Nejlepší houbová omáčka

Obtížnost

Čas přípravy

45min
Čas vaření
0min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

656 kalorií
0.0g cukrů
49.0g tuků
18.0g bílkovin


Příprava

Houbová sezóna je zde, tak šup na lov a hurá do kuchyně!

 1. Rozpusťte máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli

 

2. Přidejte  nakrájené, očištěné a omyté,  houby - zprudka orestujte.

Promíchejte, osolte a přidejte kmín. Opékejte dokud houby částečně nezměknou, bude to trvat asi 10 min. Poté přidejte obě smetany a nechte probublávat dalších cca 15-20 min. Podle potřeby zahustěte jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky.

 

3. Omáčku dochuťte pepřem, případně lehce citronovou šťávou a podávejte s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Tip k receptu

Jíšku můžete udělat také ze špaldové mouky nebo se omáčka také krásně zahusťuje rozvařenou hokaido dýní.

přidejte na:
Chybí obrázek

10. 09. 2019

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobrý recept na jednohubky

11. 09. 2019, 13:40

Chybí obrázek
chutná lahodná omáčka

12. 09. 2019, 12:22

Chybí obrázek
lahodná krémova omáčka

19. 09. 2019, 09:36

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.