírně roztáhneme a zabalíme do nich jednotlivé vypeckované švestky.
Knedlíky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 5 minut od doby, kdy knedlíky vyplavou na hladinu. Hotové knedlíky vyjmeme cedníkem, propíchneme špejlí, jehlicí na ražniči, nebo je rozkrojíme.

Bulb Tip k receptu

Posypeme mákem, tvarohem nebo perníkem a polijeme rozpuštěným máslem.

heleen1

16. 09. 2009, Recept navštíven: 4667x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, sůl a máslo. Pomocí hrubé mouky vypracuje...

Švestkové koláče

Švestkové koláče

Z droždí, cukru krupice a 250 ml vlažného mléka připravíme kvásek. Přidáme mouku, máslo, vejce, citrónovou ...

Švestkové kuřecí rolky

Švestkové kuřecí rolky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Cibulky očistíme, překrojíme na půlky a rozdělíme na připravené řízky sp...

Opravdu opilé švestkové kuličky

Opravdu opilé švestkové kuličky

Den předem naložíme švestky do rumu. Druhý den změklé švestky i s rumem rozmixujeme. Je lépe, když mixujem...

Zobrazit všechny podobné recepty k Švestkové knedlíky z bramborového těsta Link-arrow

Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Kdo by nemiloval "pukače" - do švestky jsem přidala kostku cukru. V kombinaci sypané mákem a polité máslem je výsledek velmi dobrý
Přidané ingredience: kostka cukru

02. 02. 2013, 07:13

planeta
Restaurant_star
oblíbený recept, knedlíky si posypeme strouhaným tvarohem, mňam

17. 02. 2014, 08:05

Přidat komentář
Ajaja
Když vypeckované, tak doporučuji do každé švestky vložit kostku cukru.

Ajaja 16. 01. 2010, 21:44

heleen1
Když jsou hodně sladké švestky, není ani potřeba.. občas dám do každé švestky malinko krystalu ...

heleen1 16. 01. 2010, 22:48

Ajaja
Ono vlastně nejde ani tak o sladkost švestky, jako o to, že ten cukr se spojí s její šťávou a po rozkrojení s máslem a to je dobrotička.

Ajaja 17. 01. 2010, 07:03

Ajaja
Jo - na Moravě se tomu říká "pukače"

Ajaja 11. 02. 2010, 21:22

Facebook komentáře