Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Ztužený pokrmový tuk

Tvarohový pudink

Tvarohový pudink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g másla, 20 g cukru krupice, 2 ks slepičí vejce, 100 g odtučněného tvarohu, 2 lžíce nízkotučného mléka, 20 g vanilkového pudinkového prášku, 1 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 1 lžička citronové kůry

Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme žloutky a nastrouhanou citrónovou kůru, pak vmícháme tvaroh. Přidáme mléko v němž jsme rozpustili pudinkový prášek a vše dobře promísíme. Nakonec zlehka vmícháme dobře ušlehaný sníh. Hmotu nalijeme do tuke...

Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

260 g hladké mouky, 1/8 l polotučného mléka, 50 g tuku, 1 slepičí vejce, špetka soli, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva

Smícháme hladkou mouku, mléko, změklý tuk, celé vejce, špetku soli a 1/2 prášku do pečiva. Ručně vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme a necháme ho 15-20 minut odpočinout. Poté z těsta vyválíme 4 malé placky, potřeme je olivovým olejem, drcenými r...

3 Bit

3 Bit

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky kakaa, 100 g cukru krupice, 1 vejce, 100 ml slunečnicového oleje, 2 sáčky pudinkového prášku, 2 sáčky vanilkového cukru, 750 ml polotučného mléko, 50 g cukru krupice, 1,5 balení Bebe sušenek, 1 konzerva Salka, 350 g másla, 30 g čokolády na vaření, 1 lžička ztuženého pokrmového tuku

Mouku hladkou smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr krupici, kakao a zamícháme. Nakonec přidáme vejce, slunečnicový olej a 250 ml mléka.Těsto vymícháme, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo na plech s pečicím papírem) a upečeme. Těsto...

Zelný perkelt

Zelný perkelt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g bílého zelí, 10 g cibule, 10 g papriky (kapie), 20 g rajčat, 40 g skopového masa, 10 g tuku

Na kostičky nakrájené maso osmažíme na tuku a zpěněné cibulce, osolíme, okořeníme, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Pak přidáme nastrouhané zelí, na drobno pokrájenou papriku a rajče, vydusíme do měkka.

Vařené zelí s rajským protlakem

Vařené zelí s rajským protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

110 g bílého zelí, 1 bobkový list, 10 g cibule, 2,5 g cukru moučka, 1-2 ks hřebíčku, troška kmínu, 5 g hladké mouky, troška nového koření, 15 ml rajčatového protlaku, 1 špetka soli, 5 g tuku

Zelí nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce s osolenou vodou, kmínem a vaříme do měkka. Cibulku pokrájíme na jemno a zpěníme na tuku. Následně zaprášíme moukou, zalijeme vodou se solí, přidáme bobkový list, nové koření, hřebíček, rajský protl...

Salátový prívarok

Salátový prívarok

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g jarní cibulky, 5 g cukru moučka, troška kopru, 0,5 dcl mléka, 100 g listového salátu, špetka soli, 5 g tuku, troška octa

Jemně nastrouhanou cibulku zpěníme na tuku, přidáme jíšku, mléko a povaříme. Poté přidáme salát pokrájený na nudličky, osladíme, osolíme, okyselíme a ochutíme koprem.

Pečený hlávkový salát

Pečený hlávkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g listového salátu, troška pepře, špetka soli, 15 g tuku

Dobře opraný a okapaný salát v celku osolíme, okořeníme, zakapeme tukem a necháme cca 15 minut péci v troubě na 180 stupňů či pod grilem.

Segedinský guláš

Segedinský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g cibule, troška kmínu, troška majoránky, troška mleté papriky, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 40 g vepřového masa, 0,5 dcl vývaru, 60 g kyselého zelí

Na drobno pokrájené maso osolíme, okořeníme, osmahneme na tuku a zpěněné cibulce, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Následně přidáme kysané zelí, případně dokořeníme a dusíme do měkka. Těsně před koncem dušení zahustíme moukou.

Zapečená kapusta v palačinkovém těstě

Zapečená kapusta v palačinkovém těstě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g anglické slaniny, 10 g cibule, 5 g česneku, 80 g hlávkové kapusty, špetka muškátového květu, špetka pepře, špetka soli, 5 g tuku, 1 vejce

Jemně pokrájenou vařenou kapustu, vejce, cibuli zpěněnou na slanině, utřený česnek, sůl, koření dobře promícháme a dáme do vymazané nádoby. Povrch zalijeme palačinkovým těstem připraveným z vejce, mléka, mouky, soli a koření. Vložíme do trouby neb...

Dušené zelí alá Čína

Dušené zelí alá Čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,3 dcl bílého vína, 100 g bílého zelí, 10 g cibule, 10 g česneku, 3-5 kapek sójové omáčky, troška mleté papriky, troška pepře, 1 lžička Solamylu, 5 g tuku, 0,3 dcl vývaru, 3-5 kapek worcestrové omáčky

Na nudličky nakrájené zelí osmahneme na tuku a zpěněné cibulce s česnekem, okořeníme, dáme sóju, worcester, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Před koncem dušení přidáme víno a zahustíme solamylem.

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g strouhaného eidamu, troška pepře, špetka soli, 70 g vařeného špenátu , 10 g ztuženého pokrmového tuku, 1 vejce, troška zelené natě

Špenát na pánvi s tukem přelijeme osoleným, popř. okořeněným rozšlehaným vejcem a necháme ztuhnout. Na talíři sypeme omeletu sýrem a zelenou natí.

Zelí po alsasku

Zelí po alsasku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,2 dcl bílého vína, 10 g cibule, 10 g strouhaného jablka , 50 g sterilovaného zelí, 3 kuličky hořčičného semínka, 50 g párků, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 20 g uzeného masa, 0,2 dcl vývaru

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme pokrájené zelí a strouhané jablko, okořeníme, osolíme, podlijeme vývarem a vínem. Dusíme s plátkem uzeného masa. Před koncem dušení přidáme zbytek vína a ohřátý párek.

Vepřový bůček v zelí

Vepřový bůček v zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g bílého zelí, 5 g česneku, troška glutasolu, 3 kapky sójové omáčky, 5 g škrobu, 0,15 dcl vína, troška pepře, 5 g tuku, 40 g vepřového bůčeku, troška zázvoru

Na drobné kostičky nakrájené maso okořeníme, posypeme glutasolem, osmahneme na tuku s česnekem a částečně vysmažíme. Přidáme zelí, koření, sójovou omáčku, víno a podusíme do měkka. Podáváme ochucené zelenou natí.

Zelníky

Zelníky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladká mouka, 1 špetka sůl, 90 g tuk, 1 ks vejce, 250 g sterilované zelí

Z vymačkaného a posekaného zelí, mouky, tuku, soli a vejce vypracujeme na vále těsto. Vyválíme placku asi 1/2 cm silnou, přeneseme ji válečkem na plech a nožem krájíme na plechu čtverečky. Pečeme v dobře vyhřáté troubě do růžova.

Kapustové opečenky

Kapustové opečenky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 g česneku, 70 g hlávkové kapusty, 5 g hladké mouky, troška pepře, 30 g strouhanky, špetka soli, 10 g tuku, 1 vejce

Uvařenou a nastrouhanou kapustu dobře promícháme se strouhankou, česnekem, moukou a vejcem, osolíme a okořeníme. Lžící tvoříme placičky a smažíme na rozpáleném tuku.

Kapustový svítek

Kapustový svítek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 50 g kapusty, 0,05 dcl mléka, 10 g hrubé mouky, špetka soli, 5 g tuku

Tuk umícháme se solí, přidáme žloutek a dobře utřeme. Pak přidáme mléko, jemně pokrájenou kapustu a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílku. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

Kapustové čevabčiči

Kapustové čevabčiči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 5 g česneku, 70 g hlávkové kapusty, troška majoránky, troška pepře, špetka soli, 10 g ztuženého pokrmového tuku, 1 vejce, 30 g vepřového masa

Uvařenou kapustu umeleme s masem a cibulí. Přidáme vejce, utřený česnek, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Tvoříme malé šišky, které opékáme na rozpáleném tuku.

Květákové smaženky

Květákové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g krupice vařené v mléce, 80 g květáku, troška muškátového květu, 10 g strouhanky, špetka soli, 10 g tuku, 1 vejce

Na drobno nasekaný květák smícháme s krupicí a žloutkem, solí, kořením a nakonec vmícháme z bílku tuhý sníh. Lžící vytváříme placičky, které popř. obalíme ve strouhance a osmažíme je po obou stranách dozlatova.

Vařený květák s vinnou omáčkou

Vařený květák s vinnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 kostky bujónu, 0,3 dcl kečupu, 120 g květáku, 0,5 dcl vinné omáčky, 15 g strouhaný sýr, špetka soli, 10 g tuku

Dobře očištěné květákové růžičky vložíme do vroucí osolené vody nebo bujónu a vaříme do měkka. Podáváme polité tukem a posypané sýrem nebo kečupem nebo vinnou omáčkou. Vinná omáčka: 1 žloutek utřeme s cukrem (25 g), přidáme citrónovou šťávu (0,1 ...

Dušený květák alá Čína

Dušený květák alá Čína

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 2,5 g cukru moučka, 5 g česneku, 100 g květáku, 0,5 dcl vína, 5 g škrobu, 3 - 5 kapek sójové omáčky, troška pepře, 10 g tuku, 3 - 5 kapek worcesterové omáčky, troška zázvoru

Nadrobno rozebraný květák osmahneme na tuku s cibulí a česnekem, okořeníme, dáme sójovou omáčku, worcester, glutasol, cukr, podlijeme vínem a dusíme do měkka. Před koncem dušení přidáme škrob rozmíchaný v trošce vody.

Pečený květák se smetanou

Pečený květák se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g květáku, troška muškátového květu, troška pepře, troška petrželové natě, 0,3 dcl smetany, špetka soli, 5 g tuku

Na růžičky rozebraný květák přelijeme vařící smetanou s tukem a kořením a necháme péci v troubě do měkka. Může péct i v alobalu.

Květák s vejcem

Květák s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g květáku, troška zelené natě, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 1 vejce

Na drobné růžice rozebraný květák osmahneme na tuku, osolíme, okořeníme, přidáme vejce a mícháme, až vejce začne tuhnout. Podáváme se zelenou natí.

Květákové květy

Květákové květy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 g cibule (kolečka), troška grilovacího koření, 30 g květáku (uvařený do poloměkka), 5 g plátkového sýru, 5 g plátkového salámu, 5 g tuku

Květákové růžice podélně nařízneme (od květu ke košťálu) a do řezu vložíme plátek salámu a kolečko cibule či pórku. Okořeníme, poklademe plátkem sýra a necháme v troubě zapéci, příp. zabalíme do alobalu.

Kapustové palačinky

Kapustové palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g hlávkové kapusty, 0,5 dcl mléka, 25 g polohrubé mouky, troška pepře, špetka soli, 10 g tuku, 1 vejce

Do rozšlehaného vejce s moukou a mlékem vmícháme jemně pokrájenou, uvařenou kapustu, osolíme, okořeníme. Na rozpáleném tuku smažíme palačinky.

Květákové špízy

Květákové špízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g cibule, 1 troška grilovacího koření, 60 g květáku (uvařený do poloměkka), 15 g plátkového sýru, 40 g uzeniny, 10 g tuku

Na špízovou jehlu postupně napichujeme cibuli, květák, uzeninu, květák. Okořeníme, opečeme na rozpáleném tuku a dodusíme do měkka, popř. ještě zapečeme s plátkovým sýrem.

stránka: