Potahová hmota na dorty (marcipánová)

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
0min

Celkový čas

20min

Porce


Nutriční hodnoty

814 kalorií
12.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Všechny ingredience na vále smícháme a propracujeme, průběžně myjeme ruce. Přidáme mandlové aroma. Potom rozdělíme hmotu na díly a obarvíme a to tak, že do těsta si uděláme prohlubeň, nasypeme barvu (množství podle intenzity odstínu, zhruba 1/2 lžičky) a na ní kápneme po prstu kapičku vody a barvu v ní rozpustíme. Jinak bychom měli těsto s tečkami. Potom propracujeme.
Hmotu si můžeme udělat i dostatečně dopředu, v lednici vydrží dlouho, týden až 14 dní určitě. Pokud je tuhá, stačí jí dát na 5 vteřin do mikrovlnky a krásně změkne a dobře se s ní zase pracuje. Pokud je naopak moc měkká, dáme ji na chvíli na ztuhnutí do mrazáku.
Nakonec z hmoty uděláme váleček a obtočíme ho dole kolem dortu, můžeme vidličkou nebo něčím jiným ozdobným udělat drážky. Taky podmázneme vodou, aby držel.

přidejte na:
Chybí obrázek

28. 10. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyskúšam podla tohto receptu

05. 09. 2017, 14:54

Přidat komentář
Chybí obrázek
Já používám tekuté barvy, nejsou hořké a lépe se s nimi pracuje.

Hloušková 14. 11. 2010, 21:55

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.