Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Obtížnost Čas přípravy
1dní 0h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
5min 1dní 0h 35min
Nutriční hodnoty
372 kalorií 50.0g cukrů 5.0g tuků 11.0g bílkovin

Příprava

Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, sůl a máslo. Pomocí hrubé mouky vypracujeme tužší těsto, které zpracujeme na váleček, z něhož odkrojíme stejné dílky. Ty potom mírně roztáhneme a zabalíme do nich jednotlivé vypeckované švestky.
Knedlíky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 5 minut od doby, kdy knedlíky vyplavou na hladinu. Hotové knedlíky vyjmeme cedníkem, propíchneme špejlí, jehlicí na ražniči, nebo je rozkrojíme.

Bulb Tip k receptu

Posypeme mákem, tvarohem nebo perníkem a polijeme rozpuštěným máslem.


Přidat na Pinterest
heleen1

16. 09. 2009, Recept navštíven: 4962x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Kdo by nemiloval "pukače" - do švestky jsem přidala kostku cukru. V kombinaci sypané mákem a polité máslem je výsledek velmi dobrý
Přidané ingredience: kostka cukru

02. 02. 2013, 07:13

planeta
Restaurant_star
oblíbený recept, knedlíky si posypeme strouhaným tvarohem, mňam

17. 02. 2014, 08:05

Přidat komentář
Ajaja
Když vypeckované, tak doporučuji do každé švestky vložit kostku cukru.

Ajaja 16. 01. 2010, 21:44

heleen1
Když jsou hodně sladké švestky, není ani potřeba.. občas dám do každé švestky malinko krystalu ...

heleen1 16. 01. 2010, 22:48

Ajaja
Ono vlastně nejde ani tak o sladkost švestky, jako o to, že ten cukr se spojí s její šťávou a po rozkrojení s máslem a to je dobrotička.

Ajaja 17. 01. 2010, 07:03

Ajaja
Jo - na Moravě se tomu říká "pukače"

Ajaja 11. 02. 2010, 21:22

Facebook komentáře