Vařený květák s vinnou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
124
kalorií
34.0g
cukrů
4.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Dobře očištěné květákové růžičky vložíme do vroucí osolené vody nebo bujónu a vaříme do měkka. Podáváme polité tukem a posypané sýrem nebo kečupem nebo vinnou omáčkou.
Vinná omáčka: 1 žloutek utřeme s cukrem (25 g), přidáme citrónovou šťávu (0,1 dl) a postupně víno (0,4 dl) za stálého šlehání metlou. Nádobu s vinnou pěnou postavíme do vodní lázně a šleháme, až pěna zhoustne (nesmí přijít do varu).
23. 07. 2013
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.