Vařený květák s vinnou omáčkou

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

124 kalorií
34.0g cukrů
4.0g tuků
7.0g bílkovin


Příprava

Dobře očištěné květákové růžičky vložíme do vroucí osolené vody nebo bujónu a vaříme do měkka. Podáváme polité tukem a posypané sýrem nebo kečupem nebo vinnou omáčkou.
Vinná omáčka: 1 žloutek utřeme s cukrem (25 g), přidáme citrónovou šťávu (0,1 dl) a postupně víno (0,4 dl) za stálého šlehání metlou. Nádobu s vinnou pěnou postavíme do vodní lázně a šleháme, až pěna zhoustne (nesmí přijít do varu).

přidejte na:

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Dorá kombinace, která nám chutnala

03. 01. 2015, 09:30

Chybí obrázek
chuťovo výborné jedlo

23. 12. 2015, 19:17

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.