Potahová hmota na dorty (marcipánová)

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
0min

Celkový čas

20min

Porce


Nutriční hodnoty

814 kalorií
12.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Všechny ingredience na vále smícháme a propracujeme, průběžně myjeme ruce. Přidáme mandlové aroma. Potom rozdělíme hmotu na díly a obarvíme a to tak, že do těsta si uděláme prohlubeň, nasypeme barvu (množství podle intenzity odstínu, zhruba 1/2 lžičky) a na ní kápneme po prstu kapičku vody a barvu v ní rozpustíme. Jinak bychom měli těsto s tečkami. Potom propracujeme.
Hmotu si můžeme udělat i dostatečně dopředu, v lednici vydrží dlouho, týden až 14 dní určitě. Pokud je tuhá, stačí jí dát na 5 vteřin do mikrovlnky a krásně změkne a dobře se s ní zase pracuje. Pokud je naopak moc měkká, dáme ji na chvíli na ztuhnutí do mrazáku.
Nakonec z hmoty uděláme váleček a obtočíme ho dole kolem dortu, můžeme vidličkou nebo něčím jiným ozdobným udělat drážky. Taky podmázneme vodou, aby držel.

přidejte na:
Dominika Schelle

28. 10. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšam podla tohto receptu

dušanka 05. 09. 2017, 14:54

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Já používám tekuté barvy, nejsou hořké a lépe se s nimi pracuje.

Hloušková 14. 11. 2010, 21:55