Kečup
Zeleninová omáčka. Vyrábí se z rajčat a dalších ingrediencí. Má charakteristickou červenou barvu a aroma. Kvalitní kečup poznáme podle hustoty omáčky, také barva se odráží v použitých ingrediencích a konzervačních látkách. Některé výrobky neobsahují téměř žádné rajčata a jsou tak pouze omáčkou s příchutí, což nemá ten správný výsledný efekt. Chuť je jemně nasládlá, v dostání je mnoho různých úprav, ať už se jedná o kečupy pikantní, jemné apod. Použití je široké, přidává se ke studeným pokrmům, ke grilovanému a jinak upravenému masu, do omáček na těstoviny a jako přísada mnoha dalších pokrmů. Byť je tato omáčka zeleninového základu, obsahuje také mimo jiné cukr a tak přehnané používání může mít vliv na naši váhu.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.