Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Cibule

Cibule

Přidat na Pinterest
Cibule hladká, kuichyňská. Cibulovitá zelenina, původem ze západní Asie. Dříve se vyskytovala jako divoce rostoucí, až později se její chuť začala využívat v kuchyni. Obsahuje velké množství důležitých látek, jako jsou vitaminy, karoteny, draslík, fosfor a mnoho dalších, které naše tělo potřebuje. Cibule má antibakteriální účinky, pomáhá při nachlazení, koncentrátem nebo potíráním se lze zbavit i nepříjemného svědění po bodnutí hmyzem, bradavic a jiných podobných kožních onemocnění. V kuchyni je dnes cibule jednou ze základních součástí při vaření, dodává mnoha jídlům jejich charakteristickou chuť. Kromě klasické žluté cibule jsou známé také její barevné odrůdy: červená cibule s bílou dužinou a probarvenými suknicemi, vhodná k vaření a především do salátů nebo čistě bílá salátová cibule s jemnou chutí.  

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Mexická rajčatová polévka

Mexická rajčatová polévka

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme veškeré koření a lehce osmahneme. Přidáme nakrájenou kořenovo...

Tatarka ke grilování

Tatarka ke grilování

Cibuli nakrájím na drobno, a dám do misky. Zasypu cukrem, přidám sůl, pepř, sušený česnek, hořčici a ocet. ...

Okurková omáčka se smetanou

Okurková omáčka se smetanou

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a krátce osmažíme. Zalijeme vývarem - ne...

Čočkovo-rajčatový krém

Čočkovo-rajčatový krém

Nakrájíme cibuli najemno a osmažíme do sklovata na oleji. Přidáme nakrájený česnek a lehce osmažíme. Přidám...

Podzimní variace na hrstkovou polévku

Podzimní variace na hrstkovou polévku

Nejdříve si alepoň na hodinu namočíme do studené vody luštěniny. Do vody si na chvíli namočíme také hrst su...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Cibule Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře