Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kečup

Kečup

Přidat na Pinterest
Zeleninová omáčka. Vyrábí se z rajčat a dalších ingrediencí. Má charakteristickou červenou barvu a aroma. Kvalitní kečup poznáme podle hustoty omáčky, také barva se odráží v použitých ingrediencích a konzervačních látkách. Některé výrobky neobsahují téměř žádné rajčata a jsou tak pouze omáčkou s příchutí, což nemá ten správný výsledný efekt. Chuť je jemně nasládlá, v dostání je mnoho různých úprav, ať už se jedná o kečupy pikantní, jemné apod. Použití je široké, přidává se ke studeným pokrmům, ke grilovanému a jinak upravenému masu, do omáček na těstoviny a jako přísada mnoha dalších pokrmů. Byť je tato omáčka zeleninového základu, obsahuje také mimo jiné cukr a tak přehnané používání může mít vliv na naši váhu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cib...

Dračí dech

Dračí dech

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, koření dračí dech a olej. Promíc...

Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem

Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem

Lilek nakrájíme zhruba na 1,5 cm kolečka. Osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Mezitím si spaříme ve vr...

Rybí filé zapečené s křenem, kečupem a sýrem

Rybí filé zapečené s křenem, kečupem a sýrem

Rybí filé osolíme, posypeme kmínem a sladkou paprikou. Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj filé. Kečup...

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Maso nakrájíme na kostky a napícháme na jehlu. Smícháme sójovou omáčku, chilli omáčku, nasekanou chilli p...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kečup Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře