Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Cibule

Cibule

Přidat na Pinterest
Cibule hladká, kuichyňská. Cibulovitá zelenina, původem ze západní Asie. Dříve se vyskytovala jako divoce rostoucí, až později se její chuť začala využívat v kuchyni. Obsahuje velké množství důležitých látek, jako jsou vitaminy, karoteny, draslík, fosfor a mnoho dalších, které naše tělo potřebuje. Cibule má antibakteriální účinky, pomáhá při nachlazení, koncentrátem nebo potíráním se lze zbavit i nepříjemného svědění po bodnutí hmyzem, bradavic a jiných podobných kožních onemocnění. V kuchyni je dnes cibule jednou ze základních součástí při vaření, dodává mnoha jídlům jejich charakteristickou chuť. Kromě klasické žluté cibule jsou známé také její barevné odrůdy: červená cibule s bílou dužinou a probarvenými suknicemi, vhodná k vaření a především do salátů nebo čistě bílá salátová cibule s jemnou chutí.  

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cib...

Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnu den předem namočíme. Druhý den scedíme, nalijeme čistou vodu a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny do měkka. V...

Baranie-jahňacie Kung-pao

Baranie-jahňacie Kung-pao

Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a každý plátok naklepeme rúčkou noža tak, aby bol čo najtenší. Poto...

Dračí dech

Dračí dech

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, koření dračí dech a olej. Promíc...

Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem

Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem

Kotlety omyjeme, naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a k...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Cibule Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře