Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Vařený květák s vinnou omáčkou

Vařený květák s vinnou omáčkou
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 1h 0min , porce

124 kalorií, 34.0g cukrů, 4.0g tuků, 7.0g bílkovin

Příprava

Dobře očištěné květákové růžičky vložíme do vroucí osolené vody nebo bujónu a vaříme do měkka. Podáváme polité tukem a posypané sýrem nebo kečupem nebo vinnou omáčkou.
Vinná omáčka: 1 žloutek utřeme s cukrem (25 g), přidáme citrónovou šťávu (0,1 dl) a postupně víno (0,4 dl) za stálého šlehání metlou. Nádobu s vinnou pěnou postavíme do vodní lázně a šleháme, až pěna zhoustne (nesmí přijít do varu).

Kateřina Růžičková

23. 07. 2013, Recept navštíven: 779x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Vařený květák s vinnou omáčkou

Vařený květák s vinnou omáčkou

Dobře očištěné květákové růžičky vložíme do vroucí osolené vody nebo bujónu a vaříme do měkka. Podáváme pol...

Zobrazit všechny podobné recepty k Vařený květák s vinnou omáčkou Link-arrow

Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dorá kombinace, která nám chutnala

03. 01. 2015, 09:30

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo výborné jedlo

23. 12. 2015, 19:17

Přidat komentář

Facebook komentáře