Nejlepší houbová omáčka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

45min
Čas vaření
0min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

656 kalorií
0.0g cukrů
49.0g tuků
18.0g bílkovin


Příprava

Houbová sezóna je zde, tak šup na lov a hurá do kuchyně!

 1. Rozpusťte máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli

 

2. Přidejte  nakrájené, očištěné a omyté,  houby - zprudka orestujte.

Promíchejte, osolte a přidejte kmín. Opékejte dokud houby částečně nezměknou, bude to trvat asi 10 min. Poté přidejte obě smetany a nechte probublávat dalších cca 15-20 min. Podle potřeby zahustěte jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky.

 

3. Omáčku dochuťte pepřem, případně lehce citronovou šťávou a podávejte s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Tip k receptu

Jíšku můžete udělat také ze špaldové mouky nebo se omáčka také krásně zahusťuje rozvařenou hokaido dýní.

přidejte na:
Baara

10. 09. 2019

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept na jednohubky

hanka 11. 09. 2019, 13:40

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutná lahodná omáčka

dušanka 12. 09. 2019, 12:22

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
lahodná krémova omáčka

Svetlana 19. 09. 2019, 09:36

Přidat komentář