Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod

Dračí dech

Dračí dech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové kýty (plecka), 3 žampiony, 1 paprika (kapie), 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 párek, sůl, pepř, 1 lžička koření dračí dech, 1 lžička drceného kmínu, 2-3 lžíce kečupu, 1-2 lžíce sójové omáčky, rostlinný olej

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, koření dračí dech a olej. Promícháme a necháme chvíli proležet (možno i přes noc). Mezitím si nakrájíme papriku na malé kousky, párek na kolečka, cibuli na nudličky a žampi...

Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem

Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, rostlinný olej, 1 cibule, hovězí vývar, lžíce houbového koření, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 2 lžíce moučného másla, 8 snítek čerstvého tymiánu

Kotlety omyjeme, naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kotlety z obou stran prudce opečeme. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Zalijeme vývarem, přisypeme houbové koření, ...

Bramborák s medvědím česnekem

Bramborák s medvědím česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 větší brambory, sůl, kmín, majoránka, 1 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 1 velká hrst medvědího česneku, rostlinný olej

Brambory nastrouháme nahrubo. Osolíme, okmínujeme, okořeníme majoránkou. Vmícháme vejce, hladkou mouku a velkou hrst nakrájeného čerstvého medvědího česneku. Smažíme na oleji po obou stranách do zlatova. Můžeme podávat se směsí listových salátů se...

Červené zelí s kuřecím stehnem na pivu a bramborovými noky

Červené zelí s kuřecím stehnem na pivu a bramborovými noky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce kachního sádla, 1 cibule, 1 sklenice červeného sterilovaného zelí, sůl, pepř, cukr, mouka, voda, 1 a 1/2 balení bramborových noků, 4 kuřecí stehna, 1/4 l černého piva

V hrnci rozehřejeme lžíci kachního sádla (je lepší než vepřové) a osmažíme na něm cibuli do sklovita. Pak vyklopíme sklenici červeného sterilovaného zelí i se šťávou, přisolíme, připepříme, zamícháme a zalijeme trochou vody. Podusíme do měkka. Pod...

Bulgurové karbanátky s mrkví

Bulgurové karbanátky s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g bulguru, 2 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 3 stroužky česneku, 1 ks vejce, 100 g strouhaného sýra, 2 ks mrkve, 1 lžíce majoránky, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 50 g strouhanky

Bulgur uvařte podle návodu. Až mírně vychladne, přidejte do něho pokrájenou cibuli, vajíčko, rozmačkaný česnek, nastrouhanou mrkev a sýr. Dochuťte majoránkou, solí a pepřem. Promíchejte a podle potřeby zahustěte strouhankou.

Těstoviny s houbami a sójovou smetanou

Těstoviny s houbami a sójovou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 150 g žampionů, 120 g mungo výhonků, 40 g slunečnicového semínka, 3 ks jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička kmínu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Těstoviny uvaříme podle návodu. Na olivovém oleji orestujeme cibulku a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, sůl, pepř, kmín a sójovou smetanu. Nakonec vmícháme i těstoviny. Rozdělíme na talíře a ozdobíme mungo klíčky...

Brambory pečené ve slupce se slaninou, cibulí a majoránkou

Brambory pečené ve slupce se slaninou, cibulí a majoránkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks brambor, 4 lžíce sádla, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 300 g slaniny, 2 ks cibule, 4 stroužky česneku, 4 lžíce majoránky, 100 ml podmáslí

Brambory ve slupce vaříme 10 minut ve vodě. Poté je dáme do pekáče, pomažeme sádlem a pečeme 30 minut na 180 °C. Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme najemno a opečeme je na pánvi. Brambory nakrojíme a naplníme je slaninovou směsí. Posypeme ma...

Fleky s uzeným masem

Fleky s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného masa, 300 g polohrubé mouky, 100 g másla, 200 ml polotučného mléka, 1 lžička soli, 7 g pepře, 8 ks vajec

Uzené maso povaříme, poté ho nakrájíme na kostičky. Fleky si připravíme tak, že na vál nasypeme mouku, přidáme špetku soli a vytvoříme důlek, do kterého vyklepneme tři vejce. Vypracujeme těsto. Necháme ho 20 minut odpočinout. Poté těsto rozděl...

Kapří hranolky s česnekem

Kapří hranolky s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kapra, 200 g hladké mouky, 3 ks vajec, 2-3 stroužky česneku, 100 ml slunečnicového oleje, 1-2 lžičky libečku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička mleté papriky

Vejce smícháme s utřeným česnekem a libečkem. Kapra nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme je. Naložíme je do česnekového těstíčka tak na půl hodiny. Mouku smícháme se sladkou paprikou. V této směsi obalujeme kapří kousky vyjmuté z marinády ...

Štrachanda

Štrachanda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g hub, 120 g krupice, 150 g škvarků, 600 g brambor, 3 ks vejce, 1 ks cibule, 5-6 stroužků česneku, 6 lžíc smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 lžíce sádla, 1/2 lžíce kmínu, 4 lžíce másla, 5 lžíc strouhanky, 1 lžička soli, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky zázvoru

Smícháme vejce, smetanu a krupici a do této směsi naložíme houby na půl hodiny. Škvarky nakrájíme na kousky, cibuli najemno a společně je opečeme na pánvi. Přidáme sůl, kmín, majoránku a zázvor. Orestujeme. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme s...

Rybí filé zapečené s křenem, kečupem a sýrem

Rybí filé zapečené s křenem, kečupem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks rybího filé, sůl, kmín, sladká mletá paprika , 50 g strouhaného křenu, 2 lžíce kečupu, 1/2 cibule, ciitrónová šťáva, 2 plátky anglické slaniny, strouhaný sýr, 1 lžíce másla

Rybí filé osolíme, posypeme kmínem a sladkou paprikou. Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj filé. Kečup smícháme s křenem. Filé pokapeme citrónovou šťávou a navrstvíme směs kečupu s křenem. Poklademe cibulí nakrájenou na plátky a anglickou sla...

Kuřecí paličky v medu se sezamem

Kuřecí paličky v medu se sezamem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích stehen, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce včelího medu, 40 g sezamu, 7 g soli, 7 g pepře

Kuřecí stehna rozdělíme na horní a dolní část, omyjeme a naskládáme je do pekáčku. Med vyšleháme s olejem, solí a pepřem a touto směsí přelijeme paličky a obalíme je v ní ze všech stran. Pečeme 30 minut na 200 °C – v polovině pečení paličky obr...

Kuře s brambory a jarní cibulkou

Kuře s brambory a jarní cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 500 g brambor, 300 g řepy, 2 ks jarní cibulky

Kuře osolíme a opepříme ze všech stran – i zevnitř. Obložíme snítkami tymiánu a pečeme přikryté 30 minut na 200 °C. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na čtvrtky. Přidáme je ke kuřeti a ještě 30 minut pečeme přiklopené a poté 30 minut o...

Sýrovo-masové kuličky s rajčaty

Sýrovo-masové kuličky s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prs, 150 g goudy, 1/2 lžičky soli, 7 g pepře, 2 stroužky česneku, 1 ks chilli papričky, 1 ks vejce, 10 - 100 g strouhanky, 10 - 100 ml slunečnicového oleje, 300 g cherry rajčátek, 3 ks jarní cibulky, 1-2 lžíce olivového oleje, 1-3 lžička citronové šťávy

Kuřecí prsa umeleme na mlýnku na maso. Goudu nastrouháme. Oboje smícháme, osolíme a opepříme. Přidáme utřený česnek, najemno nasekanou chilli papričku a promícháme. Zkusíme ze směsi udělat kuličku. Pokud to nejde, přidáme trochu strouhanky. Kuli...

Kuřecí křídla se zázvorovým glazé

Kuřecí křídla se zázvorovým glazé

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích křídel, 50 ml olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 250 ml sójové omáčky, 50 g včelího medu, 100 g zázvoru

Kuřecí křídla omyjeme, promícháme se lžící oleje, osolíme a opepříme je. Osmažíme je na zbylém oleji. Sójovou omáčku svaříme s medem a strouhaným zázvorem na polovinu. Přecedíme a omáčkou potřeme křídla. Pečeme 20 minut na 180 °C, občas potírá...

Pohankové placky s kysaným zelím

Pohankové placky s kysaným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g pohanky, 1 ks vejce, 4 stroužek česneku, 1 ks cibule, 1/2 svazku pažitky, 7 g soli, 7 g pepře, 1/2 lžičky kmínu, 50 ml slunečnicového oleje, 500 g kyselého zelí

Pohankovou lámanku uvaříme podle návodu. Po vychlazení ji smícháme s vejcem, utřeným česnekem, najemno nasekanou cibulí, nasekanou pažitkou, osolíme, opepříme, přidáme kmín a promícháme. Necháme 10 minut odstát. Poté lžící tvoříme placičky v r...

Zapečený květák

Zapečený květák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks květáku, 4 ks vejce, 1 ks cibule, 1 ks pórku, 1 lžička soli, 2 lžíce slunečnicového oleje

Květák rozebereme na růžičky a připravíme ho do poloměkka na páře. Pórek a cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme na oleji. Dáme je na spodek pekáče. Na to dáme květák. Osolíme. Vejce vyšleháme s 80 ml vody z pařáku, na kterém jsme připrav...

Cuketovo-kedlubnové komínky

Cuketovo-kedlubnové komínky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 1 ks kedlubnu, 1 ks cukety, 1 balení mozzarelly, 4 lžíce koriandru, 10-30 dcl hovězího vývaru

Roštěnky opečeme 3-4 minuty z každé strany na oleji. Osolíme a opepříme. Kedlubnu a cuketu osolíme a nakrájíme na plátky. Mozzarellu také nakrájíme na plátky. Olej z pánve přelijeme do pekáčku a na spodek dáme dva plátky roštěné. Na každý pl...

Tortilly s mletým masem a pečenými paprikami

Tortilly s mletým masem a pečenými paprikami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího mletého masa, 7 g chilli koření, 7 g soli, 4 ks papriky (kapie), 2 ks tortill, 4 lžíce koriandru, 200 g cheddaru, 1 ks limety

Mleté maso smícháme se dvěma lžícemi vody, chilli koření a solí. Vytvarujeme podlouhlé šišky, které zplácneme a opečeme na grilovací pánvi z obou stran. Papriky také opečeme na pánvi, až budou mít na kůži černé puchýřky. Pak je necháme zapařit v...

Petrželové noky s citrónovým máslem

Petrželové noky s citrónovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

180 g másla, 1 ks citrónu, 7 g soli, 7 g pepře, 3 ks brambor, 1 ks pastiňáku, 250 g hrubé mouky, 1 hrst petrželové natě, 1 ks vejce, 2 lžíce strouhanky

Brambory i pastiňák vaříme doměkka. Změklé máslo smícháme se šťávou a kůrou z citrónu do pěny, osolíme a opepříme. Dáme odpočinout do lednice. Brambory i pastiňák oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme vejce, mouku a polovinu nasekané petržel...

Celerové koule s baby karotkou

Celerové koule s baby karotkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks celeru, 4 ks vejce, 150 g goudy, 4 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička soli, 7 g pepře, 50 g hladké mouky, 1-2 lžíce polotučného mléka, 100 g strouhanky, 100 ml slunečnicového oleje, 16 ks baby karotky, 120 g másla, 50 ml javorového sirupu, 1 ks citrónu

Sýr nastrouháme nahrubo. Celer také nastrouháme nahrubo a obojí smícháme. Přidáme vejce, 2 lžíce tymiánu, sůl a pepř. Vhlkými dlaněmi tvarujeme kuličky, které obalíme v trojobalu - v mouce, ve vejcích s mlékem a ve strouhance. Smažíme je na olej...

Kachna na fíkovo-houbovém lůžku

Kachna na fíkovo-houbovém lůžku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kachních prs, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 200 g hub, 100 ml bílého vína, 6 ks fíků, 2 lžičky hořčice z celých semen, 1 lžíce petrželové natě

Kachní prsa použijeme s kůží, anebo můžeme použít i kachní stehna. Kachní maso tedy potřeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě na 170 °C asi 2 hodiny. První polovinu pečení přikryté, poté odkryté a kůží nahoru. Mezitím si na zbylém olej...

Dušené jehněčí s tymiánem

Dušené jehněčí s tymiánem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g jehněčí kýty, 4 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1/2 lžíce majoránky, 1 ks cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce tabasca, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce třtinového cukru, 20 g másla, 1 ks mrkve, 3 ks brambor, 500 ml zeleninového vývaru, 1 ks papriky (kapie), 4 lžíce cibulové natě

Tymián a majoránku nasekáme, smícháme je s na jemno nakrájenou cibulí a česnekem a tabascem. Do této směsi obalíme maso a necháme chvíli odležet. Poté osolíme a opepříme. Mrkev a brambory nakrájíme na kostičky a opečeme na másle. Třtinový cu...

Steak Ema s krémovou omáčkou

Steak Ema s krémovou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí svíčkové, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 100 ml olivového oleje, 4 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 3 ks šalotky, 2 lžíce rozmarýnu, 1 lžička nového koření, 75 ml koňaku, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 200 ml omáčky demi glace, 80 g másla

Hovězí maso nakrájíme na čtyři kusy. Osolíme a opepříme ze všech stran a poté opékáme 6 minut z každé strany na olivovém oleji. Na druhé pánvi opékáme najemno nakrájenou šalotku, rozmarýn a mleté nové koření. Až je šalotka zhnědlá, odstavíme z o...

Masové stripsy v krustě

Masové stripsy v krustě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 2 stroužky česneku, 100 g hladké mouky, 2 ks vejce, 100 g kukuřičných lupínků, 1-2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 100 ml slunečnicového oleje

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Česnek utřeme se solí a pepřem a potřeme tím nudličky. Obalíme je v mouce, vejcích a nadrcených kukuřičných lupíncích. Smažíme je na oleji dozlatova - stačí tak 5 minut celkem. Po usmažení je necháme okapa...

stránka: