Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

heladon

Recepty

Pikantní kečup

Pikantní kečup

Jablka bez jádřinců, cibule, rajčata a papriky nakrájíme, přidáme ostatní ingredience a dusíme asi jednu a půl hodiny do úplného změknutí. Hmotu pak ručním mixerem rozmělníme, přepasírujeme a plníme do sklenic. Tyto pak sterilujeme po dobu 20 minu...

Pikantní okurky

Pikantní okurky

Všechny ingredience povaříme asi 5 minut a ještě teplým nálevem zaléváme sklenice s okurkami, kam jsme na dno sklenice dali mrkev, cibuli, kopr a horčičné semínka. Sklenice pak steriluje 20 minut při teplotě 80 stupňů.

Perník s olejem

Perník s olejem

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a mouku s kypřícím práškem. Vše dobře promícháme, dáme na plech a pečeme. Vychladlý korpus potřeme citronovou polevou, případně čokoládovou polevou.

Muffiny s malinovým sirupem

Muffiny s malinovým sirupem

Vejce, jogurt, sirup a olej řádně rozmícháme a přidáme pak mouku s kypřícím práškem a promícháme pomoci elektrického šlehače. Tuto směs dáváme do připravených košíčků na muffinky. Lze použít papírové košíčky, obaly od paštik případně na speciální ...

Jogurto - čokoládové mufinky

Jogurto - čokoládové mufinky

Vyšleháme vejce, cukr, olej a jogurt, přidáme mouku s kypřím práškem a nakonec zamícháme čokoládu na vaření, kterou jsme rozsekali na malé kousky /čokoládu nestrouhejte, jelikož se v mufinkách rozpustí/.Touto směsí naplňte do poloviny až třech čtv...

Dýně s ananasovou příchutí

Dýně s ananasovou příchutí

Nakrájenou dýni na kostečky namočíme na 24 hodin do vody se 4 deci octa. Po této době vodu slijeme a dýni vaříme v nálevu 1 l vody, 1 l bílého vína, 1 kg cukru, s 1 citronem nakrájeným na kolečka, hřebíčkem a ananasovou tresťí. Vaříme až dýně zesk...

Mufinky s kandovaným ovocem

Mufinky s kandovaným ovocem

Nejprve rozšleháme tekuté ingredience, pak přidáme cukr, vanilkový cukr, moouku s práškem do pečiva a nakonec kandované ovoce a vše dobře promícháme. Touto hmotou pak plníme cukrářské košíčky 50x27 mm a to maximálně do 3/4 výšky košíčku. Pečeme v ...

Palačinky na jablkách

Palačinky na jablkách

Do mléka zašleháme vejce, cukr, sůl, přidáme mouku a citonovou kůru. Vznikne mám polohusté těsto, které necháme 15 minut odležet. Na suchou rozpálenou teflonovou nebo titanovou pánev poklademe oloupané a jádřince zbavené jablka, nakrájené na plátk...

Mortadella

Mortadella

Pomletý bůček smícháme s vajíčky, přidáme utřený česnek, vegetu, pepř, sůl, na špičku nože muškátový oříšek a kapi nakrájenou na drobné kousky. Vše řádně promícháme a necháme odležet 24 hodin v ledničce. Potom dáme do mikrotenového sáčku, doře zav...

Celerový řízek s protlakem

Celerový řízek s protlakem

Dva středně velké oloupané celery uvaříme napolo v osolené vodě. Vychladlé pak nakrájíme na tenké plátky. Jeden potřeme rajským protlakem /může být i kečup/ a druhým je přiklopíme. Takto připravé obalujeme v trojobalu a smažíme jako řízky. Podávám...

Články

Formičky na mufiny

Formičky na mufiny

Mufiny se velmi dobře pečou v obalech po různých paštik. Mají také neobyčejné tvary.

Sterilování zeleniny

Sterilování zeleniny

Nakrájenou zeleninu na malé kousky - mrkev, celer, petržel, paprika k tomu přidáme hrášek a malý okurek. Toto vše ve sklenici zalijeme okurkovým nálevem a sterilujeme při 90°C 30 minut. Velmi dobrá zelenina do salátů.

Z krystalového cukru cukr moučkový

Z krystalového cukru cukr moučkový

V domácnosti používám moučkový cukr hlavně při pečení, proto si nedělám žádnou zásobu, jelikož tento může ztvrdnout oproti krystalovému. Pokud moučkový cukr potřebuji, tak si jej z krystalového udělám za pomoci mixeru a to pouze v tom množství, kt...

Pečení mufinek.

Pečení mufinek.

Dost často děláme mufiny, ale přepravené těsto se musí na originální plech dávan na dvakráte. Proto jsme si ponechávali obaly z různých paštik, které pak používáme na mufiny. Jsou různých tvarů a velikostí, obaly se dají mnohokráte opětovně použív...

Barevná drobenka

Barevná drobenka

Pokud chceme mít barevnou drobenku , přidejte do ní třeba mák, pistácie nebo na drobno nakrájené ovoce. Koláč pak vypadá velmi zajímavě.

Křupavější drobenka

Křupavější drobenka

Pokud chcete, aby drobenka byla křupavější, dejte přidejte lžičku medu.

Ovocný chlebíček

Ovocný chlebíček

Když ovocný chlebíček s kandovaným ovocem po upečení zabalíte do alobalu a necháte několik dní odležet v chladnu, rozvine se chuť kandovaného ovoce a chlebíček bude vláčnější.

Krájení cibule

Krájení cibule

Pokud na jakékoliv jídlo potřebujete nakrájet cibuli, použijte struhadlo na okurky. Jde to velmi rychle a jednoduše.

Jak na odpad

Jak na odpad

Pokud Vám špatně odtéká odpad, zkuste do něj nalít citronovou š'távu nebo kyselinu citronovou. Tato špínu rozpustí. Po čtvrt hodině nalejte do odpadu horkou vodu.

Poleva

Poleva

Pokud se vám nepovedla dobře rozetřít čokoládová poleva na dortovém korpusu nebo nějakém moučníku, dejte ho na chvíli do trouby a poleva teplem zvláční a bude se dobře roztírat.

Fórum

Vychytávky v kuchyni a celé domácnosti

17. 11. 2014, 14:00

Hodně často dělám mufiny, které peču na plechu pro mufiny, ale jelikož je tam malé množství a tí je trouba nevyužitá, použ&ia...

Jak dlouho se vaří vejce na měkko?

31. 10. 2014, 14:14

Jak uskladnit zheleninu v mrazničce na pozdější dobu. Já zeleninu v libovolném poměru rozdrtím na menší kousky v robot...

Jak dlouho se vaří vejce na měkko?

16. 05. 2013, 14:49

Dost často děláme mufiny a pro pečení používáme obaly od paštik různých tvarů. Dobře se mufiny z nich vyklopí a používání se sna nekonečné že do doby, kdy se tyto obal...

Ano, šéfe

16. 05. 2013, 14:41

Pořad Ano šéfe jistě někomu něco přinese dobrého, ale také někdy pocítí pravdu na vlastní kůži. Myslím si, že je to program vcelku prospěšný, až na vulgární výrazy, kt...

Přátelé