Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Ztužený pokrmový tuk

Ztužený pokrmový tuk

Přidat na Pinterest
Vyrábí se při složitém procesu přeměny tekutých tuků na pevné tuky za působení určité teploty. Výsledný produkt má bílou barvu. Je lehce stravitelný a v kuchyni jej využijeme hlavně při smažení, pozor však na přepálení tuku, kdy vzniká látka akrolein a dráždí sliznici. K přepalování dochází už při teplotě 180ºC, ale v prodeji jsou i speciální ztužené pokrmové tuky pro fritování, jejichž přepalování nastává až při teplotě 220ºC. V obchodech je běžně k dostání, má velkou trvanlivost.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Tvarohový pudink

Tvarohový pudink

Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme žloutky a nastrouhanou citrónovou kůru, pak vmícháme tvaroh. Přidám...

Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

Smícháme hladkou mouku, mléko, změklý tuk, celé vejce, špetku soli a 1/2 prášku do pečiva. Ručně vypracujem...

3 Bit

3 Bit

Mouku hladkou smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr krupici, kakao a zamícháme. Nakonec přidáme vejce,...

Zelný perkelt

Zelný perkelt

Na kostičky nakrájené maso osmažíme na tuku a zpěněné cibulce, osolíme, okořeníme, podlijeme trochou vody a...

Vařené zelí s rajským protlakem

Vařené zelí s rajským protlakem

Zelí nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce s osolenou vodou, kmínem a vaříme do měkka. Cibulku pokráj...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Ztužený pokrmový tuk Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře