Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, česnek nakrájený na plátečky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přihodíme veškeré koření a za občasného promíchání dusíme asi 20 minut. Pak přisypeme papriky nakrájené na proužky, cuketu na kostičky a uvařené fazole. Dusíme tak dlouho, až všechno změkne. Nakonec doplníme kečupem, klobásou, nakrájenou na kolečka a vydusíme do středně husté omáčky. Podáváme s chlebem.
Tip k receptu
Fazole jsou nejlepší druhý den - když ovšem vydrží.
Jana Smidži28. 11. 2016
Ingredience
- 1/2 kg fazolí
- 1 pikantní klobása
- 1 menší cuketa
- 1-2 cibule
- 1/2-1 ks papriky (kapie)
- 80 g rajčatového protlaku
- 200 g mletého masa
- 150 g kečupu
- 1/2 dcl slunečnicového oleje
- sójová omáčka
- 1 lžíce chilli omáčky (ostřejší)
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- špetka oregana (sušeného)
- sůl
- 1/2 kostky hovězího bujónu
- 4-5 stroužků česneku
- pepř
- Vegeta
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 16. 12. 2016, 19:15

katka16031 17. 12. 2016, 20:51

majka 25. 12. 2016, 22:55

palino 03. 01. 2017, 20:56

dušanka 16. 01. 2017, 11:02

hanka 15. 02. 2017, 11:07

heladon 23. 04. 2017, 09:30

pavlinf 31. 05. 2017, 10:08

Tomáš Pavelka 07. 09. 2019, 12:06
adam.konecny 22. 12. 2016, 08:08
rakoska 27. 12. 2016, 09:30
ivasabova 27. 03. 2017, 09:31