Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
4816
kalorií
30.0g
cukrů
152.0g
tuků
281.0g
bílkovin
Příprava
Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, česnek nakrájený na plátečky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přihodíme veškeré koření a za občasného promíchání dusíme asi 20 minut.
Pak přisypeme papriky nakrájené na proužky, cuketu na kostičky a uvařené fazole. Dusíme tak dlouho, až všechno změkne. Nakonec doplníme kečupem, klobásou nakrájenou na kolečka a vydusíme do středně husté omáčky. Podáváme s chlebem.
Tip k receptu
Fazole jsou nejlepší druhý den - když ovšem vydrží.
Jana Smidži28. 11. 2016
Ingredience
- 1/2 kg fazolí
- 1 pikantní klobása
- 1 menší cuketa
- 1-2 - 1 ks papriky (kapie)
- 1-2 cibule
- 80 g rajčatového protlaku
- 200 g mletého masa
- 150 g kečupu
- 1/2 dcl slunečnicového oleje
- sójová omáčka
- 1 lžíce chilli omáčky (ostřejší)
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- špetka oregana (sušeného)
- sůl
- 1/2 kostky hovězího bujónu
- 4-5 stroužků česneku
- pepř
- Vegeta
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.