Nejlepší houbová omáčka
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
0min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
656
kalorií
0.0g
cukrů
49.0g
tuků
18.0g
bílkovin
Příprava
1. Rozpusťte máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli.
2. Přidejte nakrájené, očištěné a omyté houby - zprudka orestujte.
Promíchejte, osolte a přidejte kmín. Opékejte dokud houby částečně nezměknou, bude to trvat asi 10 min. Poté přidejte obě smetany a nechte probublávat dalších cca 15-20 min. Podle potřeby zahustěte jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky.
3. Omáčku dochuťte pepřem, případně lehce citronovou šťávou a podávejte s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Tip k receptu
Jíšku můžete udělat také ze špaldové mouky nebo se omáčka také krásně zahušťuje rozvařenou hokaido dýní.
Baara10. 09. 2019
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.