Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vařený květák s vinnou omáčkou

Vařený květák s vinnou omáčkou

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 0min
Nutriční hodnoty
124 kalorií 34.0g cukrů 4.0g tuků 7.0g bílkovin

Příprava

Dobře očištěné květákové růžičky vložíme do vroucí osolené vody nebo bujónu a vaříme do měkka. Podáváme polité tukem a posypané sýrem nebo kečupem nebo vinnou omáčkou.
Vinná omáčka: 1 žloutek utřeme s cukrem (25 g), přidáme citrónovou šťávu (0,1 dl) a postupně víno (0,4 dl) za stálého šlehání metlou. Nádobu s vinnou pěnou postavíme do vodní lázně a šleháme, až pěna zhoustne (nesmí přijít do varu).


Kateřina Růžičková

23. 07. 2013, Recept navštíven: 888x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dorá kombinace, která nám chutnala

03. 01. 2015, 09:30

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo výborné jedlo

23. 12. 2015, 19:17

Přidat komentář

Facebook komentáře