Nejlepší houbová omáčka
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
0min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
656
kalorií
0.0g
cukrů
49.0g
tuků
18.0g
bílkovin
Příprava
Houbová sezóna je zde, tak šup na lov a hurá do kuchyně!
1. Rozpusťte máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli
2. Přidejte nakrájené, očištěné a omyté, houby - zprudka orestujte.
Promíchejte, osolte a přidejte kmín. Opékejte dokud houby částečně nezměknou, bude to trvat asi 10 min. Poté přidejte obě smetany a nechte probublávat dalších cca 15-20 min. Podle potřeby zahustěte jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky.
3. Omáčku dochuťte pepřem, případně lehce citronovou šťávou a podávejte s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Tip k receptu
Jíšku můžete udělat také ze špaldové mouky nebo se omáčka také krásně zahusťuje rozvařenou hokaido dýní.
Baara10. 09. 2019
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
hanka 11. 09. 2019, 13:40

dušanka 12. 09. 2019, 12:22

Svetlana 19. 09. 2019, 09:36

katka16031 23. 10. 2019, 21:15
© 2021, Railsformers, s.r.o.