Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Potahová hmota na dorty (marcipánová)

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 20min
Nutriční hodnoty
814 kalorií 12.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Všechny ingredience na vále smícháme a propracujeme, průběžně myjeme ruce. Přidáme mandlové aroma. Potom rozdělíme hmotu na díly a obarvíme a to tak, že do těsta si uděláme prohlubeň, nasypeme barvu (množství podle intenzity odstínu, zhruba 1/2 lžičky) a na ní kápneme po prstu kapičku vody a barvu v ní rozpustíme. Jinak bychom měli těsto s tečkami. Potom propracujeme.
Hmotu si můžeme udělat i dostatečně dopředu, v lednici vydrží dlouho, týden až 14 dní určitě. Pokud je tuhá, stačí jí dát na 5 vteřin do mikrovlnky a krásně změkne a dobře se s ní zase pracuje. Pokud je naopak moc měkká, dáme ji na chvíli na ztuhnutí do mrazáku.
Nakonec z hmoty uděláme váleček a obtočíme ho dole kolem dortu, můžeme vidličkou nebo něčím jiným ozdobným udělat drážky. Taky podmázneme vodou, aby držel.


Přidat na Pinterest
Dominika Schelle

28. 10. 2010, Recept navštíven: 8270x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Hloušková
Já používám tekuté barvy, nejsou hořké a lépe se s nimi pracuje.

Hloušková 14. 11. 2010, 21:55

Facebook komentáře